Avrupa’da transfer defteri kapandı… İşte son günün hareketli takımları, dikkat çeken hamleleri

Avrupa futbolunda transfer dönemi dün gece itibarıyla resmen kapandı. İngiltere Premier Lig, Almanya Bundesliga, İtalya Serie A, İspanya LaLiga ve Fransa Ligue 1’de takımlar son hamlelerini yaptılar ve ocak ayına kadarki kadrolarını şekillendirdiler.

Spor 2 Eylül 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Avrupa'da transfer defteri böyle kapandı.

Transfer, futbolun iki büyük sezonundan biri. Yeşil sahada oynanan oyunun galipleri ne kadar özel ve akılda kalıcıysa özellikle taraftarlık duygusunu derinden hisseden futbol severler için takımlarının transfer dönemlerinde yaptıkları da o kadar akılda kalıcı ve değerli olabiliyor. Elbette taraftarın gönlünü hoş etmekten öte takımlar, eksikleri tamamlamak ve önlerine koydukları hedeflere kararlı şekilde yürümek için hamlelerini yapıyorlar. Söz konusu dönemin en hareketli saatleri de şüphesiz son günde yaşanıyor. Dün gece, Avrupa’nın beş büyük ligi için transferin son gecesiydi. Suudi Arabistan Ligi’nin 7 Eylül, Süper Lig’in 15 Eylül’de nokta koyacağı transfer dönemine lokomotif ligler ve dünya devleri dün gece nokta koydu.

Manchester’da ilk Türk

Günün ilk saatleriyle beraber Türk futbolunu da son derece yakından ilgilendiren bir transfer resmiyete kavuştu. Manchester United, Fenerbahçe’den kaleci Altay Bayındır’ı 5 milyon euro bonservis, sonraki satıştan yüzde 20 pay ve satış 10 milyon euro olursa ekstra 1 milyon euro pay karşılığında kadrosuna kattığını duyurdu. Son günü hareketli geçiren United ayrıca 10 milyon kiralama bedeli ve 20 milyon euro zorunlu satın alma maddesi artı 5 milyon euro bonuslar karşılığında ismi Türk takımlarıyla da anılan Fiorentina’nın Faslı orta saha oyuncusu Sofyan Amrabat’ı transfer etti. United ayrıca Tyrell Malacia ve Luke Shaw’un sakatlıkları nedeniyle sol bekte doğan boşluk için de Sergio Reguilon’u Tottenham’dan kiraladı.

Manchester United'ta ilk Türk! Altay Bayındır Fenerbahçe'ye kazandırarak gittiManchester United’ta ilk Türk! Altay Bayındır Fenerbahçe’ye kazandırarak gitti

City’de hareketlilik

Premier Lig’in son şampiyonu Manchester City, güne hızlı başlayan takımlardan oldu. City, Wolverhampton’dan Matheus Nunes’i 62 milyon euro karşılığında kadrosuna kattı. City, bu transferin ardından Cole Palmer’ı Chelsea’ye 42.5 milyon sterlin karşılığında yolladı.

Günün dikkat çeken transferlerinden birine Liverpool imza attı. Kırmızılar, Bayern Münih’in 21 yaşındaki orta saha oyuncu Ryan Gravenberch’i 40 milyon euro karşılığında kadrosuna katmayı başardı.

Son günün hızlı takımlarından Notthingham Forest ise Brennan Johnson’ı Tottenham’a 47.5 milyon sterlin karşılığında gönderdikten sonra birçok transfer açıkladı. Arsenal’dan Nuno Tavares’i alan ekip Fenerbahçe’nin de bir süre peşinden koştuğu Nicolas Dominguez’i Bologna’dan transfer etti. Forest ayrıca Chelsea’den Callum Hodson Odoi için de 5 milyon sterlini gözden çıkardı. Ekibin en dikkat çekici transferi ise PSV’den orta sahaya eklediği Ibrahim Sangare oldu. Notthingham, Michy Batshuayi’nin de isminin geçtiği forvet bölgesi içinse Divock Origi ile anlaştı.

