İşte yeni yüzüyle Los Angeles Clippers

NBA takımlarından Los Angeles Clippers imaj revizyonuna gitti. Logosundan formalarına kadar birçok şeyi yenileyen ekip gelecek sezondan itibaren yeni salonuna taşınacak.

Spor 27 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Los Angeles Clippers yeni yüzünü paylaştı.

Son yıllarda spor kulüplerinin imaj yenilemesi alışılmış bir durum. Özellikle logoların ve bazen renk paketlerinin yenilendiğine şahit oluyoruz. Futbol kulüplerinde logo yenilemesi minimalleşme trendini takip ederek yapılıyor. Aynı trendi takip eden NBA takımları da yok değil. Son yıllarda Philadelphia 76ers, Atlanta Hawks, Utah Jazz, Minnesota Timberwolves gibi ekipler logolarından forma renklerine birçok konuda revizyona gitti. Ancak baştan aşağı yenilenme deyince yeni bir konuğumuz var. Bir başka NBA ekibi Los Angeles Clippers.

Clippers yeni formalarını ve yepyeni logosunu tanıttı. Takımın geçmişini, bugününü ve geleceğe bakışını yansıtan yenileme çalışmasında deniz mavisi, köz kırmızısı ve Pasifik mavisi renklerine yer verildi. Yenilenen görünüm gelecek sezon Icon ve Association Edition formalarının ön yüzünü süsleyecek klasik Clippers yazısının modernize edilmiş bir versiyonunu içeriyor. Yeni ana logo bir pusulanın noktalarını çevreleyen bir Clippers “C” harfi ve organizasyonun denizcilik köklerine bir selam veren, gövdesinde basketbol dikişleri olan yaklaşmaktaki bir gemiyi içeriyor.

Takım üstünde yeni logoların olduğu formaları gelecek sezonun başından itibaren giymeye başlayacak. Clippers gelecek sezon yapımı iki milyar dolara mal olan yeni salonu Intuit Dome’a da taşınacak. Kulübün Ticari Operasyonlar Başkanı Gillian Zucker “Clipper Nation’ın dört bir yanından geri bildirim ve içgörü toplayarak uzun bir yolculuğa çıktık. Mümkün olduğunca çok sesi dinledik ve ardından geçmişimizin ve geleceğimizin temel taşlarını harmanlayan zamansız bir tasarıma ulaşmak için uzmanlarla çalıştık. Yeni markalarımız anlamlı ve güçlü; köklerimizi ve hedeflerimizi yansıtıyor” diye konuştu.

Zucker yeni logonun tasarlanma aşamasında Fransız devi PSG’yi örnek aldıklarını belirtti. PSG’nin yaptığı marka çalışmasında dairesel biçimde tasarladığı yeni logonun futbola ilgi duyan duymayan turistlerce tercih edildiği ve satın alındığı, aynı etkiyi Los Angeles’a gelen insanlarda uyandırmak amacıyla böyle bir yol izlediklerini belirtti.

NBA'deki kavganın faturası çıktıNBA’deki kavganın faturası çıktı

Küçük kardeş büyüme peşinde

Los Angeles Clippers yıllardır bulunduğu şehrin ezilen küçük kardeşi olarak görünüyor. 2010’lara kadar NBA tarihinin en başarısız takımlarından biri olarak dikkat çeken Los Angeles ekibi hem sportif açıdan hem de ticari açıdan Los Angeles Lakers’ın gerisinde kalmıştı.

2014 yılında takım sahibi Donald Sterling kız arkadaşına siyahi arkadaşları hakkında ırkçı ifadeler içeren mesajlar attı. Bu yüzden kulüp Sterling’in elinden alındı ve Microsoft’un da sahibi olan Steve Ballmer’a satıldı. Ballmer döneminde önce 2017’de bir dönüşüm geçiren Clippers o tarihten beri kırmızı forma çıkarmıyordu. Bu dönüşümde kırmızı forma forma setinin bir parçası oldu. Önce Doc Rivers ardından Tyronn Lue koçluğunda Kawhi Leonard ve Paul George gibi yıldızların varlığıyla şampiyonluk peşinde koşan Clippers bu sezon kadroya James Harden’ı da ekledi ve kötü başladığı sezonda işleri düzeltip iddialı konuma geldi. Kulüp gelecek sezon yepyeni görünümüyle şampiyonluk peşinde koşacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.