Bu gol tarihe geçer! Şampiyonlar Ligi’nde geceye Provedel damgası

Şampiyonlar Ligi E Grubu’nda Lazio ve Atletico Madrid 1-1 berabere kaldı. Lazio’nun beraberlik golü 90+5. dakikada ileri çıkan kaleci Ivan Provedel’in kafa vuruşuyla geldi. Grubun diğer maçında Feyenoord evinde Celtic’i 2-0’la geçti.

Spor 20 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Provedel son saniye golüyle tarihe geçti.

Şampiyonlar Ligi’nde en mütevazı gruplardan biri E Grubu’nda heyecan son derece dramatik bir sonla başladı. Tarihe geçen maçta Lazio ve Atletico Madrid karşı karşıya geldi. Son derece sert iki takımın mücadelesi kıran kırana geçti. Madrid ekibi 29. dakikada genç Pablo Barrios’la öne geçti. Bu dakikadan sonra daha atak oynayan ve karşı kaleyi daha fazla yoklayan taraf ev sahibi Lazio oldu. Ancak gol bir türlü gelmedi ta ki 90+5’e kadar. Son dakikada kaleci Ivan Provedel gol umuduyla ileri çıktı. Provedel gelen ortaya yaptığı koşu ve ardından kafa vuruşuyla usta forvetleri aratmayacak bir gole imza attı. Bu gol Lazio’ya çok kritik 1 puanı kazandırdı. Provedel uzun yıllar jeneriklerde dönecek bir golü kariyer hanesine yazdırdı.

Kolu kanadı kırık Celtic

Hollanda Ligi şampiyonu Feyenoord, İskoç Ligi şampiyonu Celtic’i ağırladı. Feyenoord öne geçtiği golü 45+2’de Calvin Stengs’le buldu. İkinci yarıda maçın kırılma anları 60’lı dakikalarda geldi. Gustaf Lagerbielke 63, Odin Thiago Holm 68. dakikada kırmızı kart gördü. Bu dakikadan sonra Feyenoord iyice rahatladı ve Ali Rıza Cihanbehş ile 76’da 3 puanı garantiye alan golü attı.

E Grubu’nda ikinci hafta maçları 4 Eylül Çarşamba akşamı 19.45’te Atletico Madrid-Feyenoord, 22.00’de Celtic-Lazio karşılaşmalarıyla sürecek.

Galatasaray Şampiyonlar Ligi sahnesinde, rakip KopenhagGalatasaray Şampiyonlar Ligi sahnesinde, rakip Kopenhag

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.