Akdeniz akşamında Galatasaray’ın liderlik şarkısı çalıyor

Galatasaray, zorlu gözüken Alanyaspor deplasmanında ikinci yarıda kilidi çözdü. Barış Alper Yılmaz'ın iki, Hakim Ziyech ve Mauro Icardi'nin golleriyle maçı 4-0 kazandı ve bir gün aradan sonra Fenerbahçe'den liderlik koltuğunu geri aldı.

Spor 15 Nisan 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Galatasaray ikinci yarıdaki oyunuyla Alanya'dan üç puanla döndü.

Galatasaray için Alanya deplasmanı Fenerbahçe’nin Karagümrük’ü yenmesinden sonra daha büyük önem kazandı. Olası bir puan kaybında liderlik koltuğu kaybedilecekti. Sarı kırmızılıların teknik direktörü Okan Buruk, Fildişi Sahilli sağ bek Serge Aurier’e ilk defa 11’de şans vermişti. Ülkesinin ev sahipliğinde düzenlenen ve şampiyon oldukları Afrika Uluslar Kupası’ndan sakat dönen Aurier, yaklaşık 1,5 ay yeşil sahalardan uzak kalmıştı.

Alanyaspor-Galatasaray karşılaşmasında Video Yardımcı Hakem (VAR) odasında Portekizli Fabio Melo görev yaptı. Maçın ilk yarısında karşılıklı ataklar vardı. Av sahibi, 14’te Oğuz Aydın’la geldi, onun ceza sahası dışından şut üstten dışarı çıktı.

Fatih Tekke’nin itirazları tribüne çıkarken sürdü.

Fatih Tekke kırmızı kart gördü

19’da Alanyaspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, yardımcı hakeme itirazları sonrası maçın hakemi Cihan Aydın tarafından kırmızı kartla saha kenarından gönderildi. 25’te karambolde Kerem Demirbay toa ceza alanı sağ çaprazda topla buluşan Abdülkerim Bardakcı’nın kafayla meşin yuvarlağı ağlara gönderdiği pozisyonun öncesinde bu futbolcunun Balkovec’e faul yaptığına karar veren hakem Aydın, golün geçerli olmadığına işaret etti. 34’te Alanyasporlu Oğuz Aydın’ın sağ kanattan ortasında araya giren Nelsson’un müdahalesinde top az farkla kornere gitti.

41’de Mertens’in ceza sahası sağ çaprazdan şutunda meşin yuvarlak üst direğe çarpıp oyun alanına döndü. Galatasaraylı futbolcuların bu sezon ligde 27. kez direğe takıldı. Ligde en fazla topu direkten dönen takım olan Galatasaray’da Mertens altı kez ile ligin zirvesinde yer aldı. Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

İkinci yarının başında Okan Buruk oyuna müdahale etti. Serge Aurier ve Kerem Aktürkoğlu yerini Kaan Ayhan ve Hakim Ziyech’e bıraktı. Bu da oyunu tamamen değiştirdi. Üstünlüğü ele alan sarı kırmızılılar dalga dalga gelmeye başladı. 56’da Galatasaray öne geçti. Kerem Demirbay’ın pasında ceza sahası sol çaprazda topla buluşan Barış Alper Yılmaz, meşin yuvarlağı kaleci Ertuğrul Taşkıran’ın solundan ağlarla buluşturdu. 57’de Kerem Demirbay’ın ceza alanı sol çaprazdan kafa şutunda Richard tou çizgiden çıkardı. Dönen topu önünde bulan Barış Alper Yılmaz vurdu, savunmanın son ardaki müdahalesiyle top kornere çıktı.

61’de sarı-kırmızılı takım harika bir golle farkı ikiye çıkardı. Mertens’in pasında ceza sahası dışı sağ çaprazda topla buluşan Ziyech’in sert ve düzgün şutunda, meşin yuvarlak kaleci Ertuğrul Taşkıran’ın sağından ağlara gitti. Faslı futbolcu, bu sezon 13. lig maçında üç, 18. resmi maçında da beşinci golünü buldu.

