Bordalas: Greenwood’a yardımcı olmak istiyoruz

Hakkındaki tecavüze teşebbüs ve saldırı suçlamaları düşürülmüş olsa da Manchester United'ın kadrosunda yer vermediği Mason Greenwood, Getafe ile anlaştı. Teknik direktör Jose Bordalas transferi değerlendirdi.

Spor 4 Eylül 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Greenwood'un yeni teknik direktöründen oyuncuyla alakalı ilk açıklama geldi.

Mason Greenwood’un durumunun ne olacağı Avrupa transfer piyasasının en merak edilen konularından biriydi. Oyuncunun ismi bir ara Beşiktaş’la bile anıldı. LaLiga, Bundesliga ve Serie A’dan çeşitli takımlara gideceği söylendi. Greenwood son tahlilde Getafe ile anlaştı ve dümeni LaLiga’ya kırdı.

21 yaşındaki genç futbolcu 1.5 seneden fazladır yeşil sahalardan uzak. Bunun sebebi kız arkadaşının iddalarıyla açılan tecavüz girişimi ve saldırı konulu davalar. Geçtiğimiz şubat ayında mahkemece bu davalar düşürüldü. Greenwood bir bakıma aklandı. Hatta oyuncunun söz konusu kız arkadaşıyla bir çocuğu da oldu. Ancak Manchester United bu gelişmelerin ardından dahi kamuoyundan gelen tepkiler üzerine oyuncuyla devam etmek istemediğini futbolcu tarafına bildirdi ve kadro dışı durumu devam etti. Greenwood transferin son gününe dek kendine takım aradı ve son günde LaLiga ekiplerinden, milli futbolcumuz Enes Ünal’ın da formasını terlettiği Getafe Greenwood’u kiralık olarak kadrosuna dahil etti.

Avrupa’da transfer defteri kapandı… İşte son günün hareketli takımları, dikkat çeken hamleleriAvrupa’da transfer defteri kapandı… İşte son günün hareketli takımları, dikkat çeken hamleleri

Getafe teknik direktörü Jose Bordalas transferle alakalı gelen soruya “Bu konu önemsizleştirilemeyecek kadar hassas. Herkes ne olduğunun farkında ve gereken önlemler alındı. Herkes önünde sonunda mahkumiyetsizlik kararının verildiğini de biliyor. O çok üst düzey bir futbolcu ve büyük bir coşkuyla Getafe’ye geldi. Kendi açımızdan bakacak olursak ona yardım etmek istiyoruz. Sadece futbol hakkında konuşabilirim. O çok genç ve sahip olduğu potansiyelin farkındayız. Futbolunu geliştirirse farklı yerlere gidebilir. Onunla konuştuk, durumunu geliştirmek istiyor ve biz de bu konuda ona destek olacağız” dedi.

Getafe son olarak LaLiga’da Real Madrid’e konuk oldu. Bu maç aynı zamanda Real Madrid’in evi Santiago Bernabeu’nun yeni ve son haline kavuştuğu maçtı. Rakibini son derece zorlayan Getafe, 90+5’te Jude Bellingham’ın ayağından gelen golle yıkıldı ve sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.

Ryan Giggs nefes aldı: Aile içi şiddet kabusu bittiRyan Giggs nefes aldı: Aile içi şiddet kabusu bitti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.