Dokuz hayvanı öldüren katili cezaevine sokak köpekleri uğurladı

Bodrum'da 14 kedi ve köpek zehirlendi, bunlardan dokuzu ölürken diğerleri tedavi altına alındı. Hayvanları zehirleyenin İbrahim Özlem olduğu saptandı ve tutuklandı. Özlem cezaevine giderken merdivende yatan sokak köpekleri ona bakıyordu.

Çevre 2 Mart 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 24 Şubat’ta 11 köpek ile üç kedi vatandaşlar tarafından bitkin halde bulundu. Belediyeye haber verildi ve ekipler hayvanların zehirlendiğini saptadı. Hayvanlardan 1’i sahipli 6 köpek ile 3 kedi öldü, 5 köpek tedaviye alındı.

Olayın ardından JASAT ve Akyarlar Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, üç günlük güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Ekipler, failin 55 yaşındaki İbrahim Özlem isimli bölgede gece bekçiliği yapan kişi olduğunu tespit etti. Şüphelinin evine operasyon yapıldı ve gözaltına alındı. Evde yapılan aramada ise toz zehir bulundu. Güvenlik kamerası kayıtlarında İbrahim Özlem’in zehir koyduğu tavukları yola bıraktığı belirlendi. Mahkemeye çıkarılan İbrahim Özlem’in burada çelişkili ifadeler verdiği de öğrenildi. Karakoldaki işlemleri tamamlanan İbrahim Özlem, ‘evcil hayvanı kasten öldürmek’ suçundan tutuklandı.

Tahliye edilen kedi katili yeniden yargılanacakTahliye edilen kedi katili yeniden yargılanacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.