Bolu’da Merih Demiral için ‘bozkurtlu heykel’

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası son 16 eşleşmesinde Avusturya maçında attığı golün ardından bozkurt hareketi yaparak sevinen, bundan dolayı iki maç ceza alan Merih Demiral'in heykeli Bolu'ya dikildi.

Spor 4 Ekim 2024
Merih Demiral'ın heykeli Bolu'da dikildi.

EURO 2024 Türk futbolu için tarihi anlara sahne oldu. Bu anlardan biri hiç şüphesiz son 16’da Avusturya’ya karşı oynanan maçta ortaya çıktı. Merih Demiral karşılaşmaya damga vuran oyuncuydu. Savunmacı iki golle birden ülkesinin çeyrek final bileti almasını sağlıyordu. Ancak bu performanstan öte o gollerden ikincisinde yaptığı sevinç Avrupa futbolunun gündemine oturuyordu.

Merih bu hareketi nedeniyle UEFA tarafından iki maçlık cezaya çarptırıldı. Oyuncu, 2-1 kaybedilen Hollanda maçında forma giyemedi. Öte yandan Uluslar Ligi’nde de Galler deplasmanında milli formayı sırtına geçiremedi. Türkiye’de büyük tepki çeken, TRT spikeri Özkan Öztürk’ün Hollanda maçı öncesi “UEFA’nın işgüzarlığı nedeniyle forma giyemeyen Merih bugün sahada yok” diyerek tanımladığı olayın yankıları günlerce sürdü.

Bolu’da bu günleri ve bu hareketi unutulmaz kılan bir işe imza atıldı. Merih Demiral’ın heykeli dikildi. CHP’li Belediye Başkanı Tanju Özcan heykelle alakalı olarak “Bozkurt Türklüğün, Türk Dünyasının simgesidir. MHP’nin falan değildir” açıklamasını yaptı.

Letonya basını gelen beraberliği böyle kutladı: Galatasaray'a karşı sansasyonLetonya basını gelen beraberliği böyle kutladı: Galatasaray’a karşı sansasyon

Türk futbolu ülke puanında dip yaptıTürk futbolu ülke puanında dip yaptı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.