Spor 29 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Muhteşem dörtlü tamamlandı! Can Uzun ‘Türkiye’ dedi

Nürnberg'in yıldız oyuncusu Can Uzun milli takım tercihini yaptı. Futbolcu, Almanya'dan gelen teklife karşın ay-yıldızlı formayı seçti. Arda Güler, Kenan Yıldız ve Semih Kılıçsoy'dan sonra bir 2005'li daha milli takım havuzuna dahil oldu.

Can Uzun, “Türkiye” dedi.

Bundesliga 2 ekiplerinden Nürnberg’de top koşturan 18 yaşındaki Can Uzun milli takım tercihini Türkiye’den yana kullandı. 2005 jenerasyonunda Arda Güler, Kenan Yıldız ve Semih Kılıçsoy gibi çok önemli yeteneklere sahip olan A Milli Takım yine 2005’li olan Can Uzun’dan da yararlanacak.

Nürnberg formasıyla bu sezon tüm kulvarlarda çıktığı 22 maçta 14 gol atıp üç de asist yapan ofansif orta saha Almanya ve Türkiye’yi rekabete sokmuştu. Aynı zamanda santrfor olarak da oynayabilen Can henüz yeni başlayıp oldukça parlak gözüken kariyerinin kalanında kırmızı-beyazlı forma için mücadele verecek. Tıpkı Real Madrid’de oynayan Arda Güler, Juventus futbolcusu Kenan Yıldız ve Beşiktaşlı Semih Kılıçsoy gibi 2005 doğumlu olan Can Uzun milli daveti kabul etmesiyle 2005 jenerasyonundaki yıldız sayısını dörde çıkarıp kare asını tamamlamış oldu.

Hamit Altıntop devreye girdi

Alt yaş kategorilerinin tamamında Türkiye formasını terleten genç oyuncu U17 milli takımında çıktığı 12 maçta yedi gol atarak dikkatleri üstüne çekmişti. Performansıyla artık alt yaş milli takımlarından A milli takım seviyesine yükselmesi gereken Can için TFF yönetim kurulu üyesi, aynı zamanda Can gibi Almanya doğumlu olan Hamit Altıntop devreye girmişti. Can’ın Türkiye ile A milli seviyeye yükselmesi gerektiğini belirten Altıntop geçmişte verdiği bir demeçte şöyle konuşmuştu:

“U17 Milli Takımımız’da oynadı ve o bizim oyuncumuz. U21’ler için de oynamalı. Birkaç yıldır bize çok çok yakındı. Çok iyi işler çıkarıyor ve çok büyük potansiyeli var. Öte yandan karar oyuncuya kalmış. Bizimle devam etmesini istiyoruz. Kendisi 2005 doğumlu ve halihazırda A Takım’da Arda Güler ve Kenan Yıldız gibi iki oyuncumuz var. Bir sonraki Can Uzun olmalı. Bunu o da biliyor. Kararını vermeli.”

Montella’nın daveti kapıda

Can Uzun’un buluştuğu Hamit Altıntop’a milli takım tercihini Türkiye’den yana yaptığını belirtmesinin ardından gözler A Milli Takım teknik direktörü Vincenzo Montella’ya çevrildi. 22 Mart’ta Macaristan, 26 Mart’ta ise Avusturya ile dostluk maçlarında karşılaşacak Türkiye’de Montella’nın Can Uzun’u aday kadroya davet etmesi planlanıyor. EURO 2024 öncesi genç jenerasyondan yeni yıldızları kadrosuna ekleyen A Milli Takım Avrupa’nın ülkeler bazında en önemli vitrinine 2005’li futbolcularıyla çıkma planları yapıyor.

TFF kurbanı VAR'dan verdi... Tolga Özkalfa gitti, Cem Satman geldiTFF kurbanı VAR’dan verdi… Tolga Özkalfa gitti, Cem Satman geldi

Yayın ihalesi kızıştı: Saran 150 milyon dedi, beIN bekleniyorYayın ihalesi kızıştı: Saran 150 milyon dedi, beIN bekleniyor

Hareketli çarşamba... Transfer, kavga, davalar, maçlar...Hareketli çarşamba… Transfer, kavga, davalar, maçlar…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.