Doğu Konferansı’ndaki play-in turnuvasında Embiid’in istediği oldu

NBA Doğu Konferansı play-in turnuvası maçında Philadelphia 76ers, Miami Heat'i 105-104 yenerek sezonu yedinci sırada bitirdi. Miami, diğer eşleşmenin galibi Chicago Bulls'la sekizinci sıra için karşılaşacak.

Spor 18 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Embiid'li Sixers, Heat engelini aştı.

NBA’de normal sezonu yedi ile onuncu sıralar arasında bitiren takımların karşı karşıya gelip son play-off biletleri için mücadele ettiği turnuva play-in Doğu Konferansı maçlarıyla devam etti. Yedinci bitiren Philadelphia 76ers sekizinci sıradaki Miami Heat’le karşılaştı. Joel Embiid önderliğinde Sixers maça iyi başlayamadı. Miami’nin ilk yarıdaki alan savunması Philadelphia’yı potadan uzak tutma ve kalitesiz şuta zorlama anlamında başarılı oldu. İlk yarı konuk ekibin 51-39 üstünlüğüyle tamamlandı. Kendi taraftarının tepkisiyle soyunma odasına giden Sixers takımı soyunma odasından iyi bir reaksiyonla dönmeyi başardı.

Joel Embiid önderliğindeki takım üçüncü çeyrekte farkı kapattı ve skor üstünlüğünü eline almayı başardı. Son bölümü büyük çekişmeye sahne olan 105-104 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle sona erdi. Joel Embiid karşılaşmayı 23 sayı, 15 ribaunt ve beş asistle noktaladı. Maçın kaderini değiştiren isimlerden Fransız Nicolas Batum 10’da 6 üçlük attığı maçı 20 sayıyla bitirdi. Miami’de Tyler Herro’nun 25 sayısı yeterli olmadı. Sixers karşısında sakatlanan Jimmy Butler’da iç yan bağ sakatlığı olmasından şüpheleniliyor. Jimmy Butler’ın sahalardan ne kadar uzak kalacağı MR çekildikten sonra belli olacak. Oyuncunun cumayı cumartesiye bağlayan gece oynanacak ve takımın play-off yapıp yapmayacağının belli olacağı karşılaşmada oynayıp oynamayacağı henüz belirsiz. 

NBA'de play-in perdesi açıldı, Lakers Nuggets'a rakip olduNBA’de play-in perdesi açıldı, Lakers Nuggets’a rakip oldu

Bulls, Hawks’ı rahat geçti

Bir diğer play-in eşleşmesinde sezon boyunca savunma anlamında büyük sorun yaşayan Atlanta Hawks Onuralp Bitim’in formasını giydiği Chicago Bulls’a konuk oldu. Hawks yine savunma sorunlarını hissettirdi. Gözündeki rahatsızlık dolayısıyla sezonu kapatan Onuralp’in takımı Bulls henüz ilk çeyrekte 40-22 üstünlük yakaladı. Atlanta ikinci çeyrekte toparlanıp farkı altı sayıya kadar düşürdü. Ancak ikinci yarıya da iyi başlayan Bulls Coby White’ın önderliğiyle zafere yürüdü. Maç 131-116 bitti. Bulls’ta White 42 sayı, dokuz ribaunt ve altı asistle mücadele ederken Nikola Vucevic 24 sayı ve 12 ribauntla oynadı. DeMar DeRozan 22 sayı ve dokuz asist yaptı. Chicago play-off bileti almak için 19 Nisan Cuma gününü 20 Nisan Cumartesi gününe bağlayan gece saat 02.00’de Miami Heat’e konuk olacak.

Fenerbahçe'nin mükemmel sezonu: Dördüncü şampiyonluk geldiFenerbahçe’nin mükemmel sezonu: Dördüncü şampiyonluk geldi

Ergin Ataman’ın acı günü

A Milli Erkek Basketbol Takımı ve Yunanistan Basketbol Ligi ekiplerinden Panathinaikos’u çalıştıran deneyimli koç Ergin Ataman’ın babası İbrahim Nuray Ataman vefat etti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.