Tatum umutları canlı tuttu: Boston seriyi uzattı

Boston Celtics, 3-0 geride olduğu seride Miami Heat deplasmanında sezona tutundu. Jayson Tatum’ın etkili oyunuyla 116-99 galip gelen Celtics, konferans finallerini evine taşımayı başardı.

Spor 25 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Tatum önderliğinde Boston, seriyi uzatmayı başardı.

NBA’de Batı Konferansı finalleri dört maçta sonlandı ve Los Angeles Lakers’ı eleyen Denver Nuggets tarihinde ilk kez NBA finaline çıktı. Ancak Jayson Tatum önderliğindeki Boston, Doğu’daki finalde kolay pes etmedi. Miami, seriyi 4 maçta bitirmek üzere sahasında Celtics’i ağırladı. Karşılaşmaya konuk ekip iyi başladı fakat Heat geri döndü ve üstünlüğü eline geçirdi. İlk çeyrek 29-23 ev sahibi üstünlüğüyle bitti. İkinci çeyrek son derece dengeli geçerken soyunma odasına 56-50 önde giden Heat oldu.

Lakers elendi, LeBron emeklilik sinyali verdiLakers elendi, LeBron emeklilik sinyali verdi

İkinci yarıya fırtına gibi giren taraf Boston oldu. 61-52 geride olan Celtics, 18-0’lık seri yakaladı ve adeta sezonu kurtaran rüzgarı arkasına aldı. Bir ara farkı çift hanelere kadar çıkaran Boston, son periyoda 88-79 önde girdi. Konuk ekip, son çeyreğin başında maçı bitiren seriyi yakaladı. 88-83 olan skor bir anda 102-83’e geldi. Boston maçı 116-99 kazandı ve seriyi 3-1 geride olarak kendi evine taşıdı.

Jayson Tatum karşılaşmayı 33 sayı, 11 ribaunt ve 7 asistle tamamladı. Jaylen Brown 17, Derrick White 16 sayıyla galibiyete katkı sağladı. Miami cephesinde Jimmy Butler 29 sayı, 9 ribaunt ve 5 asistle oynadı. Bu sonuçla birlikte NBA play-offlarında iç sahada maç kaybetmeyen tek takım olarak Denver Nuggets kaldı.

Celtics, NBA tarihinde başarılamamışın peşinde. Tarihte 3-0 geriden gelip seri kazanan takım yok. Miami de 8. sıradan play-off yapıp NBA finaline çıkan tarihteki ikinci takım olma amacında. İki takım arasında oynanacak serinin 5. maçı perşembeyi cumaya bağlayan gece 03.30’da Boston’daki TD Garden’da oynanacak.

Basketboldan bir efsane geçti: Carmelo AnthonyBasketboldan bir efsane geçti: Carmelo Anthony

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.