Bursaspor 3. Lig’e düştü!

2010 yılında Süper Lig şampiyonu olan Bursaspor 2. Lig'de kalması için mutlak kazanması gereken maçta 1461 Trabzon'a 2-1 kaybederek küme düştü.

Spor 7 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Türkiye'nin köklü futbol takımlarından Bursaspor küme düştü.

Bu sezon 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele veren ve geçmişte Süper Lig şampiyonluğu da bulunan Bursaspor ligde kalmak için tamam ya da devam diyeceği maçta 1461 Trabzon’u konuk etti.

29’uncu dakikada Çağatay Yılmaz’ın penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçen ‘timsah’ tribünlerdeki taraftarını sevindirse de 45+6’da 1461 Trabzon’un İlhan Depe’nin ayağından bulduğu gol stadyumda soğuk duş etkisi yarattı. Soyunma odasına moralsiz giden yeşil-beyazlılar ikinci yarıda da toparlanamadı. 45 dakika boyunca gol atıp öne geçmeyi başaramayan Bursaspor 90’ıncı dakikada Atabey Çiçek’ten yediği golle adeta yıkıldı.

90+3’te Ali Demirel’in kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Karadeniz temsilcisi maçın son düdüğüne kadar üstünlüğünü korumayı başardı. Böylelikle karşılaşma 1461 Trabzon’un 2-1’lik üstünlüğüyle sona erdi ve Bursaspor küme düştü. Ligin bitimine dört hafta kala bir alt lige düşmesi kesinleşen Bursaspor önümüzdeki sezon mali şartları karşılayabilmesi durumunda 3. Lig’de mücadele verecek.

Mustafa Bozbey: Gerekeni yapacağım

Başkan Bozbey taraftarlarına “merak etmeyin” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na yeni seçilen Mustafa Bozbey de müsabakayı tribünden takip etti. Karşılaşmadan önce tribünlerden büyük destek gören Bozbey Bursasporluları uzun süre alkışlayarak selamladı. Başkanın oturduğu protokol tribününün alt kısmından “Kurtar bizi buralardan” diye seslenen bir taraftara “Merak etmeyin buradayım, gerekeni yapacağım” yanıtı vermesi dikkat çekti. Bursaspor taraftarları mayıs ayındaki kongrede yeni ve makul bir yönetimin yanı sıra transfer yasağının da kalkmasını bekliyor.

Saldırının görüntüleri ortaya çıktı: Üç Fenerbahçe taraftarı tutuklandı!Saldırının görüntüleri ortaya çıktı: Üç Fenerbahçe taraftarı tutuklandı!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.