Burak Yılmaz bir hışımla geldi geçti: Yönetimle Aboubakar polemiği

Bodo/Glimt yenilgisi sonrası Beşiktaş'taki görevinden istifa eden Burak Yılmaz, yardımcı antrenörlük görevini kabul ettiği için pişman olduğunu söyledi. Yılmaz, yıldız golcü Vincent Aboubakar'ın ileri tarihli maaşını alamadığı için maça çıkmadığını da anlattı.

Spor 14 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Beşiktaş'ta sular durulmuyor, Burak Yılmaz'ın flaş açıklamaları.

Beşiktaş saha içinde ve saha dışında kaotik haftalar yaşadı. İç sahada oynanan Lugano maçından sonra Şenol Güneş görevinden ayrıldı, yönetim seçim kararı aldı. Seçime kadar Güneş’in yardımcısı olarak görev alan Burak Yılmaz’la yola devam etme kararı alınırken, bir başka Konferans Ligi maçı olan Bodo/Glimt mücadelesinden sonra bu durum da bozuldu. 2-1’lik mağlubiyetle beraber Avrupa’ya veda eden Kara Kartal’da Burak Yılmaz görevinden istifa etti. Yerine Rıza Çalımbay geldi. Beşiktaş Çalımbay’la çıktığı ilk karşılaşmadan 3 puanla ayrıldı.

Görevinden istifa eden genç teknik direktör Burak Yılmaz, Milliyet’ten Atilla Gökçe’ye konuştu. Yılmaz, göreve geldikten sonra futbolcuların durumunun kötü olduğunu belirtti ve “Futbolcularda inanılmaz bir vurdumduymazlık dikkati çekiyordu. Ülkesinden misafiri gelmiş yabancı oyuncumuz, o gün idmana çıkmayıp kafeteryada oturabiliyordu. İsteksiz, gönülsüz çalışanlar da vardı” dedi.

Beşiktaş'ı Avrupa dışına ittiler, şampiyon oldularBeşiktaş’ı Avrupa dışına ittiler, şampiyon oldular

Şenol hocanın gergin halleri

Yılmaz, Güneş döneminin son derece sıkıntılı geçtiğini vurguladığı açıklamalarında “Beşiktaş takımında beklemediğim tablolarla karşılaştım. Şenol Hocamızın gergin ve asabi halleri, oyuncularla ve bizimle konuşurken seçtiği üslup beni çok şaşırttı. Bu deneyleri de dağarcığımda saklayacağım. Ancak gücüme giden şeyler de var: Sayın Başkan’la konuşurken sıra para hesabına gelince Beşiktaş’la böyle bir alış verişe girmeyeceğimi söyledim. Ama Hırvat yardımcılarım için hak ettikleri ödemenin yapılmasını rica ettim. Buradan onlara da teşekkür ediyorum. Özetle içten içe ‘Keşke gelmeseydim’ diyorum ama, Beşiktaş’tan kaçamazdım” dedi. Yılmaz kendisiyle yollar ayrıldıktan hemen 5 dakika sonra Rıza Çalımbay’ın göreve getirildiğini de açıkladı.

Bailly konusunda pişman değil

Yılmaz, Beşiktaş’ın Antalyaspor’a karşı deplasmanda oynadığı karşılaşmanın devre arasında Eric Bailly ile Tayfur Bingöl’ün tartışması sonrası Eric Bailly’yi kenara almış, Kara Kartal ikinci yarıya istediği gibi başlayamayınca maç 3-2 Antalya üstünlüğüyle bitmişti. Burak yaptığı bu değişiklik hakkında pişmanlık duymadığını da dile getirdi.

Burak Yılmaz, Antalyaspor maçı sonrası yaptığı açıklamalarla Bailly gerçeğini açıklamıştı.

“Altıntop aradı”

Beşiktaş’ın eski teknik sorumlusu süreç içinde yalnız hissetmemesini sağlayan tek kişinin Hamit Altıntop olduğunu belirtti. Yılmaz “Şu anda A antrenörlük lisansım var. Önümüzdeki yıl da UEFA Pro Lisans’ı alacağım. Şimdi dinleniyor ve futbolun teorik yönlerini okuyarak bazı analizler yapıyorum. Yalnız olmadığımı bana hissettiren biri de var. TFF Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop aradı. Görüşeceğiz.” dedi.

