‘Bizim Çocuklar’ direne direne Galler’den puanı çıkardı

A Milli Takım, Barış Alper Yılmaz'ın kırmızı kart gördüğü Uluslar Ligi'nin ilk maçında Galler'le 0-0 berabere kaldı. U21 takımı İrlanda'ya yenilerek Avrupa Şampiyonası'na gitme şansını kaybetti. U20'ler ise İngiltere ile 1-1 berabere kaldı.

Spor 7 Eylül 2024
Barış Alper Yılmaz ikinci yarıda gördüğü kırmızı kartla Türkiye'yi 10 kişi bıraktı.

Türkiye A Milli Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup ilk maçında Galler ile deplasmanda Cardiff’te karşılaştı. İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF başkanı seçildikten sonra oynanan ilk milli maçta tribündeki yerini aldı. Hacıosmanoğlu, mücadeleyi A Milli Takımlar Sorumlusu Ceyhun Kazancı ve TFF Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte takip etti. Teknik direktör Vincenzo Montella, sakatlığı geçen ve son antrenmanda takımla çalışan kaptan Hakan Çalhanoğlu’na ilk 11’de yer vermedi.

İtalyan teknik direktör, Galler karşısında ilk 11’de şu isimleri seçti: Mert Günok, Zeki Çelik, Çağlar Söyüncü, Abdülkerim Bardakcı, Mert Müldür, Kaan Ayhan, İsmail Yüksek, Orkun Kökçü, Barış Alper Yılmaz, Kenan Yıldız ve Arda Güler. Milli takımda Altay Bayındır, Uğurcan Çakır, Samet Akaydin, Okay Yokuşlu, Kerem Aktürkoğlu, Hakan Çalhanoğlu, Emirhan Topçu, Salih Özcan, İrfan Can Kahveci, Umut Nayir, Can Uzun ve Eren Dinkçi yedekler arasında yer aldı. Aday kadroda bulunan Muhammed Şengezer, Yusuf Özdemir ve Eren Elmalı ise maç kadrosuna alınmadı. Cezalı Merih Demiral da bu mücadelede takımındaki yerini alamadı. Ay-yıldızlı ekipte ilk kez aday kadroda yer alan Emirhan Topçu son dakikalarda oyuna girerek ilk kez A Milli takım forması giydi.

‘Gal’ ve gidiş iyi değildi…‘Gal’ ve gidiş iyi değildi…

 

Galler ile deplasmanda oynanan karşılaşmada Türk taraftarlar da tribündeki yerini aldı. Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen Türk taraftarlar, Cardiff City Stadı’nda kendilerine ayrılan yerden ay-yıldızlı ekibe destek verdi. Bazı Türk taraftarların Galli taraftarların arasında da karşılaşmayı izlediği görüldü. Kapasitesi 33 bin kişilik olan Cardiff City Stadı’nın tamamen doldu. Maçta ilk yarıda üstün olan ev sahibiydi. 5’te Roberts’ın sağ kanattan altıpas önüne yaptığı ortada Ramsey kafayı vurdu, top üstten auta çıktı. Türkiye genellikle savunma yaparken millilerin tek pozisyonu 45+1’de geldi. Sol kanattan Arda ile kullandığı serbest vuruşta, ön direkte Abdülkerim kafayı vurdu top üstten dışarıya gitti. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi.

Barış Alper Yılmaz’ın kırmızı kart görmesinden sonra Türkiye büyük bir mücadele verdi.