64’te Alanyaspor 10 kişi kaldı. 46. dakikada ilk sarı kartını gören Leroy Fer, 18 dakika sonra Barış Alper Yılmaz’a yaptığı faulün ardından hakem Cihan Aydın tarafından ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışına gönderildi. 68’de Mertens’in ceza yayı üzerinden şutunda top az farkla yandan auta çıktı. 72’de Cim Bom bir gol daha buldu. Köhn’ün pasında ceza alanı sol çaprazda topa buluşan Barış Alper Yılmaz, kaleci Ertuğrul Taşkıran’ın solundan kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü attı. 83’te Kaan Ayhan’ın sağ kanattan pasında bomboş pozisyonda Mauro Icardi topu boş kaleye gönderdi ve skoru 4-0 olarak ilan etti. Arjantinli futbolcu, ligde üst üste son dört müsabakada beş, bu sezonki 28. karşılaşmada 19. golünü attı. Bu sezon tüm kulvarlarda 41. maçına çıkıp 26 kez ağları havalandıran Mauro Icardi, sarı-kırmızılı kariyerinde 67 resmi karşılaşmada 49 gole ulaştı.

Sarı kırmızılılar, maçtan sonra galibiyeti taraftarlarıyla kutladı. 4-0’lık sonuçla Galatasaray, puanını 87’ye çıkararak bir gün aradan sonra liderliği devraldı. Üst üste son dört Süper Lig maçını kazanan ve yedi maçtır mağlup olmayan Alanyaspor’un yenilmezlik serisiyse sona erdi. Bu sezonki 10. yenilgisini alan yeşil-turunculu takım, 42 puanda kaldı.

Alıcılarınızın ayarıyla oynamayınAlıcılarınızın ayarıyla oynamayın

Muslera gol yememe rekorunu egale etti

Fernando Muslera, kendisine ait olan Galatasaray’da bir sezonda en çok maçta gol yememe rekorunu tekrarladı. Uruguaylı kaleci, 2011-2012 sezonunda Süper Lig’de 90 dakika görev aldığı normal sezondaki 32 maçın 16’sında kalesini gole kapatarak sarı-kırmızılıların efsane kalecileri Claudio Taffarel ve Faryd Mondragon’a ait rekoru kırmıştı. Sarı kırmızılıların kaptanı, bu sezon da 90 dakika sahada kaldığı 30 müsabakanın 16’sında rakiplerine gol izni vermedi. Muslera, kalan altı haftada bir maçta daha gol yemezse kendi rekorunu geliştirecek. Galatasaray’da Taffarel 1998-1999 ile 1999-2000 sezonlarında, Mondragon ise 2004-2005 sezonunda 15 maçta kalesini gole kapatmayı başarmıştı.

Okan Buruk, şans bulamayan oyunculara mesaj verdi.

