Erken finalde Real Madrid sevindi, Manchester City yıkıldı

Şampiyonlar Ligi'nin erken finalinde Carlo Ancelotti'nin çalıştırdığı Real Madrid penaltılara Pep Guardiola'nın Manchester City'sini eledi. Diğer İngiliz takımı Arsenal de Bayern Münih'e boyun eğdi.

Spor 18 Nisan 2024
Manchester City - Real Madrid mücadelesi nefes kesti.

Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finalin en merak edilen eşleşmesi Manchester City ve Real Madrid arasındaydı. Geçen sezon Pep Guardiola’nın takımı yine çeyrek finalde Carlo Anceloti’nin ekibini 4-0 ile dağıtmış ve sonra kupayı almıştı. Kupanın son iki sahibinin maçı bu sezon da erken final olarak nitelendiriliyordu. Madrid’deki ilk maçta gösterilen harika mücadele ve alınan 3-3’lük skor bunu doğrular nitelikteydi.

İki takım bu karşılaşmanın rövanşında Manchester’da karşı karşıya geldi. Oyuna iyi başlayan Real Madrid oldu. İyi paslaşan ve City’nin baskısını kıran deplasman takımı, 13’te harika paslaşmalarla geldi. Vinicius’un harika pasında Rodyrigo’nun vuruşunu kaleci Ederson harika çıkardı. Ama top tekrar Real futbolcusunun önüne düştü. O da boş kaleye yollayarak avantajı Real Madrid’e getirdi. İlk yarının sonuna kadar City istediği baskıyı kuramayınca ilk yarı 1-0 bitti.

Şampiyonlar Ligi'nde çılgın gece! İspanya çöktüŞampiyonlar Ligi’nde çılgın gece! İspanya çöktü

İkinci yarıya Manchester City çok daha büyük bir baskıyla başladı. Real Madrid iyice geriye yaslanırken bir türlü atağa çıkamadı. İyice deplasman takımının kalesine yıkılan oyunda City’nin beklenen golü 76’da geldi. Doku’nun getirdiği topta Real Madrid defansı topu uzaklaştıramadı. Kevin de Bruyne topu kalenin tavanına göndererek başarılı kurtarışlar yapan kaleci Lunin’i mağlup etti. 1-1’lik skoru iki takım bozamadı. Karşılaşma uzatmaya gitti. Uzatma bölümünde yorgunluklar ön plandaydı. Sonuçta penaltılara gidildi. City’de Julian Alvarez, Phil Foden ve Ederson atışları gole çevirirken Bernardo Silva’ya Mateo Kovacic’in penaltılarını Lunin çıkarmayı başardı. Real Madrid’de Luka Modric’in ilk penaltıda başarısız olmasından sonra Jude Bellingham, Lucas Vazquez, Nacho ve Antonio Rudiger hedefi buldu. Maç bittiğinde yedeklerde bulunan Arda Güler ve Real Madrid futbolcuları büyük bir sevinç yaşadı.

Sakatlıklar nedeniyle eksik bir kadroyla sahaya çıkan Bayern Münih, Arsenal’ı yenmeyi başardı.

Turnuvada çeyrek finalin diğer ayağında Bayern Münih ile Arsenal kozlarını paylaştı. Londra’da 2-2’lik skorla biten ilk maçın ardından Münih’te oynanan mücadelede kazanan taraf 1-0’lık skorla ev sahibi Bayern Münih oldu. Bavyera ekibine turu getiren golü 63. dakikada Kimmich attı. Bu sonuçla Bayern Münih, Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Real Madrid’in rakibi oldu.

Fenerbahçeliler yine ekran başında bölünecekFenerbahçeliler yine ekran başında bölünecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.