NBA’in forma şampiyonu Stephen Curry

NBA'de sezonun ilk yarısı itibariyle forması en fazla satılan oyuncular ve takımlar açıklandı. En fazla forması satılan oyuncu Golden State Warriors'tan Stephen Curry olurken en fazla forması satılan takım Los Angeles Lakers oldu.

Spor 31 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Stephen Curry NBA'de forması en fazla satılan isim oldu.

NBA’de 2023-24 sezonunun ilk yarısı geride kaldı. Hem takas döneminin son günleri hem de All-Star haftası gelirken sezon ortası istatistikler ve veriler de yayınlanıyor. Yayınlanan verilerden biri store.nba.com veya perakende satış mağazalarından satılan formaların verileri oldu.

Buna göre sezonun ilk yarısı itibariyle forması en fazla ilgi gören basketbolcu Golden State Warriors’ın süper yıldızı Stephen Curry’nin 30 numaralı forması oldu. Steph her ne kadar takımı Golden State Warriors zorlu bir sezon geçirse de 27.3 sayı, 4.2 ribaunt ve 5.0 asist gibi etkileyici ortalamalar tutturdu.

35 yaşındaki Curry’yi Boston Celtics’in yıldızı Jayson Tatum takip etti. Yıldız oyuncunun 0 numaralı forması ikinci sırada. Üçüncü sıradaysa NBA tarihinin en skorer ismi LeBron James var. 39 yaşındaki ikon isim forması en fazla satılan üçüncü basketbolcu.

Dördüncü sıra San Antonio Spurs’ün birinci sıradan seçtiği, geleceğin büyük süper yıldız adayı Fransız uzun Victor Wembanyama’ya ait. Beşinci sıradaysa bir başka Avrupalı yıldız, Milwaukee Bucks’tan Giannis Antetkounmpo var. Altıncı sıra Dallas Mavericks’ten Luka Doncic’e giderken, yedinci sıra Phoenix Suns’tan Devin Booker’a, sekizinci sıra aynı takımdan Kevin Durant’e gitti.

Alperen ve Houston, LeBron ve Lakers'ı rahat geçtiAlperen ve Houston, LeBron ve Lakers’ı rahat geçti

Takımlarda lider Lakers

En fazla forma satan takımlar sıralamasındaysa NBA tarihinin en çok şampiyon olan iki ekibi ilk ikiyi bırakmadı. Kadrosunda LeBron James, Anthony Davis, Austin Reaves, Japon Rui Hachimura gibi isimleri barındıran Los Angeles Lakers ilk sırada yer aldı. İkinci sırada Jayson Tatum haricine Jaylen Brown, Kristaps Porzingis, Jrue Holiday gibi yıldızları kadrosunda bulunduran Boston Celtics var.

Stephen Curry’nin takımı Golden State Warriors bu iki takımı takip ederken Giannis’li Bucks dördüncü. Tyrese Maxey ve Joel Embiid gibi oyuncuların olduğu Philadelphia 76ers, bu sıralamada ilk beşi tamamlıyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.