Buse Naz Çakıroğlu finale kroşe attı

Paris Olimpiyat Oyunları boks branşı 50 kiloda Buse Naz Çakıroğlu, Filipinler'den Aira Villagas'ı 5-0 yenerek adını finale yazdırdı. Buse Naz altın madalya için Çinli Wu Yu ile mücadele edecek.

Spor 6 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Buse Naz finalde.

Paris Olimpiyat Oyunları’nın madalyayı cebe koyan Türk sporcularından Buse Naz Çakıroğlu, bronz yetmez dedi. Buse Naz kadınlar boks 50 kiloda yarı final müsabakasında Filipinler’den Aira Villagas’ı 5-0 yenerek adını finale yazdırdı.

Buse Naz Tokyo’da gümüş madalya elde etmişti. 28 yaşındaki Fenerbahçe Kulübü sporcusunun hedefi yarım kalan işini tamamlamaktı. Buse Naz ringe bu hedefle çıktı ve adını finale yazdırmayı başardı. Buse’nin finaldeki rakibi Çinli sporcu Wu Yu olacak. Final müsabakası 9 Ağustos Cuma akşamı gece seansında oynanacak.

Buse Naz yaşadığı zaferin ardından “Bütün ekibim ve ben üç yıldır elimizden geleni yaptık, son iki gün inşallah başaracağız. Tokyo’dayken birçok eksiğimiz vardı takım içi, en büyük eksiklerimden biri durarak dövüşemiyordum şimdi burada uygulamaya çalışıyorum. Nazım hocanın yeri hepimiz için ayrı. Maçlarımız bitmediği için konuşmak istemiyorum ancak tarihi bir başarı yakalıyoruz. Maçlar bitmeden konuşmak istemiyorum ama Nazım hocanın büyük emeği var. Burada üç madalya garantiledik. Bundan sonrası için de büyük umut olacak. Finalden sonra da Nazım hocayla beraber selamlayacağız. Herkese çok teşekkür ediyorum selamlarımı iletiyorum” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.