Carlos Alcaraz’dan Novak Djokovic’e gözdağı

2023’te kazandığı Wimbledon şampiyonluğundan sonra Amerika Açık'a yarı finalde veda edip hayal kırıklığı yaratan Carlos Alcaraz kariyerinde ilk kez Avustralya Açık çeyrek finaline yükseldi.

Spor 23 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Carlos Alcaraz bir üst tura fire vermeden çıktı.

Yılın ilk Grand Slam turnuvasına ev sahipliği yapan Avustralya’da 4’üncü tur maçları sona erdi. Henüz dokuzuncu günde açık dönemin en çok 5 setlik maç oynanan Avustralya Açık’ına sahne olan turnuvada gün tek erkekler ve tek kadınlarda oynanan 4’er maçla geçildi. 2 numaralı seribaşı Alcaraz dünya 60’ıncısı Sırp Miomir Kecmanovic karşısında 6-4, 6-4 ve 6-0’lık setlerle 3-0 galip geldi. Rahat bir oyunla çeyrek finale yükselen İspanyol raket Avustralya’nın kralı Novak Djokovic’e şampiyonluk yolunda “ben de varım” dedi.

Günün diğer maçında Britanyalı Cameron Norrie’yle karşılaşan Alexander Zverev süper tie-break’e uzayan maçta rakibini 7-5, 3-6, 6-3, 4-6, 7-6’lık setlerle 3-2’yle geçerek adını üst tura yazdırdı. Kariyerindeki 11’inci Grand Slam çeyrek finalini yakalayan Alman Zverev bir sonraki maçta Carlos Alcaraz’la kortu paylaşacak.

Djokovic çeyrek finale yükseldi, Federer'i yakaladıDjokovic çeyrek finale yükseldi, Federer’i yakaladı

2021 Amerika Açık şampiyonu Daniil Medvedev turnuvanın sürpriz isimlerinden Nuno Borges’i 6-3, 7-6, 5-7 ve 6-1 biten setlerle 3-1 mağlup ederek kariyerinin 3’üncü Avustralya Açık çeyrek finaline yükseldi. Daha önce 2021 ve 2022 yıllarında iki kez çeyrek finale yükseldiği Melbourne’da finale kadar da yürüme başarısı gösteren Medvedev için bu sene sıradaki engel Hubert Hurkacz olacak.

Tek kadınlarda ise elemelerden gelen Dayana Yastremska burada iki kez şampiyon olan Victoria Azarenka’yı 2-0’la geçip rakibini 4’üncü turda turnuvanın dışına itti. Linda Noskova’nın Elina Svitolina’yla karşılaştığı maç ise kısa sürdü. 19 numaralı seribaşı Svitolina henüz maçın ilk setinde oyunlarda 3-0 gerideyken belindeki sakatlık yüzünden mücadeleden çekilmek zorunda kaldı. Ukraynalı raket kortu göz yaşları içinde terk ederken tribünleri dolduran tenis severler 29 yaşındaki sporcuyu alkışlarla teselli etti.

Iga Swiatek’ten erken veda, çekirge bu sefer sıçrayamadıIga Swiatek’ten erken veda, çekirge bu sefer sıçrayamadı

Avustralya Açık çeyrek final maçlarıyla devam edecek, işte eşleşmeler:

Tek erkekler:

N.Djokovic – T.Fritz

J.Sinner – A.Rublev

H.Hurkacz – D.Medvedev

A.Zverev – C.Alcaraz

Tek Kadınlar:

L.Noskova – D.Yastremska

A.Kalinskaya – Q.Zheng

M.Kostyuk – C.Gauff

B.Krejcikova – A.Sabalenka

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.