Hakan Çalhanoğlu’ndan ‘Galatasaray’ sözleri

Geçmişte Galatasaray taraftarı olduğunu açıklayan Hakan Çalhanoğlu, kariyerinde sarı-kırmızılılarda oynamak gibi bir hedefi olmadığını açıkladı.

Spor 12 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, Galatasaray'a dair demeç verdi.

2021’den beri Inter formasını terleten milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, kariyerine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. 30 yaşındaki yıldız orta saha, 2019’da verdiği bir röportajda, “Hiçbir zaman söylemekten çekinmedim. Küçüklüğümden beri Galatasaraylıyım. Galatasaray taraftarını çok seviyorum. İleri de ne olur bilmem tabi ama gönlüm hep Galatasaray’dan yana” diyerek sarı-kırmızılılara yeşil ışık yakmıştı. O günden sonra Milan ve Inter formalarıyla dünya futbolunun en önemli orta saha oyuncularından birine dönüşen Çalhanoğlu, kariyer planlamasına ve Galatasaray ihtimaline dair yeni açıklamalar yaptı.

‘Hedefim Avrupa’da, en üst seviyede kalmak’

CBS Sports’a konuşan Hakan Çalhanoğlu, kendisine yöneltilen “Daha önce Galatasaray taraftarı olduğunu söyledin ama Almanya doğumlu olduğun için Türkiye’de hiç oynamadın. Kendini Galatasaray forması giyerken hayal ediyor musun?” sorusuna şu sözlerle yanıtladı:

Dürüst olmak gerekirse hayır çünkü Avrupa’da oynamayı seviyorum. Benim hedefim her zaman kariyerimi Avrupa’da sürdürmek ve en üst seviyede kalabilmek oldu. Bir alt seviyeye düşmeden burada kalmak istiyorum. Türkiye Süper Ligi’ni takip ediyorum. Umuyorum geçen bir ay içinde olay şeyleri toparlayabilirler.

Arap tribünlerinden futbolcuya 'kırbaçlı' saldırı!Arap tribünlerinden futbolcuya ‘kırbaçlı’ saldırı!Sosyal medya hesabından sözlerine açıklık getirdi

Hakan mesajında üzerinde Galatasaray forması olan bir çocukluk fotoğrafını da paylaştı.

Hakan Çalhanoğlu’nun sözleri Galatasaray taraftarında hayal kırıklığı yaratmıştı. Çalhanoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden konuya açıklık getirdi. Yanlış anlaşıldığını belirten milli futbolcu, Galatasaray sevgisini hiç saklamadığını belirtti ve asıl eleştirisini Türk futbolunda yaşananlar üzerine yapmak istediğini açıkladı. İşte Hakan Çalhanoğlu’nun açıklaması:

Dün bir röportajda kullandığım ifadelerin yanlış anlaşıldığını belirtmek istiyorum. Bu yanlış anlaşmanın dil farklılığından kaynaklandığını düşünüyorum. Her zaman şeffaf ve dürüstlüğü prensip edinmiş biri olarak herhangi bir yanlış anlaşılmaya sebep vermemek adına bu açıklamayı yapmam gerek. Ben her zaman dürüstlüğe önem verdim ve Galatasaray’a duyduğum sevgiyi, saygıyı hiçbir zaman saklamadım. Hiçbir kulübe hiçbir zaman bir saygısızlık yapmam söz konusu olmadı, olmaz. Söylediklerim bir kulüp özelinde değil, ülke futbolumuzun gelişme temennisi özelindeydi. Son aylarda ülkemiz futbolunda yaşananlar herkesin malumu. Bu yaşananların marka değerimizi olumsuz etkilediği de çok açık. Benim en büyük temennim ülke futbolunda herkesin bir araya gelip futbolumuzun seviyesini yukarıya çekmesi. Çünkü bu yaşananların tek zararının kendimize olduğu ortada. Eğer futbolumuzu hak ettiği yere getirirsek zaten dünya üzerindeki her futbolcu Türkiye’de oynamak isteyecektir, genç yaşlarında dahi. Bu başaracak potansiyelimiz, Avrupa’nın en iyi takımlarıyla Şampiyonlar Ligi’nde rekabet edebilecek kapasitemiz var. Yeter ki ülkece artık bunu yapmaya karar verelim. Söylemek istediklerim bundan ibaretti.

Hakan Çalhanoğlu bu sezon Inter formasıyla çıktığı 35 maçta 12 defa gol sevinci yaşayıp üç de asist yaptı.

UEFA ülke puanında son durum: Belçika uzaklaştı, Çekya yükselişteUEFA ülke puanında son durum: Belçika uzaklaştı, Çekya yükselişte

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.