Bu işin İstanbul’u var: Galatasaray Devler Ligi’ne Batsman ile tutundu

Galatasaray Devler Ligi için çıktığı Young Boys maçında 2-0 geri düştü. Oyuna giren Batshuayi beş dakikada iki gol attı. Ev sahibi, 86. dakikadaki penaltıyla 3-2 kazandı. Cimbom'da Muslera sakatlandı, Abdülkerim Bardakcı kırmızı kart gördü.

Spor 22 Ağustos 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Galatasaray Şampiyonlar Ligi play-off eşleşmesi ilk maçında Young Boys ile karşılaştı.

Türk futbolunu Şampiyonlar Ligi’nde temsil etme ihtimali olan tek takım Galatasaray play-off turunda sahne aldı. Young Boys’la play-off aşamasının ilk maçı için İsviçre’de karşı karşıya gelen Cimbom geçen sezon olduğu gibi bu sezon da Şampiyonlar Ligi biletini almayı amaçlıyordu. Lige ikide ikiyle başlayan sarı-kırmızılılar geçen sezondan cezası olması nedeniyle maça Okan Buruk’tan yoksun çıkıyordu.

Cimbom’un 11’i Muslera, Jelert, Nelsson, Abdülkerim, Köhn, Torreira, Sara, Barış Alper, Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Icardi şeklindeydi. Elias Jelert ilk kez 11’de sahne alıyor, rahatsızlığı dolayısıyla kafileden ayrı İsviçre’ye giden Barış Alper de büyük fedakarlıkla sahadaki yerini alıyordu.

Maç ev sahibi için iyi başladı. 4. dakikada Young Boys öne geçti. Galatasaray’ın çıkarken kaptırdığı topu alan Ugrinic pasını Monteiro’ya aktardı. Sol çaprazdan ceza sahasına giren Monteiro, kaleci Muslera ile karşı karşıya şutunu çekti. Uruguaylı file bekçisinin müdahalesi yetersiz kalınca meşin yuvarlak ağlarla buluştu.

12. dakikada Sara’nın savunma arkasına gönderdiği pasa hareketlenen Icardi’nin kaleci Von Ballmoos ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda son anda vurduğu top yandan auta gitti. 41. dakikada Blum’un sağdan ceza sahasına gönderdiği topa hareketlenen Ganvoula, altıpas önünde Muslera’dan önce meşin yuvarlağa vurdu. Top az farkla yandan oyun alanı dışına gitti. 45+4. dakikada fark 2’ye çıktı. Kaleci Keller’in kullandığı autta Ganvoula’nın kafayla indirdiği top, ceza sahası içindeki Monteiro’da kaldı. Bu oyuncunun karşı karşıya şutunda top filelere gitti: 2-0. İlk yarı bu sonuçla bitti. İkinci yarı başında sakatlık geçiren Fernando Muslera yerine Günay Güvenç kaleye geçti. Öte yandan Dries Mertens yerine Hakim Ziyech oyuna dahil oldu.

58. dakikada Colley çaprazdan ceza sahasında vuruşunda direğe takıldı. Bu pozisyon adeta maçın kırılma anı oldu. Çünkü 66. dakikada oyuna giren Michy Batshuayi saniyeler sonra topa ilk dokunuşunda ağlara gönderdi ve durumu 2-1 yaptı. Michy Batshuayi, üç büyüklerin formasıyla Avrupa Kupalarında gol atan ilk yabancı futbolcu oldu. Opta verilerine göre Michy Batshuayi, Milan Baros’tan (Ağustos 2010; Karpaty Lviv) bu yana oyuna sonradan girdiği Avrupa kupası maçında duble yapan ilk Cimbomlu olarak kayıtlara geçti.

72. dakikada yine sahneye çıkan Michy Batshuayi bu kez ceza alanı dışında topla buluştu. Belçikalı golcü sol ayağına aldığı topla kaleyi karşıdan gördü ve düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı bir kez daha ağlara gönderdi.

