Kadın futbolu alev alev! Lider Galatasaray’a darbe

Kadınlar Süper Lig'de ikinci sıradaki Fomget, lider Galatasaray'ı 3-2 yenerek puan farkını ikiye indirdi. Fenerbahçe'nin de kazanmasıyla son üç haftaya üç takım nefes nefese girdi.

Spor 14 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Fomget, Galatasaray'ı yenerek puan farkını ikiye düşürdü.

Kadın futbolunda haftanın en önemli maçı ikinci durumdaki ABB Fomget ile lider Galatasaray arasındaydı. Başkent ekibi ile arasında beş puan fark bulunan sarı kırmızılılar avantajını korumak istiyordu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da takip ettiği karşılaşmada dengeyi bozan 38. dakikada Fomget oldu. Kornerde oluşan karambolde Heidi Lyhe Ruth direkten dönen topu iyi takip ve takımını öne geçirdi. Bu dakikadan sonra Galatasaray baskısını arttırdı. Maddy ile bir topu direkten dönen sarı kırmızılılar 45+1’de skorda dengeyi buldu. Ucendu’nun ceza alanını karıştırdığı pozisyonda top ceza alanı dışına doğru açıldı. Topu kontrol eden Arzu Karabulut güzel vurşla skoru 1-1 yaptı. İlk yarı bu skorla sona erdi.

Fomget’te 68’de Armisa topu güzel getirdi, güzel pasında topla buluşan Marcano kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlara göndermeyi başardı. Galatasaray maçı bırakmadı. 78’de sarı kırmızılılar tehlikeli geldi. Ruth Monique Kipoyi’nin şutunda Fomget defansı topa ceza alanı içinde elle müdahale etti. Kazanılan penaltıda topun başına geçen Ebru Topçu skora bir kez daha denge getirdi. Başkent ekibi yine baskısını arttırdı. 82’de kazanılan korneri Olha Ovdiychuk kullandı. Onun vuruşunda top direkt olarak kaleye gitti ve Fomget bir kez daha öne geçti. Maçın sonuna kadar bunu korumayı başaran başkent ekibi sahadan 3-2 galip ayrıldı. Bu skorla son üç haftaya girilirken Galatasaray 62 puanda kalırken Fomget 60 puanda.

Fenerbahçe, Amedspor önünde ikinci yarıda farka gitti.

Fenerbahçe’den beş gollü galibiyet

Galatasaray ve Fomget’le birlikte şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe kendi sahasında Amedspor’u konuk etti. Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’nde oynanan maçta 45+4’te Ecem Cumert, 48’de penaltıdan Zenatha Coleman, 74. ve 90+3’te Zeynep Kerimoğlu ile 83’te Yağmur Uraz’ın golleri sarı lacivertlilere 5-0’lık galibiyeti getirdi. Fenerbahçe bu skorla puanını 60 yaptı ve aynı puanlı Fomget’in arkasında averajla üçüncü sırada bulunuyor.

UEFA, Galatasaray'a ceza yağdırdıUEFA, Galatasaray’a ceza yağdırdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.