Şampiyonlar Ligi’nde çılgın gece! İspanya çöktü

Şampiyonlar Ligi'nde ilk iki yarı finalist belli oldu. İspanyol takımlarından Barcelona ve Atletico Madrid'in elendiği gecede Paris Saint-Germain ve Borussia Dortmund son dört takım arasına girdi.

Spor 17 Nisan 2024
Şampiyonlar Ligi'ndeki muhteşem gecede İspanyol takımları havlu attı.

Şampiyonlar Ligi’nde iki çeyrek final eşleşmesinin rövanş karşılaşması oynandı. Paris Saint-Germain evinde 3-2 yenildiği Barcelona’yla Katalunya’da karşılaşırken Borussia Dortmund da deplasmanda 2-1’lik skorla boyun eğdiği Atletico Madrid’i sarı duvarına konuk etti.

Evinde oynadığı maça müthiş giren Barcelona ilk maçta da iki kez fileleri havalandırıp yıldızlaşan Raphinha’nın 12’nci dakikada attığı golle 1-0 öne geçip rahatladı. Dakikalar 21’i gösterirken turun öne çıkan ismi Raphinha’nın sıfıra inip çevirdiği topta ikinci gole yaklaşan Barça’da Lewandowski’nin şutu üstten auta çıktı. Maçta ilk yarım saatlik dilim tam geride kalmak üzereyken kırılma anı yaşandı. Savunma arkasına sarkan Barcola’yı düşüren Araujo doğrudan kırmızı kart gördü ve Katalunya temsilcisi maçın kalan bir saatini 10 kişi oynamak zorunda kaldı. Devrenin son anlarına girilirken eksik rakibine karşı baskısını artıran PSG eski Barça futbolcusu Dembele’nin golüyle skoru eşitleyip soyunma odasına tur için daha umutlu girmeyi başardı.

İkinci 45 dakikaya da etkili başlayan taraf Fransızlar oldu. 54’teki korner organizasyonu sonrası ceza sahası dışından şut pozisyonu yakalayan Vitinha sağ ayağıyla sol köşeye muhteşem vurarak fileleri buldu ve takımını maçta öne geçirirken turda da genel skoru eşitledi. Bu golün iki dakika sonrasında ev sahibi ekip İlkay Gündoğan’la beraberlik sayısına yaklaştı, ancak top direğe de temas edip auta gitti. Bu pozisyonun ardından itirazın dozunu kaçıran Barcelona Teknik Direktörü Xabi hakem tarafından kırmızı kartla tribüne gönderildi. Karşılaşmada bir saatlik dilim henüz geride kalmışken ceza sahası içinde Cancelo’nun yaptığı müdahale sonucu Dembele yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. PSG’nin süper yıldızı beyaz noktadaki vuruşta sahne alıp takımı adına maçtaki farkı ikiye çıkardı, turun genel skorunda da Fransızlar 5-4 öne geçti. Karşılaşmanın son anlarında Mbappe’nin ayağından bir gol daha bulup skoru 4-1’e getiren Paris Saint-Germain, Barcelona’yı eleyerek yarı finale yükselen taraf oldu.

Dortmund dört dakikada döndü

Borussia Dortmund seyircisi önünde turladı.

Günün diğer maçında Borussia Dortmunt ve Atletico Madrid, Atleti’nin 2-1 kazandığı maçın rövanşında karşı karşıya geldi. Almanya’da seyircisinin önünde sarı-siyahlılar maça baskılı başladı ancak ilk yarım saatlik dilimden gol çıkmadı. Dakikalar 34’ü gösterirken Hummels’in savunma arkasına attığı nefis topla buluşan Brandt, dar açıdan yaptığı vuruşta Oblak’ı mağlup etmeyi başararak takımını 1-0 öne geçirdi. ‘Sarı Duvar’da ilk golün kutlamaları sürerken Sabitzer’in topuk pasında ceza sahasına giren Maatsen yerden şutunda kaleci Oblak’ın bakışları arasında golü bularak takımını maçta 2-0, genel skorda da 3-2 öne geçirdi. İlk yarının kalanında başka gol olmayınca soyunma odasına ev sahibinin avantajlı skoruyla gidildi.

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf Simeone’nin öğrencileri oldu. 49’uncu dakikada Griezmann’ın kullandığı köşe vuruşuna Hermoso kafayı vurdu. Engellemek için araya ayağını sokan Hummels’e çarpan top kaleci Kobel’i yanılttı ve filelerle buluştu. Golden sonra etkinliğini artıran Atletico 64’te Correa’nın üst üste takipçiliğini konuşturarak zorladığı bir pozisyon sonrası golü bularak skoru 2-2’ye getirdi ve tribünleri dolduran binlerce sarı-siyahlı taraftara şok etkisi yarattı. Dakikalar 70’e geldiğinde ise ‘Devler Ligi’nin büyüsü kendisini hatırlattı. Sabitzer’in ortasına muhteşem bir kafa vuruşu yapan Füllkrug takımını yeniden öne geçirdi. Bu golün hemen iki dakika sonrasında az önce asist yapan Sabitzer, ceza sahası içerisinde beklenmedik bir anda sol ayağıyla kaleyi yoklayıp Oblak’ı mağlup etti ve skor 4-2’ye geldi. Bu golle dört dakika önce elenen Dortmund şimdi turu atlayacak skoru bulmuş oldu. Karşılaşmanın kalan süresinde başka gol sesi çıkmayınca Borussia Dortmund evinde ağırladığı Atletico Madrid’i 4-2’yle mağlup etti. Bu inanılmaz karşılaşma sonrası genel skorda 5-4’ü yakalayan Almanlar İspanyol rakibini saf dışı bırakarak turnuvada yarı finale yükselen taraf oldu.

Barış Alper Yılmaz kariyer sezonunu geçiriyorBarış Alper Yılmaz kariyer sezonunu geçiriyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.