Servet Çetin: ‘Erkek adam küpe takar mı?’ diyenlerdendim

Sivasspor teknik direktörü Servet Çetin açıklamalarda bulundu. Çetin Türk hakemliğiyle alakalı yorum yaparken küpe takma tercihiyle ilgili de ayrıntı verdi.

Spor 25 Kasım 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Servet Çetin'den çarpıcı açıklamalar.

Servet Çetin zamanında Fenerbahçe ve Galatasaray gibi büyük kulüplerin yanı sıra A Milli Takım formasını da terletti. Türk futbol tarihinde yer eden stoperlerden biri olan Çetin, Rıza Çalımbay’ın ayrılığı ardından Sivas’ta kaldı ve teknik direktörlük kariyerine adım attı.

“Hakemler düzelmez”

Çetin yönetiminde Sivas ekibi bu sezon 12 haftada topladığı 14 puanla 13. sırada yer aldı. Çetin, Sabah gazetesine yaptığı açıklamalarda ligin ilk 3’te 1’lik kısmında en çok eleştiri konusu hakemleri değerlendirdi. Genç teknik direktör “Hakemler nasıl düzelir?” sorusuna “Düzelmez. VAR var, daha ne olsun. VAR olduğu halde hata oluyorsa buna insan açıklama yapamıyor. VAR olmadan önce ‘İnsansın hata yapabilirsin’ diyorduk, VAR’a rağmen hatayı kabullenemiyorum. Hak yeniyor. Göz göre göre hak yenmesi zoruna gidiyor insanın.” diye yanıt verdi.

Süper Lig'de 13. hafta hakemleri açıklandı: Meler dinleniyorSüper Lig’de 13. hafta hakemleri açıklandı: Meler dinleniyor

“Hiç takım tutmadım”

Servet Çetin futbolculuk döneminde hem Galatasaray hem de Fenerbahçe’yle şampiyonluk sevinci yaşadı. Teknik direktörlük kariyerinde her ikisinden aynı anda teklif alması halinde kime gideceği sorulan Çetin “Hiçbir zaman takım tutmadım. İnsanlara şunu aşıladım. Hangi formayı giyersem onun için elimden geleni yaparım. İsim vermeyeyim ama bazı arkadaşlarım var Galatasaray’la, Fenerbahçe’yle özdeşleşiyor. Yarın bir gün diğer takımda nasıl çalışacaksın. O günkü şartlara bakarım hangisi uygunsa ona giderim.” diye yanıtladı.

Küpe konusu

Servet Çetin kulübede olduğu anlarda da küpe takma tercihiyle alakalı olarak gelen soruya “Erkek adam küpe takar mı, diyenlerdendim. Küpe takıyorum diye millet eleştiriyordu. Elin yabancısı takınca bir şey yok. Çıkarmayı düşünüyordum ama eleştiriler sonrası takmaya devam ettim. Böyle de hoca olurmuş dedirtmek için. İyi bir noktaya gelince çıkaracağım.” dedi. Çetin bu zamanın şampiyonluk mu yoksa milli takım seviyesine yükselmek mi olduğunu sorusunaysa “Zamanı gelince göreceksiniz” diyerek yanıt verdi.

Sivasspor’dan Uğur Çiftçi ve Galatasaray iddialarına yanıt: Kasıtlı ve kötü niyetli!Sivasspor’dan Uğur Çiftçi ve Galatasaray iddialarına yanıt: Kasıtlı ve kötü niyetli!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.