TFF kurbanı VAR’dan verdi… Tolga Özkalfa gitti, Cem Satman geldi

Fenerbahçe, Trabzonspor ve Galatasaray'ın tepkisinden sonra VAR'dan sorumlu MHK üyesi Tolga Özkalfa istifa etti. Özkalfa'nın yerine yardımcı hakemliği döneminde verdiği hatalı ofsayt kararı nedeniyle FIFA kokartı elinden alınan Cem Satman geldi.

Spor 28 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Cem Satman bundan sonra VAR hakemlerinden sorumlu olacak.

Türkiye Futbol Federasyonu VAR’dan sorumlu MHK Başkanvekili ve Profesyonel Müsabaka İcra Kurulu üyesi Tolga Özkalfa’nın istifa ettiğini duyurdu. TFF’den yapılan açıklamada “Görevinden istifa eden Tolga Özkalfa yerine VAR’dan sorumlu MHK Üyeliği görevine Dr. Cem Satman getirilmiştir. Dr. Cem Satman’a yeni görevinde başarılar diliyoruz” dendi. (Açıklamanın tam metni linkte)

Fenerbahçe, Trabzonspor ve Galatasaray Özkalfa’yı istemiyordu

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç sezon başladıktan hemen sonra hakemler arasında İzmir ekibi denen bir grup olduğunu belirterek Tolga Özkalfa’ya ağır sözlerle yüklenmişti. Koç şunları söylemişti: “MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu’nun başı Tolga Özkalfa. Bir önceki MHK kötüyse, onun en önemli iki adamını bu MHK’ya getirdin. VAR’dan sorumlu kişi Tolga Özkalfa. Maaşlı bir profesyonel ama diş hekimi. Yurt dışından hastaları geliyormuş, beş hakem seminerinden üçüne katılamıyor. Alper Ulusoy ile Hakan Ceylan’a kalmış bütün sistem. Emre İyisoy. Sürpriz bir şekilde kardeşi de Tolga Özkalfa tarafından Süper Lig’e terfi ettirildi? Bunlar doğru mu sayın başkan? Yanlışsa ben özür dilerim! Bunca hakemin arasında bu iki kardeşe nasip oluyor Süper Lig’de olmak.”

Tolga Özkalfa Galatasaray’ın açıklamasından sonra görevi bıraktı.

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, 5 Şubat günü yaptığı açıklamada “Tolga Özkalfa ve ekibine çok dikkat edilmesi gerekiyor. Trabzonspor’la ilgili senaryo yazmaya çalışanlar, haddini bilecek. Bunların hesabı sorulacak.” demişti.

Galatasaray da Fenerbahçe- Kasımpaşa maçında son dakikada verilen penaltıdan sonra TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve bütün kurullarını istifaya çağırmıştı. “Bu pozisyonda el yok, sizin o kirli elleriniz var. Utanmazlar” mesajı paylaşan sarı kırmızılıların atamalardan dolayı Tolga Özkalfa’ya tepki gösterdiği ileri sürülüyor.

FIFA kokartı elinden alınan CEM Satman VAR’ın başında

VAR’dan sorumlu olacak MHK üyesi Cem Satman 1976 senesinde Ankara’da doğdu. Ankara Demirspor altyapısında futbol oynayan Satman, Ankara Üniversitesi’nde Beden Eğitimi ve Spor Lisans, yine Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi’nde Eğitim Psikolojisi alanında Yüksek Lisans ve Doktora, İngiltere’de de dil eğitimi gördü. 14 yıl beden eğitimi öğretmenliği yapan Dr. Cem Satman, Süper Lig, UEFA ve FIFA organizasyonlarında birçok maçta görev aldı. Futbol hakemliği, eğitim ve eğitim psikolojisi alanlarında çevirilerini ve yazarlığını yaptığı eserleri ve bilimsel makaleleri olan Satman, TFF bünyesinde de görev yapan UEFA Fitness Direktörü Werner Helsen’in fitness ekibinde de yer alıyor. Cem Satman, evli ve bir çocuk sahibi.

Cem Satman FIFA kokartı alınan hakem olarak biliniyor. Aralık 2017’de oynanan Fenerbahçe’nin 2-1 kazandığı Beşiktaş maçında Negredo’nun attığı golde hatalı bayrak kaldıran Cem Satman’a siyah beyazlılar büyük tepki göstermişti. Dönemin başkanı Fikret Orman’ın “Gözümüz üzerinde olacak” dediği Satman’a altı hafta maç verilmedi. İsmi de FIFA listesinden çıkarıldı.

Icardi cezasının perde arkası: TFF herkesi karşısına aldıIcardi cezasının perde arkası: TFF herkesi karşısına aldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.