Barış Alper Yılmaz kariyer sezonunu geçiriyor

Galatasaray Alanyaspor'u deplasmanda 4-0 yenerek liderliğini korudu. İlk yarısı 0-0 biten maçın ikinci yarısını domine eden sarı-kırmızılılarda Barış Alper Yılmaz ismi öne çıkıyor. TFF 1. Lig'den transfer edilen oyuncu kariyerinin en iyi sezonunda.

Spor 16 Nisan 2024
Barış Alper Yılmaz yükselen performansını Alanya'da sürdürdü.

Yunus Akgün ve Nicolo Zaniolo gibi isimler takımdan ayrılınca transfer döneminin bombalarından ikisi sağ kanat için patladı. Önce Tete ardından Hakim Ziyech gibi isimler kadroya kazandırıldı. Sol kanat bölgesinde Wilfried Zaha gibi yıllar yılı Premier Lig’e damga vurmuş bir oyuncu forma giyecekti. Sağ bek bölgesi Boey’e sol bek bölgesi Angelino’ya emanet görünüyordu. Galatasaray kağıt üstünde fazlasıyla güçlüydü.

Ancak hep öyle olur ya, evdeki hesap çarşıya uymaz hani. Bir kadro kurarsın beklentinin altında kalır. Bazen sakatlıklar izin vermez, bazen de uyum sağlayamaz parçalar. İşte Galatasaray’ın birçok transferi de yeni takımına uyum sağlayamadı. Yüksek düzeyde performans alamadı Okan Buruk. Ancak öyle ya da böyle o kalite Süper Lig’in bitimine altı hafta kala Galatasaray’ı zirvede tutmaya yetti. Takım 87 puanla en yakın takipçisi Fenerbahçe’nin iki puan önünde zirvede. Bu başarının elbette farklı mimarları var. Savunma hattındaki üçlü Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakcı ve Victor Nelsson’un istikrarı bunlardan. Muslera ve Torreira gibi oyuncuların performansı da farklı bir etken. Kerem Demirbay’ın zamanla sağladığı katkı, Kerem Aktürkoğlu’nun hem sol kanat hem de 10 numarada pres gücü olması, Mauro Icardi’nin golcülüğü…

Akdeniz akşamında Galatasaray'ın liderlik şarkısı çalıyorAkdeniz akşamında Galatasaray’ın liderlik şarkısı çalıyor

Verilen paranın karşılığını sahada yansıttı

Tüm bunlar Galatasaray son altı haftaya at başı giden yarışta burun farkıyla önde tutuyor. Ancak sezon boyunca sarı-kırmızılı ekibin jokeri Barış Alper Yılmaz’ı bu oyunculardan farklı bir yerde konumlandırmak gerekiyor. Barış Alper takımda üçüncü sezonunu geçiriyor. Temmuz 2021’de TFF 1. Lig ekibi Keçiörengücü’den 2.1 milyon euro’ya transfer edilen Barış Alper ödenen bonservisten ötürü taraftarın tepkisini çekiyordu. Kamuoyu oyuncuya bu denli paranın ödenmesine tepki gösteriyordu. Ancak gelinen noktada Barış Alper uğruna ödenen paranın karşılığını vermekten öte çok daha büyük paralar kazandırarak kulüpten ayrılma yolunda ilerliyor.

Milli takımda da joker

Bunun temel nedenlerinden biri Barış Alper’in modern futbolun gerekliliği olan farklı pozisyonlarda oynayabilme hadisesini rahatlıkla yerine getirebiliyor oluşu. İki bek pozisyonunda da görev verilmesi halinde başarılı olan oyuncu kanatlarda da son derece başarılı oldu. Forvet bölgesinde de çaresizlik durumunda görev alabilen yıldız oyuncu Süper Lig kariyerinde aynı maçta iki gol atma başarısı gösterdiği ilk karşılaşmaya da kanatta başladı. Bu sezon toplamda 49 maça çıkan Barış Alper bu karşılaşmalarda altı gol atıp dokuz asist yaptı. Süper Lig’de beş gole imza atan oyuncu ilk yarısı 0-0 biten Alanyaspor maçının 56. dakikasında perdeyi açtı. 72. dakikada takımının üçüncü golüne imza atan Barış Alper üç puanın kapısını araladı ve takımının ikinci sıradaki Fenerbahçe’yle averaj farkını kapatması yolunda da rol oynadı.

Barış Alper Vincenzo Montella’nın da vazgeçilmezlerinden biri olacak. Birçok pozisyonda Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın eksiklerini kapatacak. 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda göstereceği performans yapması muhtemel transferin ücretini belirleyecek. Takımıyla bir Süper Lig ve bir Süper Kupa mutluluğu yaşayan oyuncu istikrarını sürdürerek sarı-kırmızılı camianın başarısı için sezon sonuna dek mücadele edecek.

Alıcılarınızın ayarıyla oynamayınAlıcılarınızın ayarıyla oynamayın

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.