Brezilya’dan ırkçılığa karşı siyah forma

Brezilya, Gine’yle oynadığı hazırlık maçında ırkçılığa karşı mesaj vermek üzere ilk 45 dakika boyunca siyah forma giydi. Brezilya’nın sol kanat oyuncusu Vinicius Jr. LaLiga’da sezon boyunca yer yer ırkçı saldırılara uğramıştı.

Spor 19 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Vinicius Jr ve Brezilya, ırkçılık karşısında siyah formayla durdular.

Brezilya, Gine’yle bir hazırlık maçı yaptı. Karşılaşmanın ilk yarısına siyah formalarla çıkan Brezilya, 45 dakika boyunca bu formalarla mücadele etti. 4-1’lik galibiyetle sahadan ayrılan sambacılarda, İspanya’da Real Madrid forması diyen Vinicius Jr. geride kalan sezon boyunca ara ara ırkçı saldırılara maruz kalmıştı. Bu saldırılardan sonuncusu Valencia deplasmanında meydana gelmiş, ev sahibi takıma 5 maç seyircisiz oynama cezası verilmişti.

Vinicius, Brezilya’nın kazandığı maçta bir de penaltı golüne imza attı. Oynanan maçtan önce iki takım da “Irkçılık olduğu sürece oyun olmaz” yazan bir pankartın arkasında yerlerini aldı.

‘Honduraslı Maradona’nın doğru(msu) inanılmaz hikayesi‘Honduraslı Maradona’nın doğru(msu) inanılmaz hikayesi

 

Maçta ilk kez ülkesi formasını terleten Joelinton, 27. dakikada attığı golle perdeyi açtı. Rodrygo ile farkı ikiye çıkaran Brezilya’ya cevap Serhou Guirassy ile geldi ve devre 2-1 bitti. İkinci yarıya klasik sarı formalarla çıkan Brezilya’da Eder Militao 47’de farkı yeniden 2’ye çıkarırken maçın sonucunu belirleyen gol penaltıyla Vinicius’tan geldi.

Sezon bitiyor, Messi durmuyor, rekorlara devam ediyorSezon bitiyor, Messi durmuyor, rekorlara devam ediyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.