UEFA, Galatasaray’a ceza yağdırdı

UEFA, Galatasaray'ın Sparta Prag'la oynadığı maçta yaşanan olaylara dair cezaları açıkladı. Teknik direktör Okan Buruk'a iki maçtan men cezası gelirken, karşılaşmada direkt kırmızı kartla oyundan atılan Kaan Ayhan'a da bir maçlık fatura kesildi.

Spor 12 Nisan 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
UEFA'dan Okan Buruk'a iki maç ceza geldi.

UEFA Disiplin Kurulu, Galatasaray’ın 22 Şubat günü oynadığı Sparta Prag maçında yaşanan saha olaylarına ilişkin cezaları açıkladı. Sarı-kırmızılılar ilgili maçta rakibine 4-1 mağlup olarak Avrupa’ya veda etmişti. Karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından ise iki kulübe arasında arbede yaşanmıştı.

Bu olaylar doğrultusunda UEFA tarafından Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’a sportmenliğe aykırı hareketi gerekçe gösterilerek iki maçtan men cezası verildi. Buruk bu cezayı gelecek sezon takımının Avrupa’da oynayacağı ilk ön eleme serisinde çekecek. Sarı-kırmızılılar sezonun açılışını yapacağı ilk iki resmi maça teknik direktöründen yoksun çıkacak.

Prag deplasmanında direkt kırmızı kart görerek oyundan ihraç edilen Kaan Ayhan’a da ceza kesildi. Milli savunmacı, UEFA Disiplin kurulu tarafından bir maçtan men edildi. Ayrıca maç ve performans analisti Serhat Doğan da ‘saldırı’ gerekçesiyle üç maç ceza aldı.

Hakan Çalhanoğlu önce 'Galatasaray hayalim yok' dedi, sonra sözlerine açıklık getirdiHakan Çalhanoğlu önce ‘Galatasaray hayalim yok’ dedi, sonra sözlerine açıklık getirdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.