Barış Alper Yılmaz kızardı

İkinci yarıya Türkiye ilk 45 dakikaya göre daha atak başladı. 51’de Arda Güler ceza sahasında topla buluştu, yaptığı ortada Barış Alper kafayı vurdu, meşin yuvarlak üst ağlarda kaldı. 56’da ev sahibi ekip gole yaklaştı. Ceza sahası önünde topla buluşan Wilson’ın sert şutunda top az farkla yandan dışarıya çıktı. Karşılaşmanın 31. dakikasında ilk sarı kartını gören Barış Alper Yılmaz, 62’de önce ikinci sarı kartı ardından da kırmızı kartı görerek takımını 10 kişi bıraktı. Bu dakikadan sonra ay yıldızlılar savunmaya çekildi. Sakatlığını atlatan A Milli Takımın Kaptanı Hakan Çalhanoğlu, mücadelenin ikinci yarısında oyuna girdi. Teknik direktör Vincenzo Montella, 64’te Orkun Kökçü’nün yerine Hakan Çalhanoğlu’nu sahaya sürdü. Galler takımı pozisyonlara girse de şutlarda kaleyi tutturamadı. 87’de milli takım etkili geldi. Hakan Çalhanoğlu’nun sol kanattan kullandığı kornerde Abdülkerim kafayı vurdu, top kaleci Ward’da kaldı. Kalan dakikalarda iyi savunma yapan milliler sahadan 0-0’lık beraberlikle ayrıldı. Bu sonuçla milliler, Galler ile deplasmanda oynadığı beşinci maçta da galibiyet özlemini dindiremedi. Ay-yıldızlı ekip rakibiyle deplasmanda oynadığı maçlarda üç beraberlik iki yenilgi aldı.

Craig Bellamy, Galler’in başında ilk maçına çıktı

Montella: Kırmızı karttan sonra takımı daha çok beğendim

Karşılaşmanın ardından teknik direktör Vincenzo Montella basın toplantısında soruları yanıtladı. Montella, “Zorlanacağımız bir maç olacağını biliyorduk. İlk yarıda özellikle bu belirgindi. Organizasyonda biraz sıkıntı çektik. 10 kişi kalınca daha çok beğendim takımı organizasyon olarak. Daha fazlasını da beklemiyorduk. 7 Temmuz gibi Euro 2024’ü bitirdik. Futbolcularımızın tatil yapma şansı olmadı. Yorgunluklar oldu. Çalışmaya devam edeceğiz. Hedeflerimize istediğimiz şekilde devam etmek istiyoruz” dedi. Kaptan Hakan Çalhanoğlu’nun oyuna girdikten sonra farkını gösterdiğini belirten İtalyan teknik direktör, “Kendisi sahaya girdikten sonra farkı görebildik. Sadece bizler için değil Inter için de bunları yapıyor. İkinci yarıda bunları net bir şekilde gördük” diye konuştu. Sakatlıklar konusunda da bilgi veren Montella şunları söyledi: “İzlanda da güçlü bir rakip. O güne kadar herkesi değerlendireceğiz. Arda Güler bir darbeden dolayı çıktı. Hakan Çalhanoğlu’nu da yarın değerlendireceğiz. Bugün 90 dakika oynayamayacağını biliyorduk ve riske girmedik.”

UEFA sopası Başakşehir'e 'kısmen' isabet etti! Beşiktaş ve Trabzonspor sınıfı geçtiUEFA sopası Başakşehir’e ‘kısmen’ isabet etti! Beşiktaş ve Trabzonspor sınıfı geçti

Bellamy: Montella mükemmel bir hoca

Galler’in yeni teknik direktörü Craig Bellamy, milli takımın başında ilk maçına Türkiye karşısında çıktı. İki ay önce Rob Page’in yerine göreve getirilen Bellamy ilk maçından beraberlikle ayrıldı. Craig Bellamy, basın toplantısında “Oyuncularım mükemmel oynadılar, şimdiye kadar yaptığımız çalışmalarda da çok iyiydiler ve bunu sahaya yansıttılar. Çok kısa süre birlikteydik ama bana çok güven verdiler. Futbolda her şey planladığınız gibi gitmeyebilir, belki kazanamazsınız, kendimi en kötüsüne de hazırlamıştım ama iyi bir başlangıç oldu” dedi. Takımın geleceği için ümitli olduğunu söyleyen Galler hocası şunları söyledi: “Sahaya odaklandık. Türkiye’nin maçlarını analiz etmek bana faydalı oldu, onların güçlü ve zayıf taraflarını oyuncularıma aktardım. Düzeltmemiz gereken şeyler var ama geleceğe çok umutlu bakıyorum. Bu görev için çok emek verdim ve çok hazırlıklıydım. Türkiye çok iyi bir rakipti, Montella mükemmel bir hoca, Türkiye’ye karşı oynamak mükemmeldi. Bizim için zor bir akşam olduğunu biliyorduk. Bugün forvetimiz Moore sakatlandı, durumunu net bilmiyorum, umarım Karadağ maçını kazanırız.”