Okan Buruk: Takım başarısını ön planda tutmalıyız

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, maç sonu yaptığı açıklamada “İlk yarı biraz daha yavaş oynadık. Oyun içinde daha hızlı olabilirdik. Top bizdeyken topu daha hızlı ileri gönderebilirdik. Rakibimizin top bizdeyken ve rakipteyken geçişlerde boşluklar verdiğini biliyorduk. Onları da yakaladık aslında. İlk yarıda biraz uyuduk. İkinci yarının başıyla birlikte rakip kalenin etrafında daha fazla vardık. Gol atmayı hissettiğimiz dakikalar başladı. Barış’ın, Hakim’in ve Mauro’nun golleri geldi. 2-0’dan sonra rakip 10 kişi kalınca maç bizim için daha rahat geçti. Hak ettiğimiz bir galibiyeti aldığımızı düşünüyorum. Golü bulmak oyunumuzu çok değiştirdi. İlk golü bulmamızın payı çok büyük. Önemli bir üç puan aldık. Rakip 10 kişi kaldıktan sonra zaman zaman eşleşmede zaman zaman sıkıntılar yaşadık. Alanyaspor çok iyi bir takım” dedi. Futbolcularına mesaj da veren Buruk konuşmasına şöyle devam etti: “Kerem Aktürkoğlu bizim için önemli bir oyuncu. Bugün o başladı. Hakim’in sağa geçmesiyle Barış’ın savunma arkası koşuları ve bire birini kullanmak istedik. Kerem önemli bir oyuncumuz. 45. dakikada taktiksel bir değişiklik yapmak istedim. Bundan sonraki haftalar bütün oyuncularımızı kullanacağız. Çok önemli bir karoya sahibim, çok geniş bir kadromuz var. Her oyuncu üzülebilir. Hepsini oynatamıyorum. Bu tüm mevkiler için geçerli. Bu benim için manevi anlamda zor. Hepsini oynatmak istiyoruz ama tercih yapmamız gerekiyor. Burada takımın başarısını daha üstün tutmamız gerekiyor. Herkes performansına göre sevinip üzülebiliyor ama aslolan Galatasaray’ın başarısı. Son altı maça girdik. İyi oyunculara, iyi insanlara sahibiz. Takım içinde ciddiyetle giderek şampiyonluğu yakalamak istiyoruz. Bu maçlar zor. Formda bir takıma karşı deplasmanda oynuyorsunuz. İkinci yarı devre arası konuşmamızda biraz daha hızlı oynayıp, ruhumuzu da ortaya koyarak başlamamız gerektiğini söylemiştik. Bunu da yaptık. Golle birleşince takımımıza olumlu yansıdı.Rakibimize bakmıyoruz. Maçlarımızı kazanmak için çıkıyoruz. Herkes puan kaybedebilir. Kritik geçiyor maçlar. Her takımın puan kaybetme şansı var; ama amacımız kendi maçlarımıza odaklanıp kazanarak şampiyon olmak.”

Mauro Icardi, dört hafta üst üste ağları havalandırmayı başardı.

Arjantinli golcü Mauro Icardi ise “İlk yarı biraz rahat bir şekilde çıktık. Kendimize güveniyorduk aslında fakat herhangi bir gol atamadık. Sonra devre arasında hocamızla birlikte bütün takım bir arada konuştuk ve ikinci yarıya farklı bir mantalite ile çıktık. Bu sayede de gollerimizi attık ve sonucu aldık. En iyi sezonlarımdan bir tanesi, evet benim de haberim var fakat yüzde yüzümde değildim sezonun bir kısmında. Beş ay bir süre boyunca bileğimde bir ağrı vardı, kas ağrıları çektim ama her zaman takım için orada olmaya çalıştım. Golleri istediğim kadar atamadım bu süreçte. Bir forvet olarak gol krallığı tabii ki istediğim bir şey fakat Galatasaray’ın kazanması benim için öncelik. Geçen sezon da zaten şampiyon olduk, bu sene de umarım şampiyonluğu getirecek şeylerden bir tanesi olacak” diye konuştu.

Metin Öztürk: Rekor puanla beşinci yıldıza doğru hamle yapacağız

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Metin Öztürk, şampiyonluk yolunda en yakın takipçileri Fenerbahçe ile mücadelelerini güzel olarak nitelendirerek, “Yönetim kurulu olarak keyifle maçımızı seyrettik. Net bir skorla yolumuza devam ediyoruz. Umarım Galatasaray kazana kazana devam eder, biz de 105 puanla, rekor bir puanla şampiyon olur, beşinci yıldıza doğru son hamleyi yaparız diyoruz” dedi. Kalan maçlarında Fenerbahçe’yle de karşılaşacaklarını hatırlatan Öztürk konuşmasına şöyle devam etti: “Herkesin emeği kıymetli, alın teri kıymetli. Onun için rakibe saygı göstererek, kalan altı maçımızı da kazanıp, sezon sonunda taraftarımızla birlikte şampiyonluğu kutlayacağız. Hedefimiz ve hayalimiz bu. Önümüzdeki altı rakipten bir tanesi Fenerbahçe. Önümüzde Pendikspor var küme düşme hattında. Adana Demirspor, Konyaspor maçları var. Bunların hepsi kıymetli rakipler. Ümit ediyorum ki sezon sonunda Galatasaray şampiyon olacak. Taraftarımızın sesini duyuyorsunuz. Hepimiz inandık. Bu inancın sonu bilsinler ki mutluluk olacak.”

Kadın futbolu alev alev! Lider Galatasaray'a darbeKadın futbolu alev alev! Lider Galatasaray’a darbe

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.