Aboubakar gerçekleri

Beşiktaş’ta Vincent Aboubakar ekim ayı sonundan beri çeşitli sakatlıkları nedeniyle maça çıkamadı. Önce karın rahatsızlıkları ardından hastalığı nedeniyle forma giyemeyen oyuncu gelen son bilgilere göre uyluk gerilmesinden dolayı kadroda yer almadı. Yılmaz, Aboubakar’la alakalı flaş açıklamalarda bulundu ve “Araştırınca öğrendim ki bizim Kamerunlu golcümüz, 4 ay sonraki alacağının ödenmesi için ısrar ediyormuş” dedi ve ekledi: “Ödeme yapılmayınca ağrılarının da devam ettiğini söylediler. Ama hayır, bilimi araya koyarak dedikodu yapmak istemiyorum. Takdirini Beşiktaşlı yöneticilere bırakıyorum…” dedi.

Aboubakar’da bu durum ilk değil

Beşiktaş’ın 2020-21 sezonu şampiyonluğunun mimarı teknik direktör Sergen Yalçın, görevden ayrıldıktan sonra Candaş Tolga Işık’a konuk olduğu bir programda Vincent Aboubakar’ın, 4 maç kaçırdıktan sonra 36. haftadaki Sivasspor maçında ilk 11 başladığını ancak 45. dakikada kendini yere bırakarak sakatlandığını belirttiğini ve oyuna devam edemeyeceğini söylediğini anlatmıştı. O sezon Aboubakar ilk 31 haftalık bölümde 26 maçta oynayıp 17 gol ve 5 asistle takımının liderliğine öncülük etmişti.

Ancak son 10 haftalık bölümde yalnızca Sivas deplasmanının 45 dakikasında oynayan oyuncunun uyluk sakatlığı dolayısıyla maçlara çıkmama isteği eleştiri konusu olmuştu. Abou daha sonra kariyerine El Nassr’da devam etmek üzere Suudi Arabistan’a gitmişti.

Aboubakar bir süredir formasından uzak kalmıştı, Yılmaz sebebini açıkladı.

Maaşı barem oldu

Geçen sezon ortasında takıma dönen oyuncuyla uzun süreli sözleşme imzalandı. Takımda 3. dönemine giren oyuncunun maaşı 4.2 milyon euro oldu. Bu yüksek bedel aynı zamanda geçtiğimiz yaz boyunca sürekli gündeme geldi. Bunun da nedeni gelen haberlere göre Aboubakar’ın maaşının üst nokta olarak belirlenmesi ve bu bedelin üstünde maaş verilmek istenmemesiydi. Özellikle Dusan Tadic, Sergio Ramos gibi yıldızların transfer sürecinde istedikleri maaşların Aboubakar’ın aldığı ve kulübün tavan maaş olarak belirlediği sınırı fazlasıyla aştığı belirtilmişti. Şimdi eski teknik sorumlu Burak Yılmaz’ın söylemine göre Vincent, Beşiktaş’ın fazlasıyla eleştirilen transfer politikasına yön veren yıllık maaşının 4 ay sonraki ödemesini alamadığı için kenarda oturuyor. Dolayısıyla oyuncu eski teknik direktör Sergen Yalçın’ın da vurguladığı mağduriyeti Beşiktaş’a yeniden yaşatıyor.

Kulüpten yalanlama

Beşiktaş Spor Kulübü, Burak Yılmaz’ın Aboubakar’la alakalı açıklamalarını yalanladı. Kulüp, Aboubakar’ın maaşında bir defaya mahsus olmak üzere ileri tarihli alacağının kendisine verildiğini bunun aksi bir istek veya durum olmadığını vurguladı. Açıklamada Sağlık Kurulu Koordinatörü Tekin Kerem Ülkü’nün Vincent Aboubakar’ın sağlık durumu ile ilgili açıklaması “Futbol A Takımımızın, Bodo/Glimt ile oynadığı müsabaka öncesinde ısınma esnasında sağ uyluk arkasında ağrı hisseden oyuncumuz Vincent Aboubakar’ın Altunizade Acıbadem Hastanesi’nde yapılan MR görüntülemesinde uyluk arka adalesinde (biseps femoris) gerilme ve kanama tespit edilmiştir. Oyuncumuzun bu yaralanma ile ilgili tedavisi sağlık ekibimizce sürdürülmektedir.” sözleriyle verildi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.