83. dakikada Young Boys atağı gelişti. Kale sahası önünden atılan şutta Günay ve Abdülkerim kesmek istediler. Abdülkerim’in ayağından seken top eline geldi. Hakem VAR incelemesi sonrası penaltıya hükmetti. Abdülkerim ikinci sarıdan kırmızı kart gördü. Young Boys’ta Filip Urginic 86. dakikada penaltı vuruşunu gole çevirdi ve İsviçre ekibi yeniden öne geçti. Karşılaşma 3-2 Young Boys üstünlüğüyle bitti.

Eşleşmede ikinci karşılaşma 27 Ağustos Salı akşamı saat 22.00’de Galatasaray’ın evinde oynanacak.

Okan Buruk maç sonu açıklamalarında “Erken bir gol yedik. Oyunu kurarken hata yaptık, açık yakalandık. Sol bekimiz hücumu düşünüyorduk. Kötü bir golle başladık. Moralsiz başlamış olduk. Sonrasında pozisyonlar vardı, 1-1 olabilirdi ama devre sonunda 2-0 oldu. İkinci yarıya Ziyech’le başladık, bloklar arasına iyi bir ayak koymak istedik. Devamında da Batshuayi hamlesi ve 2 gol bulduk. İkinci yarıda daha iyi olan bizdik. İkinci maç için bu bize ümit verdik. Biz kendi kalitemizi ortaya koyunca rahatça pozisyonlara girdik. Bugün özelinde yaptığımız hatalar, yediğimiz goller… Daha iyisini yapmalıyız savunma anlamında. Daha iyi savunma yaptığımızda daha iyi bir ikinci maç bizi bekliyor.” dedi.

Buruk hakem atamasına dikkat çekerek “Ben tribündeydim cezamdan ötürü, tribünden seyrederken hakemin oyunu yönetmesi beni rahatsız etti. Hep oyunu durdurdu. Gereksiz kartlar gösterdi. bir kartı yazması bir dakika sürdü. Bu seviyede çok daha fazlasını bekliyor, hayal ediyorsunuz. İsviçre’nin Alman kantonundayız, Alman hakem geliyor. Oyuncularınızla problem yaşamış bir hakem geliyor. Kötü niyet aramıyorum ama atamalarda… Bir Azeri hakemi Türk maçına atıyorlar mı? Arabayla gelmiştir buraya hakem. Kardeş ülkeye Alman hakem atanmış. İnşallah rövanş maçına Azeri hakem atarlar. Eşitlemiş oluruz” derken penaltı pozisyonunu “Ayağından eline geldi Abdülkerim’in. Oyunculardan bazen bir şekilde bunu bekliyorlar, kural içinde var, müdahale ederken de iki kolu kapatıp atlayacaksınız. Ayağıyla kayınca bir el otomatik açılıyor zaten. Ayağına çarpıp eline geldi. Oyuncun yapacağı bir şey yok. Kartla cezalandırması da çok ağır oldu. Oyunculardan robot olarak kollarını bağlayacağız. Onları çalıştıracağız. Buna penaltı ve ikinci sarı karttan kırmızı diyorlarsa oyuncuların kollarını bağlamak gerek herhalde” diye değerlendirdi.

Tecrübe ‘Gençliğe’ takıldı…Tecrübe ‘Gençliğe’ takıldı…

‘Nando ikinci maça yetişecek diye düşünüyorum’

Buruk devre arasında oyundan çıkmak durumunda kalan Fernando Muslera için “Nando Muslera’nın bir ağrısı var, ikinci maça yetişecek diye düşünüyorum. Kaan geri dönüyor, Davinson’a bakacağız. Önümüzde 6 gün var, yetiştirmeye çalışacağız. Davinson çok değerli biri. Bugünkü maçta bunu hissettik. Oynatma imkanımız olursa düşüneceğiz. Kaan’ın dönüşü olumlu olacak. Ben taraftarımıza şunu söylemek istiyorum. Burada kaybettik ama kendi sahamızda daha iyisini yapacağız. Galatasaray, İsviçre takımlarını sever. Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ni ne kadar istediğini göstereceğiz” dedi. Buruk ayrıca “Benim ekibim saha içerisinde. Onlarla iletişim içerisindeyiz. Tribünden o iletişimi sürdürdük. Saha kenarındakiler gerekenleri söylediler. Çok tecrübeli oyunculara sahibiz. Oynadığımız, oynayacağımız oyunu biliyoruz. Şampiyonlar Ligi için ne gerekiyorsa onu yapacağız” dedi.

