İşte sporda salı günü gelişmeleri

Sporda salı gündemi yoğun. Gerek Türkiye'den gerekse dünyadan futbol, basketbol ve diğer branşlarda yaşanan gelişmeler...

Spor 16 Nisan 2024
İşte spor dünyasında salı günü öne çıkan gelişmeler.

ABD’nin 2024 Paris Olimpiyatları’na getireceği basketbol takımının kadrosu şekillendi. NBA’in birçok yıldızının geleceği Paris’te adeta yıldızlar geçidi yaşanacak. Gelen haberlere göre LeBron James, Stephen Curry, Kevin Durant, Joel Embiid, Jayson Tatum, Devin Booker, Jrue Holiday, Anthony Davis, Anthony Edwards, Bam Adebayo, Tyrese Haliburton gibi isimler takımdaki yerini alacak. Son bir kişilik boşluğu kimin dolduracağı haberi gece saatlerinde geldi. Bu isim Los Angeles Clippers’ın yıldızı Kawhi Leonard oldu.

ABD geçen yaz Almanya’nın şampiyonluğuyla sonuçlanan Dünya Kupası’nda hayal kırıklığı yaşamıştı. Oyuncu havuzu göz önüne alındığında üçüncü takım kalitesiyle turnuvaya gelen ABD yarı finalde Almanya’ya yenildikten sonra Kanada’ya da mağlup olup turnuvayı dördüncü sırada tamamlayabilmişti. Bu turnuvanın ardından topu tüfeği kuşanarak Paris’e gelmesi beklenen ABD tam da bekleneni yaptı. Hem Fransa’nın başkenti olması, hem de olimpiyatlara A takıma yakın kalitede oyuncuları götürme alışkanlığıyla başta LeBron James olmak üzere birçok yıldız milli takıma gelmeyi kabul etti. Geçen sezon yaşanan hezimetin ardından yıldızlar birer birer milli takıma geleceğini açıkladı ve nihayetinde 11 kişilik kadro bu doğrultuda şekillendi.

LeBron James, Kevin Durant, Stephen Curry gibi yıldızların yaşı göz önüne alındığında bu turnuva son olimpiyatları olabilir. Öte yandan son yıllarda özellikle uzun pozisyonunda zorluk çeken ABD bu kez Joel Embiid ve Anthony Davis gibi süper yıldızlara sahip. Öyle ki 2020 Tokyo’yu kazanan kadronun as uzunu Bam Adebayo bu gibi yıldızların arkasında kalacak gibi görünüyor. ABD belki de en güçlü haliyle Fransa’nın başkentine geliyor.

'Yenilmezler'in öyküsü... Fransız dokunuşu‘Yenilmezler’in öyküsü… Fransız dokunuşu

Olimpiyat meşalesi Yunanistan’da yandı

33. Olimpiyat Oyunları için düzenlenen geleneksel meşale yakma töreni, dün Yunanistan’daki Olympia Antik Kenti’nde gerçekleşti. Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nın olimpiyat meşalesi, antik olimpiyat oyunlarının doğduğu yer olan Olimpia antik kentinde düzenlenen özel bir törenle yakıldı. Meşalenin Yunanistan’dan Paris’e olan yolculuğunun başlangıcı olan etkinliğe, IOC Başkanı Thomas Bach ve Paris 2024 Organizasyon Komitesi Başkanı Tony Estanguet’in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Paris Olimpiyat Oyunları, 26 Temmuz-11 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek.

Naby Keita Werder Bremen’de kadro dışı

Liverpool’da Jürgen Klopp döneminin belki de en büyük hayal kırıklıklarından Naby Keita bir türlü dikiş tutturamıyor. Oyuncu Werder Bremen’de de kadro dışı kaldı. Sezon sonuna kadar kadronun dışında kalacak oyuncu takımın antrenmanlarına çıkamayacak ve kadroya giremeyecek. Kulüpten yapılan açıklamada “Naby’nin davranışı kulüp olarak bizim için kabul edilemez. Bu hareketiyle, gergin bir sportif ve personel durumunda takımını hayal kırıklığına uğrattı ve kendisini takımın üstünde tuttu” dendi. Clemens Fritz, “Naby dün maçın başından itibaren oynamayacağını öğrendikten sonra otobüse binmeyip eve gitmeye karar verdi” diyerek olayları anlattı. Keita bedelsiz olarak transfer olduğu Bundesliga takımında toplam beş maçta 106 dakika süre alabilmişti. Bremen 29 hafta sonunda topladığı 31 puanla 12. sırada yer alıyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.