İstanbul finali için bir tuhaf spekülasyon: UEFA yetkilisi 10 Haber’e konuştu

Spor 19 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Independent'ten korkutan "Final yine İstanbul'dan alınabilir" iddiası!

2023 Şampiyonlar Ligi finali, 10 Haziran tarihinde Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak. Final için Olimpiyat Stadı’nda hazırlıklar sürerken İngiltere’de yayınlanan The Independent gazetesinin muhabiri Miguel Delaney’den çarpıcı bir iddia geldi. Delaney, Türkiye’de 14 Mayıs’ta seçim yapılacağına dikkat çekerek UEFA’nın final yerini değiştirmek için acil durum planı hazırladığını iddia etti. Haberde, “UEFA her ne kadar maçın İstanbul’da yapılmasını istese de seçimlerin ardından ortaya çıkabilecek kaotik ortam, İstanbul’un bir kez daha ev sahipliğinden alınabileceği ihtimalini doğuracak” denildi.

Miguel Delaney’e göre UEFA İstanbul’daki finalin yerini değiştirmek için hazırlık yapıyor.

UEFA’dan yalanlama

İddialarla ilgili 10 Haber’e bilgi veren UEFA yetkilileri, finalin İstanbul’dan alınması gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirterek İngiliz muhabir Miguel Delaney’i yalanladı.

Başka bir Şenol Güneş! Futbolcular artık hedefteBaşka bir Şenol Güneş! Futbolcular artık hedefte

Final yeri son 3 sezondur değişiyor

Normal şartlarda 2020 Şampiyonlar Ligi finali de İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacaktı. Ancak o dönemde yaşanan Covid-19 salgını nedeniyle UEFA, turnuvanın Lizbon’da tek bir stadyumda seyirciye kapalı şekilde bitirilmesine karar verdi. Bir yıl sonra 2021’de İstanbul’da yapılması gereken finalin yeri bu sefer İngiltere’nin tutumu nedeniyle değiştirilmek zorunda kaldı.  Manchester City ve Chelsea’nin finale çıkması üzerine İngiltere’nin etkisiyle final İstanbul’dan Porto’ya alındı. Buna karşılık 2023 yılında yapılacak finalin ev sahibi kenti İstanbul oldu.

Fenerbahçe'de Altay Bayındır ameliyat oldu... İrfan Can Eğribayat: Benim için şansFenerbahçe’de Altay Bayındır ameliyat oldu… İrfan Can Eğribayat: Benim için şans

2022 finalinde de benzer durumu St. Petersburg yaşadı. Rusya’nın Ukrayna’ya müdahalesi sonrası St. Petersburg şehrinde oynanması planlanan final mücadelesi buradan alınıp Paris’e verildi. Paris’teki finali Liverpool’u 1-0 yenen Real Madrid kazandı.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.