Marmaris -Bodrum etabında iki mayo el değiştirdi

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda Marmaris-Bodrum etabını Tobias Andresen kazanarak Turkuaz Mayo'yu ele geçirdi. Vinzent Dorn iki tırmanış prim kapısını da ilk sırada geçerek Samet Bulut'un giydiği kırmızı mayoyu devraldı.

Spor 24 Nisan 2024
Etabın son metrelerinde büyük çekişme yaşandı. Kazanan 21 yaşındaki Andresen oldu.

2024 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun dördüncü etabı Marmaris ile Bodrum arasındaki 137,9 kilometrelik parkurda yapıldı. Yarışa 168 sporcu katıldığı yarışın son bölümü büyük heyecana sahne oldu.

10. kilometre geçilirken beş sporcu atak yaptı ancak uzun süre gidemeden pelotona yakalandılar. 20. kilometrede bu kez altı bisikletçi bir kaçış grubu oluşturdu. James Whelan (Q36.5), Calum Johnston (Caja Rual), Manuele Tarazzi (Bardiani), Owen Geleijn (TDT Unibet), Gianni Marchand (Tartelotto, Petros Mengs (Beykoz Belediyespor), kaçış grubu pelotonun 40 saniye önde pedal bastı. Kırmızı Mayo’nun sahibi Samet Bulut ile aynı mayo için mücadele veren Vinzent Dorn kaçan altılı grubu yakalamak için büyük mücadele verdi ve başarılı oldu. Peloton ile kaçış grubu arasındaki zaman farkı 2 dakika 15 saniyeye çıktı. 50. kilometrede zaman farkı 2 dakika 50 saniye olarak verildi. Bu arada Sakarya Büyükşehir Belediyespor Takımı’ndan Emre Yüce yarışı bıraktı.

137,9 kilometrelik Marmaris Bodrum etabında şiddetli rüzgar etkili oldu.

Etabın 61,5’inci kilometresinde ilk tırmanış prim kapısı geçildi. Üçüncü kategoriden puan veren prim kapısından ilk üç içinde şu sporcular geçti…

1-Vinzent Dorn (Bike Aid)

2-Petros Mengs (Beykoz Belediyespor)

3-Samet Bulut (Beykoz Belediyepor)

Vinzent Dorn dördüncü etap sonunda kırmızı mayoyu aldı.

Bu sonuçla Samet Bulut, Vinzent Dorn’un arkasına düştü. İkinci tırmanış kapısında da Samet Bulut gerekli puanları alamadı ve Kırmızı Mayo Vinzent Dorn’a geçti. İkinci tırmanış prim kapısından ilk üç içinde şu sporcular geçti…

1-Vinzent Dorn (Bike Aid)

2- James Whelan ((Q36.5)

3-Calum Johnston (Caja Rual)

Yarıştaysa son beş kilometreye dört sporcu beraber girdi. James Whelan, Calum Johnston, Nanuele Tarozzi ve Gianni Marchand’dan oluşan kaçış grubu son kilometrede yakalandı. Son metrelerde atağa geçen DSM Firmeneich’ten Tobias Andresen 3 saat 29 dakika 42 saniyelik derecesiyle Bora-Hansgrohe takımından Danny van Poppel ve Alpecin-Deceuninck’ten Henri Uhlig’in önünde birinci oldu. 21 yaşındaki bisikletçi Andresen 14 saat 33 dakika 55 saniyelik süresiyle genel klasmanda da zirveye yerleşerek Turkuaz Mayo’yu giydi. Kırmızı Mayo’yu alan Vinzent Dorn Türkiye Güzellikleri klasmanı liderine verilen Beyaz Mayo’yu da kazandı. Yeşil Mayo ise sprint klasmanındaki liderliğini sürdüren Polti Kometa takımından Giovanni Lonardi’de kaldı.

Andersen son 20 kilometrede iki kez bisiklet değiştirmek zorunda kaldığını söyledi.

Etabın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Andresen Türkiye’ye aynı zamanda İtalya Bisiklet Turu’na hazırlanmak amacıyla geldiklerini belirterek “Son 20 kilometrede iki kez bisiklet değiştirmek zorunda kaldım. Ana grubu yakaladığım için şanslıydım. Takım arkadaşım Fabio Jakobsen ve ben burada kendimizi kanıtlamak istiyorduk. Sprintlerdeki önceliğimiz Fabio. Ben de onu desteklemek için önde yer alan son sürücüyüm. Yalnızca 21 yaşındayım o sebeple benim için önemli bir iş. Eğer Fabio başaramazsa takım adına bu işi yapmak bana düşüyor” dedi. Türkiye’nin sıcak ve güzel bir ülke olduğunu aktaran Andresen tek gün yarışlarının ardından haftalık yarışlara katılmanın, büyük turlardaki yarışma anlayışına adapte olmak açısından önemli olduğunu da dile getirdi.

Turda bir sonraki etap Muğla- Aydın arasında yapılacak. Startı saat 11.40’ta Bodrum Belediyesi önünden verilecek 177,9 kilometrelik beşinci etap Kuşadası Marina’da tamamlanacak.

Finişte faul... Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda birincilik el değiştirdiFinişte faul… Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda birincilik el değiştirdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.