Premier Lig’in bir başka dikkat çekici ekibi Brighton, son günde Arsenal’dan Ansu Fati’yi kiraladı. Aston Villa, yine Barcelona’dan Clement Lenglet’yi kiralık olarak kadrosuna kattı.

İngiliz futbolunda yılın enleri belli olduİngiliz futbolunda yılın enleri belli oldu

Barcelona’ya iki Joao birden

LaLiga’nın son şampiyonu Barcelona transferin son gününde gaza bastı. Katalanlar, hem Joao Felix’i hem de Joao Cancelo’yu kiralık olarak kadrolarına kattılar.

Günün bir diğer dikkat çekici hamlesi Union Berlin’den geldi. Tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi gruplarında boy gösterecek ekip, İtalyan savunmacı Leonardo Bonucci’yi kadrosuna kattı.

İsmi bir ara Fenerbahçe ile anılan forvet Luka Jovic ise Fiorentina’dan Milan’a gitti. Orta saha Remo Freuler ise Notthingham Forest’tan Bologna’ya transfer oldu. Tottenham’ın savunma oyuncusu Japhat Tanganga ise Bundesliga ekibi Augsburg’a kiralandı. İsmi bir dönem Fenerbahçe’yle anılan bir başka isim Boubakary Soumare ise Leicester City’den LaLiga ekibi Sevilla’ya kiralandı.

İspanya kadın futbolunda sular durulmuyor: Grevİspanya kadın futbolunda sular durulmuyor: Grev

Bayern’e Fulham şoku

Son günün en bahtsız takımlarından biri Bayern Münih oldu. Ryan Gravenberch’i Liverpool’a gönderen takım, orta saha için Fulham’dan Joao Palhinha ile anlaştı. Palhinha Münih’e gitti. İki sağlık kontrolünden de geçti hatta Bayern formasını üzerine geçip poz dahi verdi. Ancak Fulham, 60 milyon euro’luk anlaşmayı bozdu ve Almanya’da transfer dönemi bitmeden Münih’e evrakları yollamadı. Bununla beraber transfer gerçekleşmedi. Fulham’ın gün içinde Palhinha’nın alternatifi için Tottenham’dan Pierre Emile Hojbjerg’le görüştüğü ancak oyuncunun bu takıma gitmeye sıcak bakmadığı ifade edildi. Sonuç olarak Bayern orta sahaya istediği hamleyi tüm şartlar oluşmasına rağmen yapamadı.

PSG’den Muani bombası

Fransa Ligue 1 ekiplerinden PSG, son gün bombasını yüklü bonservis ödemesiyle patlattı. Bu yaz hem Neymar hem de Lionel Messi ile yollarını ayıran ve Gonçalo Ramos, Ousmane Dembele gibi hücumcuları transfer eden takım, son olarak Eintracht Frankfurt’tan Randal Kolo Muani eklemesi yaptı. PSG, oyuncunun transferi için Bundesliga ekibiyle 75 milyon euro bonservis artı 15 milyon euro bonuslar karşılığında anlaşma sağladı.

İlk iki haftada 1 gol yiyen Lille’e Lorient şokuİlk iki haftada 1 gol yiyen Lille’e Lorient şoku

Greenwood hamlesini Getafe yaptı

LaLiga ekiplerinden Getafe, tecavüz davasında aklanan Mason Greenwood’un transferi konusunda adım atan kulüp oldu. Oyuncunun Manchester United’ta kalmayacağı kesindi ve transfer sürecinin sonuna dek 5 büyük ligden talibinin olup olmayacağı merak konusuydu. Bu merak sürecin son dakikalarında giderildi. Greenwood, LaLiga ekiplerinden Getafe tarafından kiralık olarak kadroya katıldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.