Büyükekşi’den 2032 müjdesi: Avrupa Futbol Şampiyonası hayırlı olsun

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın Türkiye-İtalya ortaklığında düzenleneceğini açıkladı.

Spor 9 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Büyükekşi 2032 müjdesi verdi.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Hürriyet Gazetesi yazarlarının sorularını yanıtladı. Büyükekşi yanıtları arasında en öne çıkan cevaplardan biri 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’yla ilgili açıklama oldu. Büyükekşi “2032’ye iki ayrı ülke olarak başvurmuştuk, ikimizin de şansı yüzde 50. Böyle olunca İtalya’dan ‘ortak yapalım’ teklifi geldi. Biz de teklifi değerlendirdik. Sayın Cumhurbaşkanımızın da görüşlerini aldık. Bu teklifi ülkemizin de İtalya’nın da kaybetme riski olmaması sebebiyle kabul ettik. Ülkemize şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.

Büyükekşi, 10Haber.net yazarlarından Uğur Vardan’ın futbolda hoşgörü kültürünün nasıl yaratılabileceğiyle alakalı soruya ise “Maalesef bütün kulüplerimiz ve taraftarları ben merkezli düşünüyor. Bu ben merkezli düşünme yerine biz merkezli düşünebilmenin çaresini bulmamız lazım. Federasyonumuzun 100 yıllık tarihinde hiçbir kadın yönetim kurulu üyesi olmamıştı. Yönetime iki kadın aldık ve bütün kurullarımızda en az bir kadın üyemizin yer almasını sağladık. Bunu yapmamızın en önemli sebebi, bir toplulukta kadın varsa insanlar daha farklı, daha nazik, kibar olurlar. İkincisi hemen bir Fair Play Kurulu oluşturduk.” yanıtını verdi.

Dursun Özbek'ten taraftara sosyal medya uyarısıDursun Özbek’ten taraftara sosyal medya uyarısı

Süper Lig’e yabancı hakem getirip getirmemekle alakalı soruya da yanıt veren Büyükekşi “Yabancı hakem konusunu kesinlikle düşünmüyoruz. UEFA Hakem Komitesi Başkanı Roberto Rosetti, Avrupa maçlarını yönetmek için 276 bin 954 hakem gerekli olduğunu, buna karşın aktif olarak 236 bin 530 hakem mevcut olduğunu ve bu açıdan 40 bin 424 hakeme ihtiyaç olduğunu açıkladı. Her ülke hakem bulamamaktan şikayetçi. Bizim de bu konuda endişelerimiz var. Yeni hakemler yetiştirmemiz lazım. Avrupa’daki maçları da seyrediyoruz. Oralarda da hakemler yanlış kararlar verebiliyor. Önemli olan niyet” dedi.

Milli Takım Euro 2024 yolunda, rakip ErmenistanMilli Takım Euro 2024 yolunda, rakip Ermenistan

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.