Türkiye Bisiklet Turu’nu Van den Broek kazandı

59. Türkiye Bisiklet Turu'nun İstanbul etabı yağış sebebiyle nötralize edildi. İlk yedi etap sonucu klasman lideri olan Frank van den Broek turun da kazananı oldu.

Spor 28 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Turkuaz mayo Frank van den Broek'in.

Türkiye Bisiklet Turu’nun sekizinci ve son etabı işin İstanbul’da toplanan sporcu ve seyircileri yoğun yağış karşıladı. Hava koşulları sebebiyle asfaltın kayganlaşması sonucu Beşiktaş Meydanı’ndan başlaması planlanan yarış organizasyon komitesi, sporcu temsilcisi, takım temsilcisi ve hakem komitesinin ortak kararıyla nötralize edildi.

Bu şartlarda start verilen yarışta sporcular belirlenen parkurdan Sultanahmet’e gelerek bitiş çizgisini el ele geçti. Yarışın nötralize olmasıyla birlikte İstanbul-İstanbul etabının para ödülünün hayır kurumuna bağışlanmasına karar verilirken genel klasman sonucunda kazanan isimler madalya ve kupalarını aldı.

Sporcular yağışlı havada finişe doğru pedal çevirdi.

59. Türkiye Bisiklet Turu’nu zirvede tamamlayarak genel klasman birincisi olan Dsm-Firmenich PostNL takımının Hollandalı sporcusu Frank van den Broek turkuaz mayonun da sahibi oldu. Tırmanış klasmanı ve Türkiye güzellikleri klasmanını lider tamamlayarak hem kırmızı hem de beyaz mayonun sahibi olan Bike Aid takımından Alman bisikletçi Vinzent Dorn’a da ödül verildi.

İstanbul sokakları maraton heyecanı yaşadıİstanbul sokakları maraton heyecanı yaşadı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.