Ömer Onan 2024 yılından umutlu

TBF Başkan Vekili Ömer Onan 2024 yılıyla alakalı beklentilerini dile getirdi. Onan bu yılın milli takım bazında suskunluğun dindirildiği yıl olacağına inandığını söyledi.

Spor 2 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Ömer Onan 2024'ten ümitli.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkan Vekili Ömer Onan 2024 senesinin Türk basketbolu adına iyi geçeceğinden umutlu olduğunu söyledi. AA’ya konuşan Onan yerel ligle alakalı olarak “Avrupa’daki en iyi iki-üç ligden biriyiz. Kulüpler her geçen gün finansal olarak ve kadro yapısı olarak ileri gidiyor. Çok rekabetçi bir lig oluyor. Ben inanıyorum ki milli takımlardaki iki-üç senelik suskunluk 2024 sonunda kaybolacak” diye konuştu.

Türk takımlarının Avrupa’da da son derece başarılı olduğunu vurgulayan başkan vekili “Türk takımları Avrupa’ya damga vuruyor. Son dörde, son sekize kadar hem erkek hem kadın takımlarımız gidiyor. Bu sene henüz sezon ortasındayız. Avrupa Ligi’nde de, Şampiyonlar Ligi’nde de zirveyi kovalayacaklardır. Sıralamalar belli olacak, sonrasında play-off maçları olacak. Ben hepsine başarılar diliyorum” dedi.

Bu sezon NBA’de hem Türkiye’de hem ABD’de büyük ilgi toplayan Alperen Şengün’le ilgili de konuşan Onan “21 yaşındaki bir oyuncunun bu kadar sorumluluk üstlenmesi, müthiş bir öz güvenle her geçen gün üstüne koyarak ilerlemesi bir Türk olarak, bir federasyon yetkilisi olarak bizi çok mutlu ediyor. İnşallah bu performansını yıllarca milli takıma da aktaracaktır. Çok daha iyi olacaktır” diye konuştu.

Alperen Şengün Rockets'a Türkçeyi öğretiyorAlperen Şengün Rockets’a Türkçeyi öğretiyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.