Beşiktaş, Hatay’a karşı çıkış arayacak

Son olarak Rıza Çalımbay'la yollarını ayıran Beşiktaş, Süper Lig'in 18. haftasında Mersin Stadyumu'nda Hatayspor'la karşı karşıya gelecek.

Spor 25 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Beşiktaş, Hatayspor deplasmanında yara sarmaya çalışacak.

Süper Lig’de 18. hafta perdesi pazartesi günü oynanacak 4 maçla kapanacak. Bu karşılaşmalardan bir tanesi de Beşiktaş’ın Hatayspor’la mücadelesi. Maç 20.00’de başlayacak, Mersin Stadyumu’nda oynanacak. Mücadeleyi Kadir Sağlam yönetecek.

Beşiktaş ligdeki son maçında Alanyaspor’a 3-1 yenildi. Bu sonuçla siyah-beyazlılar 16 haftada 8 galibiyet, 2 beraberlik ve 6 yenilgi yaşadı. Söz konusu 3-1’lik yenilgi Rıza Çalımbay döneminin de sonu anlamına geldi. Hatayspor önünde Beşiktaş’ın başında sahaya Serdar Topraktepe çıkacak. Beşiktaş tarihinde ilk defa bir sezon içinde 4. teknik direktörüyle karşılaşmaya çıkacak. 2023-24’e Şenol Güneş yönetiminden giren Kara Kartal Konferans Ligi’ndeki Lugano yenilgisi sonrası yoluna Burak Yılmaz’la devam etmiş, bir diğer Konferans Ligi maçı Bodo/Glimt mağlubiyeti sonrası ayrılan Yılmaz’ın yerine de Rıza Çalımbay’ı getirmişti. Çalımbay’ın görevine, Alanyaspor yenilgisi sonrası yönetim tarafından son verildi. Yeni teknik direktör arayışları sürerken Mersin’de komuta Serdar Topraktepe’de.

Beşiktaş tarihi tersten yazdı! Rıza Çalımbay'dan zehir zemberek vedaBeşiktaş tarihi tersten yazdı! Rıza Çalımbay’dan zehir zemberek veda

Açıklanan kadroda sakatlıkları bulunan Gedson Fernandes, Necip Uysal, Alex Oxlade Chamberlain ve Emrecan Uzunhan yer almıyor. Kadro dışı statüleri devam eden Vincent Aboubakar, Rachid Ghezzal, Valentin Rosier, Jean Onana ve Eric Bailly de Mersin’de takımla beraber olamayacaklar. Kadroda bulunan isimlerden Mert Günok, Salih Uçan, Arthur Masuaku ve Tayfur Bingöl kart göremeleri halinde 19. haftada oynanacak Kasımpaşa maçında sahadaki yerlerini alamayacaklar.

Hatayspor ise ligde son galibiyetini 11 Kasım’da Galatasaray’a karşı aldı. Takım daha sonraki 4 maçından 2 beraberlik ve 2 yenilgiyle ayrıldı. 19 puanla 11. sırada yer alan Volkan Demirel’in öğrencileri galibiyet hasretine son vermek için sahaya çıkacaklar.

Beşiktaş'tan Cumhuriyet'in 100. yılına özel formaBeşiktaş’tan Cumhuriyet’in 100. yılına özel forma

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.