Van Den Broek, Spil Dağı’na birinci çıktı

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 160.1 kilometrelik Kuşadası-Manisa (Spil Dağı) tırmanış etabını DSM-Firmenich takımından Frank Van Den Broek, 4 saat 09 dakika 59 saniye ile kazandı ve birinciliğe yükselip Turkuaz Mayo'yu kaptı.

Spor 26 Nisan 2024
Van Den Broek, Turkuvaz Mayo'yu ele geçirdi.

Kuşadası ile Manisa arasındaki 160,1 kilometrelik parkurda düzenlenen Kraliçe etabına 153 sporcu katıldı. 146. kilometrede yarışın tek 1. kategori tırmanışı olan Spil Dağı’na ulaşan bisikletçiler, 1244 metre yükseklikteki bitiş çizgisine kadar yokuş yukarı çıktı.

Van den Broek ve Paul Double (Polti Kometa takımı), bitime 3 kilometre kala ana gruptan kopan Merhawi Kudus’ü (Terengganu) yaklaşık 500 metre sonra yakaladı. Son metrelerde sprinte kalkan Van den Broek, 4 saat 10 dakikalık derecesiyle Kudus’ün önünde birinci oldu. Double ise ikilinin 3 saniye arkasında bitiş çizgisini geçti. 23 yaşındaki Van den Broek böylece 23 saat 2 dakika 11 saniyelik süresiyle genel klasman liderine verilen Turkuaz Mayo’yu da giydi. Polti Kometa takımından Giovanni Lonardi, sprint klasmanı, Bike Aid takımından Vinzent Dorn da tırmanış ve Türkiye güzellikleri klasmanındaki liderliklerini sürdürdü. Öte yandan Spor Toto’dan Ferit Can Şamlı, Türkiye güzellikleri kapısından ilk sırada geçti ve Beyaz Mayo sıralamasında üçüncülüğe yerleşti.

Bitiş alanında Manisa Valilik Bandosu ve Bulgaristan ile Türkiye halk oyunları ekipleri, gösteri gerçekleştirdi. Ayrıca Manisa Mesir Şenlikleri kapsamında geleneksel mesir saçımı töreni de yapıldı.

Spil Dağı’na çıkmak bisikletçileri zorladı.

 

Frank Van Den Broek: Bundan sonra tırmanışa odaklanabilirim

Yarış sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Hollandalı Frank Van Den Broek, etap şampiyonluğunu beklemediğini belirterek “Tırmanışa o kadar odaklanmamıştım. Son üç kilometrede sprint gibi bir etap yapısı vardı. Bu da etabın sonuna rahat gelmemi sağladı. Bugünkü tırmanışta fazla takım sahnedeydi. Bugüne kadar klasikler mi, sprinter mi, tırmanışçı mı olacağımı düşünüyordum. Artık kendimi keşfetmeye başlıyorum. Bugün benim için önemli bir adım oldu. Bundan sonraki antrenmanlarda tırmanışa ağırlık verebilirim” dedi.

Turda, bundan sonra 125.4 kilometrelik İzmir (Çeşme) – İzmir etabı koşulacak. İzmir etabından sonra tüm kafile kara ve hava yolu ile İstanbul’a transfer olacak. Pazar günü TUR’un startı saat 11.00’de Beşiktaş Meydanı’ndan verilecek. Bisikletçiler Avrupa ve Asya kıtalarını katedip çevre ilçeleri dolaştıktan sonra tahmini 13.30 sularında Sultanahmet Meydanı’nda finişi görecek.

 

Marmaris -Bodrum etabında iki mayo el değiştirdiMarmaris -Bodrum etabında iki mayo el değiştirdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.