Büyükler çıldırdı: Transferde Fenerbahçe ve Galatasaray’da hareketli saatler

Transferin son günlerine yaklaşırken UEFA listesini vermeye hazırlanan Fenerbahçe ve Galatasaray atak yaptı. Sarı-lacivertliler orta saha Sofyan Amrabat'la anlaşırken Miha Zajc ile vedalaştı. Galatasaray'da gidenler ve hedefler var.

Spor 30 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Büyükler için transferde hareketli saatler.

Transfer dönemleri her zaman bol aksiyonlu olur. Hele ki söz konusu Türk takımlarıysa belli başlı bazı yöneticilerin dediği gibi “Transfer hiçbir zaman bitmez.” İşte o dönemin son ve en hareketli günleri yaklaşıyor. Avrupa’da transferin son saatlerine girilmişken Türkiye’de de Avrupa Ligi mücadelesi verecek ekipler, 4 Eylül’deki son liste veriş tarihine kritik transferlerini yetiştirmeye çalışıyor. Bu sezon Türkiye’yi Avrupa’da dört takım temsil edecek. Bunlar Avrupa Ligi’nde Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Konferans Ligi’nde Başakşehir.

Geçen sezon ligde şampiyonluk için çekişen Galatasaray ve Fenerbahçe bu sezon da benzer şekilde iddialı konumda. Avrupa’da da ilerleyebilecek kadroları kurmaya çalışan iki takım dün gece itibariyle transfer çalışmalarını hızlandırdı. Fenerbahçe, orta saha oyuncusu Sofyan Amrabat transferinde mutlu sona geldi. İtalyan gazeteci Fabrizio Romano’nun aktardığı bilgiye göre Sofyan Amrabat transferi için kulübü Fiorentina’ya iki milyon euro kiralama bedeli ödenecek. Zorunlu satın alma maddesi 13 milyon euro. Ayrıca başarı bonusları üç milyon euro olarak belirlendi. Amrabat’ın iki gün içinde İstanbul’a gelip sağlık kontrollerinden geçmesi ve kendini Fenerbahçeli yapacak sözleşmeye imza atması bekleniyor. Fenerbahçe’nin bir orta saha daha almak için piyasada etkin olması muhtemel. Öte yandan Kanarya, Ferdi’nin gidişi ardından sol bek alternatiflerini de araştırıyor.

Fenerbahçe, Fiodertina’dan Ambarat’ı zorunlu satın alma şartıyla kiralık olarak transfer etti.

Sofyan Ambarat İstanbul’a geldi

Amrabat transferinde mutlu sona ulaşan Fenerbahçe resmi açıklamayı yaptı. Açıklamada “Kulübümüz, ACF Fiorentina forması giyen Sofyan Amrabat’ın geçici transferi konusunda kulübü ve oyuncuyla prensip anlaşmasına varmıştır. Sofyan Amrabat sağlık kontrolleri ve ileri transfer görüşmeleri için bugün İstanbul’a gelecektir. Kamuoyunun bilgisine sunarız” dendi. Özel uçakla 16.00’da İstanbul’a gelen Ambarat sağlık kontrolünden geçtikten sonra kendini sarı lacivertli renklere bağlayan imzayı atacak.

Miha Zajc Ligue 1’e gitti

Fenerbahçe, Sloven futbolcusu Miha Zajc’ın kiralık olarak Toulouse’a transfer oldu. Sarı lacivertlilerden yapılan açıklamada “Futbolcumuz Miha Zajc’ın kiralık olarak transferi için Fransız ekibi Toulouse ile bin yıllık anlaşma sağlanmıştır. Miha Zajc’a başarılı bir sezon dileriz” denildi. Toulouse Zajc’ı ilginç bir videoyla açıkladı.