İzlanda galibiyetle başladı

A Milli Futbol Takımı’nın da bulunduğu UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup’ta İzlanda ilk maçında konuk ettiği Karadağ’ı 2-0 yendi. Ev sahibi ekip, 39’da Oskarsson ve 58’de Thorsteinsson’un golleriyle sonuca gitti.

Türkiye son dakikalarda yediği gole karşılık veremedi.

U21’de Türkiye kayıp: Gruptan çıkma şansı bitti

Türkiye, 2025 UEFA Avrupa 21 Yaş Altı Şampiyonası A Grubu’nda İrlanda Cumhuriyeti’ne 1-0 mağlup olarak gruptan çıkma şansını kaybetti. 12’de Yasin Özcan’ın pasında ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Uğur Kaan Yıldız’ın sert şutunda kaleci Keeley gole izin vermedi. 17’de soldan kullanılan korner atışında İrlanda savunmasının uzaklaştırdığı top Uğur Kaan Yıldız’da kaldı. Bu futbolcunun uzaktan sert vuruşunda meşin yuvarlak az farklı üstten dışarı çıktı. 52’de Healy’nin soldan kullandığı korner atışında kale sahası önünde yükselen O’Riordan kafayı vurdu ancak top kale direğinin yanından dışarı çıktı. 66’da Moran’ın pasında topla buluşan Emakhu, soldan ceza sahasına girip çaprazdan vurdu ancak top az farkla üstten oyun alanını terk etti. 84’te İrlanda Cumhuriyeti golü buldu. Orta sahada topla buluşan Hodge, ceza yayı önüne kadar gelip sağdan savunmanın arkasına sarkan Curtis’e pasını aktardı. Bu futbolcu kale sahası önü sağ çaprazından düzgün bir vuruşla takımını öne geçirdi. 86’da milliler gole yaklaştı. Yasin Özcan’ın soldan ceza sahasına gönderdiği ortaya hareketlenen Metehan Altunbaş’ın göğsüyle vurduğu top direkten geri döndü. Meşin yuvarlağı çelen Mustafa Hekimoğlu’nun çaprazdan şutu yan ağlarda kaldı. Karşılaşma İrlanda Cumhuriyeti’nin 1-0’lık üstünlüğüyle sonuçlandı.

Ballon d'Or'da milli heyecan: Hakan Çalhanoğlu ve Arda Güler aday gösterildiBallon d’Or’da milli heyecan: Hakan Çalhanoğlu ve Arda Güler aday gösterildi

U20 Milli Takım İngiltere ile berabere

U20 Milli Futbol Takımı, U20 Elit Lig ilk maçında konuk ettiği İngiltere ile 1-1 berabere kaldı. U20 Elit Lig normal sezon ilk maçında Türkiye ile İngiltere, Pendik Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Ay-yıldızlılar, mücadelenin 20’nci dakikasında Poyraz Efe Yıldırım’ın penaltıdan bulduğu golle 1-0 öne geçti. İngiltere bu gole 89’da Dominic Ballard ile cevap verdi ve mücadele 1-1 sona erdi. Bu sonucun ardından iki takım da Elit Lig’e 1 puan ile başlamış oldu. U20 Milli Futbol Takımı, U20 Elit Lig’deki sıradaki maçında 10 Eylül’de Çekya’ya konuk olacak. İngiltere U20 takımı ise 10 Eylül Salı günü Romanya’yı ağırlayacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.