UEFA ülke puanında son durum: Belçika uzaklaştı, Çekya yükselişte

Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde çeyrek final maçları oynandı. Türkiye'nin Avrupa'daki tek temsilcisi Fenerbahçe'nin mağlup olduğu haftada ülkemizin puanı ve sıralaması değişmedi.

Spor 12 Nisan 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Konferans Ligi'nde Fenerbahçe'nin Olympiakos'a yenilmesiyle Türkiye'nin ülke puanı sabit kaldı.

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyinde mücadele gösterilen üç turnuvasında da çeyrek final turu ilk maçları oynandı. Bu etapta Konferans Ligi çeyrek finali için yeşil sahaya çıkan Fenerbahçe, Olympiakos’a 3-2 mağlup olarak ülke puanına herhangi bir katkıda bulunamadı. Buna karşın Türkiye’nin dokuzuncu sıradaki yeri değişmese de bir üst basamakta bulunan Belçika’yla ara açıldı. 10’uncu sıra ise İskoçya’dan Çekya’ya geçti.

Zirvede İngiltere var

UEFA ülke puan sıralamasında zirvede İngiltere bulunuyor. 103.678 puanlı İngilizleri sırasıyla İspanya, İtalya, Almanya, Fransa ve Hollanda takip ediyor. Tablonun yedinci sırasındaki Portekiz’in 56.316, sekizinci sıradaki Belçika’nın ise 48.000 puanı bulunuyor. Dokuzuncu sıradaki Türkiye haftayı 38.100 puanla kapatırken 10 ve 11’inci basamaktaki Çekya ve İskoçya’nın puanları eşit. (36.050)

Türkiye’nin Belçika’yı geride bırakma ihtimali açılan puan farkı sebebiyle mümkün gözükmüyor. Buna karşın bu sezon Çekya ya da İskoçya’nın Türkiye’yi dokuzuncu sıradan etmesi de düşük bir ihtimal olarak göze çarpıyor. Ancak ilerleyen yıllarda özellikle Çekya’yla Türkiye arasında kıran kırana bir yarış yaşanacağını söylemek mümkün.

Türkiye’nin bir üst ve bir alt sırasında bulunan Belçika ve Portekiz de tıpkı Türkiye gibi Avrupa’da yoluna tek takımla devam ediyor. Belçika’nın Club Brugge, Çekya’nın ise Viktoria Plzen takımları Fenerbahçe’nin de boy gösterdiği Konferans Ligi’nde yarı finale yükselme çabası gösteriyor.

Gelecek sezonun şampiyonu doğrudan Şampiyonlar Ligi’ne

Fenerbahçe’nin Union SG’yi elemesinin ardından Türkiye’nin bu sezonu ilk 10’da tamamlaması kesinleşmişti. Bu sebeple 2024-25 sezonunu Süper Lig’de şampiyon olarak tamamlayan takımın Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılım hakkı kazanacağı belirtilmişti. Bu durumda herhangi bir değişiklik bulunmuyor. Ligde mevcut sezonu şampiyon tamamlayan takım Devler Ligi’ne katılmak için ön eleme oynayacak ancak bir sonraki sezon Süper Lig’de ipi göğüsleyen Türk takımı düşler sahnesine doğrudan katılacak.

Fenerbahçe Atina'da önce yıkıldı sonra umutlandıFenerbahçe Atina’da önce yıkıldı sonra umutlandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.