Alperen Şengün Rockets’a Türkçeyi öğretiyor

NBA takımlarından Houston Rockets'ın formasını giyen Alperen Şengün'ün takım arkadaşlarına Türkçe öğrettiği video sosyal medyada beğeni topladı.

Spor 31 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Alperen Şengün'den Türkçe dersi.

Alperen Şengün 2021-22 sezonunda NBA’e adım attı. Alperen bu sezonla beraber gösterdiği gelişimle adından söz ettirdi. Artan istatistikleri ve takımın yeni transferlerle çehresinin değişmesi onun performansını daha değerli kıldı.

Alperen’in bu denli göz önüne çıkması Houston Rockets Kulübü’nün de onu halkla ilişkiler çalışmalarında daha aktif değerlendirmesini sağladı. Kulübün içerik üreticileri maçların molalarında salonun dev ekranında gösterilmesi için bir video hazırladı. Alperen’in ana karakter olduğu videolardan birinde milli basketbolcu takım arkadaşlarına Türkçe öğretti.

Alperen’in bu videosu hem sosyal medyada gündem oldu, hem de salona gelen Rockets taraftarları Türkçe diliyle tanıştı. Alpi videoda takım arkadaşlarına ilk olarak “merhaba” kelimesini öğretti. Ardından maç önlerinde giyim tarzının dikkat çekmesi sebebiyle en iyi tarzın kendisine ait olduğunu belirten cümleyi takım arkadaşlarına öğretti.

Alperen son olarak draft gecesi Houston Rokcets’a takas olduğunda söylediği “I’m So Happy (Çok mutluyum)” cümlesini takım arkadaşlarıyla paylaştı.

Alperen Şengün Houston Rockets'ı kurtaramadıAlperen Şengün Houston Rockets’ı kurtaramadı

Alpi bu sezon 21.1 sayı, 9.2 ribaunt, 5.1 asist gibi göz dolduran istatistiklere sahip. Milli sporcu son olarak Philadelphia 76ers maçında 28 sayı, sekiz asist, yedi ribauntla oynadı. Alperen an itibarıyla All-Star oylamasında. Şengün’e oy vermek için NBA.com ve NBA’in mobil uygulamalarını ziyaret edebilirsiniz.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.