Campazzo eve dönüyor

EuroLeague’in iddialı takımlarından, 2022 finalisti Real Madrid, eski oyuncusu Facundo Campazzo ile anlaşma yolunda.

Spor 25 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Facundo Campazzo Real Madrid yolunda...

NBA’den Avrupa’ya döndüğü günden bu yana basketbol basınını en çok meşgul eden isim Facundo Campazzo. Elbette Tyler Dorsey ismi de birçok takımla farklı zamanlarda anılmıştı ancak oyuncu Fenerbahçe tarafından transfer edilip 2025 yılına kadar sözleşme imzalayınca konu kapanmıştı. Ancak Kızılyıldız forması giyen Facundo Campazzo için iddiaların ardı arkası kesilmiyor.

Son iddia İspanyol spor haber sitesi Relevo’dan geldi. Habere göre oyuncu, gelecek sezon eski takımında forma giymek için şimdiden söz kesti. Haberin detayına göre Kızılyıldız, EuroLeague’de Barcelona deplasmanına gittiğinde Real Madrid ekibindeki sorumlular Facundo Campazzo ile görüştü. Bu görüşme sonrasında Campazzo’nun da dönüşe ilgi duyduğu ve tarafların karşılıklı olarak anlaştığı belirlendi.

Facundo Campazzo, Avrupa’ya Kızılyıldız formasıyla dönmüştü ve halihazırda Sırp takımında forma giyiyor.

Resmi açıklamanın yapılması için elbette sezonun bitmesini beklemek gerekiyor ancak Arjantinlinin dönüşü Real Madrid’in bu sezon yaşadığı ve muhtemelen sezonun devamında da yaşayacağı oyun kurucu problemini kökten çözecek.

NBA’de aradığını bulamadı

Avrupa’da sayısız başarı yakalayan 32 yaşındaki Campazzo, 2020-21 sezonu başında Denver Nuggets formasıyla NBA’e giriş yaptı. Campazzo, o dönemde NBA çıkışının bir kısmını kendi cebinden ödemişti. Bu meblağ, sanılandan çok daha fazlaydı. Arjantinli NBA hayalini gerçekleştirmek için takımı Real Madrid’e 5 milyon Euro’dan fazla ödemişti.

Campazzo, cebinden para ödeyerek gittiği NBA’de dikiş tutturamadı.

Campazzo, burada geçirdiği iki sezonda 65’er maçta forma giydi. Oyuncu özellikle Denver’daki ikinci sezonunda Jamal Murray’nin sakatlığından dolayı sürelerini artırmayı umuyordu. Ancak ilk sezonunda ortalama 21.9 dakika oynayan Campazzo, ikinci sezonunda 18.2 dakika sahada kalabildi. Fiziki yapısı her ne kadar Avrupa basketbolunda eksi yazmasa da NBA’de kendisine sorun yarattı. Öte yandan istikrarsız üç sayılık atışları NBA’de yer etmesini zorlaştırdı. Oyuncu, ekim 2022’de Dallas Mavericks’le sözleşme imzaladı. Fakat burada da aradığını bulamadı ve 28 Kasım tarihinde Dallas oyuncuyu serbest bırakıp gard pozisyonu için Kemba Walker’la anlaştı.

Avrupa’ya Kızılyıldız formasıyla dönen Campazzo, EuroLeague yönetiminin uyguladığı transfer yaptırımından ötürü mart ayına kadar Sırp takımında forma şansı bulamadı. Mart ayından itibaren takımıyla toplam 9 maça çıkan Campazzo, 15.0 sayı, 5.9 asist ve 1.9 top çalma gibi dikkat çekici istatistikler tutturarak hala Avrupa basketbolunda söz sahibi olabileceğini kanıtladı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.