Buruk Neuchatel zaferini hatırlatıp “Maça şanssız başladık ama maç bittiğinde pozisyon sayısına bakınca, deplasmanda ve alışık olmadığımız bir zeminde net pozisyonlara girdik, 2 gol attık. Bundan daha iyisini yapabilecek güçteyiz. İsviçre takımlarına karşı ne kadar iyi olduğumuzu gösterdik. Tarihimizde Neuchatel zaferi var. Bir sonraki maçta nasıl başarılı olacağımıza bakacağız. Oyuncularımıza güveniyoruz. Bugün de en iyisini yapmaya çalıştılar. Aynı ümidi sürdürüyorum. İyi bir takımız. Kendi seyircimizle birlikte rövanşta daha güçlü oyunla hak ettiğimiz Şampiyonlar Ligi’ne girmek için elimizden geleni yapacağız. Şanssızlıklar vardı bugün üzerimizde” diye konuştu.

‘Kötü bir hakem yönetimi vardı’

Buruk hakem yönetimini eleştirerek “Kötü bir hakem yönetimi vardı. Şampiyonlar Ligi’ne giriş aşamasında hakem performansını daha iyi bekliyorsunuz. Bu hakemin Almanya’da FIFA kokartının olmasını size hissettirmedi. Oyunu hızlandırabilirdi. Daha iyisini yapabilirdi. Çok fazla kart gösterdi. Gereksiz kartlar gösterdi. Abdülkerim’e gösterdiği ilk sarı kart çok yanlış kart. Bir hakemin bu kadar rahat kart göstermesi iki takıma da, kırmızı kart sınırı içerisine hakem soktu ortada hiçbir şey yokken. Abdülkerim’e kart gösterdi, 1-0 gerideyiz, topu iki adım yana bıraktı, bu kadar kolay kart gösterilmesi bu seviyede… Kartı yazması bile bir dakika sürüyor. Bazen ne oluyor, VAR’a mı gidiyor diyordum.” dedi.

Karşılaşmayı iki golle tamamlayan Batshuayi “Bu sonuçtan ötürü mutsuzuz. Sentetik sahada oynadık, kolay değildi. Çok fazla süre alamadım ama maçtan önce hocamız bana olumlu sözlerle motive etti. Ben de sahaya çıktım, golleri attım. Sonuçtan mutlu değiliz ama rövanşa konsantre olacağız. Ben sadece bir oyuncuyum. Hoca, rövanş için çözümü bulacaktır” dedi. Kerem Aktürkoğlu “Gerçekten zor bir maç oldu. Böyle bir maç olacağını biliyorduk ama tahmin etmediğimiz şekilde goller yedik. Soyunma odasına 2-0 gitmek bizi çok düşürdü ama bu maçın ikinci ayağının olduğunu biliyorduk. İçeride böyle konuştuk. Büyük bir enerji koyduk. Son dakika penaltısıyla istemediğimiz bir mağlubiyet oldu ama bunun İstanbul’u var. Taraftarımızla birlikte turu geçip Şampiyonlar Ligi’ne gideceğiz. Zemine de alışık değiliz ama zemini bahane edecek değiliz. Kötü bir zemin değildi. Olmaması gereken bir mağlubiyet. Bunu telafi edecek bizleriz. Hiçbir şey bitmedi. Kafaları kaldırıp haftaya bunu telafi ederiz inşallah” değerlendirmesini yaptı.

Kulüpler Birliği İzmir'de yaşananları kınadı: Galatasaray 'Tesadüf değil' dedi, Fenerbahçe cevap verdiKulüpler Birliği İzmir’de yaşananları kınadı: Galatasaray ‘Tesadüf değil’ dedi, Fenerbahçe cevap verdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.