Galatasaray’da Köhn resmen gitti, Hermoso sesleri

Sol bek arayışlarını sürdüren Galatasaray’da Monaco forması giyen Ismail Jakobs ismi öne çıktı. Geçen sezon ara transferde Hannover 96’dan 3 milyon 350 bin avro bonservisle kadroya katılan 25 yaşındaki sol bek Derrick Köhn, Bundesliga takımlarından Werder Bremen’e kiralandı. Sarı kırmızılardan yapılan açıklamada  “Profesyonel futbolcumuz Derrick Köhn’ün 2024-2025 sezonu için satın alma opsiyonlu geçici transferi konusunda Werder Bremen ile anlaşmaya varılmıştır. Futbolcunun satın alma opsiyonu 5 milyon 125 bin euro olup geçici transfer dönemi için 400 bin euro tutarında şarta bağlı bonus yer almaktadır.”

KöhnWerder Bremen forması giyip Galatasaray’a veda etti.

19 maçtı bir kez gol sevinci yaşayan Köhn, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Galatasaray’a veda etti. Alman futbolcu, “Geldiğim ilk günden beri Galatasaray’ın başarısı için çalıştım ve bu formayı giymekten dolayı her zaman onur duydum. Sarı-kırmızılı taraftarların önüne çıkmak, bu büyük camiaya hizmet etmek benim için her zaman büyük bir keyif oldu. Hayatımda unutamayacağım günleri burada yaşadım ve şu an kısa bir süre için buradan ayrılıyorum. Her zaman söylediğim gibi ‘En büyük cimbom.’ Başarılar Galatasaray” dedi.

Zaha Fransa’ya gitti

Zaha kiralık olarak Ligue 1’e gitti.

Ayrıca Galatasaray’ın geçen sezon büyük umutlarla transfer ettiği Wilfred Zaha, Lyon ile kiralık olarak anlaşma imzaladı. Lyon’dan yapılan açıklamada, Zaha’nın sarı kırmızılı takımdan bir sezonluğuna 3 milyon euro karşılığında kiralandığını belirtildi. Fildişi Sahilli kanat oyuncusu geçen sezon 42 maçta 10 gol atıp beş asist yapmıştı. Bu sezon sadece Süper Kupa’da süre aldı.

Galatasaray'ın Avrupa Ligi'nde rotası 'Kuzey' olduGalatasaray’ın Avrupa Ligi’nde rotası ‘Kuzey’ oldu

Cimbom Köhn yerine Monaco’dan Jakobs transferinde gaza bastı. Oyuncu hakkında Sports Digitale bundan 10 gün önce bir milyon euro kiralama, sekiz milyon euro satın alma ve iki milyon euro bonus gibi bir teklifin Fransız kulübüne iletildiğini yazmıştı. Galatasaray benzer bir teklifle Monaco’nun kapısını yeniden çaldı. Anlaşmanın kısa sürede tamamlanması bekleniyor. Play Spor’un aktardığı bilgiye göre Galatasaray’ın zorladığı transferlerden biri de yıldız stoper Mario Hermoso. Hermoso son olarak Atletico Madrid’le sözleşmesini sonlandırmış ve serbest oyuncu konumuna geçmişti. Oyuncu henüz Avrupa’dan herhangi bir kulüple anlaşmadı. Galatasaray’ın yıldız stoper için devrede olduğu ve yüksek maaş beklentisi için pazarlıkların sürdüğü kaydedildi.

Beşiktaş’ta ayrılık kapıda

Son olarak Lugano’yu sahasında 5-1 yenerek Avrupa Ligi’nde lig aşamasına kalan Beşiktaş’ta Omar Colley ile yollar ayrılmak üzere. Son olarak savunmacı Felix Uduokhai’yi Augsburg’dan kadrosuna katan Kara Kartal, Omar Colley ile sözleşme fesih görüşmelerinde son aşamada.

Fenerbahçe'ye Avrupa Ligi'nde tanıdık rakiplerFenerbahçe’ye Avrupa Ligi’nde tanıdık rakipler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.