Can Uzun’un yeni teknik direktörü efsane isim oldu

18 yaşındaki milli futbolcu Can Uzun'un formasını giydiği Bundesliga 2 takımı Nürnberg,teknik direktörlüğe Miroslav Klose'nin getirildiğini açıkladı.

Spor 11 Haziran 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Miroslav Klose, Nürnberg'in yeni teknik direktörü oldu.

Kasım 2005 doğumlu golcü futbolcu Can Uzun geçen sezon Almanya’da en çok ses getiren performanslardan birini sergiledi. Henüz 18 yaşında olan oyuncu takımı Nürnberg için çıktığı 30 Bundesliga 2 maçında 16 gol attı. Golcü isim milli takım tercihini Türkiye’den yana kullandığını açıklayarak Türk futbolseverleri sevindirdi.

Her ne kadar 2024 Avrupa Şampiyonası için açıklanan kadroda yer almasa da Can’ın uzun vadede Türk futboluna katkı yapacağı şüphesiz. Oyuncu için bir şans daha doğdu. Gelişim aşamasında olan ve henüz çok genç olan yıldız adayı kariyerine şimdilik Nürnberg’de devam edecek gibi duruyor. Her ne kadar çeşitli Bundesliga kulüplerinin ilgisi olduğu bilinse de oyuncu için resmi bir girişim yok. Nürnberg geçen sezonu Bundesliga 2’de 40 puanla 12. sırada tamamladı. Ancak takım uzun süredir hasret kaldığı Bundesliga’ya dönmek istiyor.

Bu sayede Can da şayet transfer yapmazsa altyapısından yetiştiği takımıyla Bundesliga’ya çıkacak. İşte bu yolda Nürnberg’e liderlik etmesi için kulüp efsane bir isimle anlaştı. Daha önce sadece Altach’ta kısa süre teknik direktörlük deneyimi olan ancak ondan önce Bayern Münih’te yardımcı antrenör olarak görev yapan Miroslav Klose Nürnberg’in yeni teknik direktörü oldu.

Katıldığı dört Dünya Kupasında attığı toplam 16 golle Dünya Kupası tarihinin en skorer ismi olma unvanını hala elinde bulunduran Klose 2014’te kupayı kaldırmıştı. Bayern Münih ile ikişer kez Bundesliga, Almanya Kupası ve Almanya Süper Kupası kazanan yıldız kulüp kariyeri boyunca 667 maçta 257 gol atıp 134 asist yapmıştı. Efsane bir skorer olarak tarihe geçen Klose şüphesiz Can Uzun’un gelişimi için şans olacak. Uzun Alman futbol tarihinin en özel golcülerinden birinin tedrisatında sezon geçirecek. Oyuncu transfer olmadığı takdirde Klose önderliğindeki takımını Bundesliga’ya taşımaya çalışacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.