Çarşamba gündemi: NBA, Morutan, Dirk Kuyt…

Spor dünyasının gündemi hafta içi olmasına rağmen yoğun. Futboldan basketbola ve diğer sporlarda gün içinde yaşanan gelişmeler...

Spor 24 Nisan 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
İşte spor dünyasından öne çıkan haberler.

Sporda çarşamba gününün gündemi yoğun. Hem Türkiye’de hem dünyada birçok gelişme yaşanıyor. Ankaragücü’nün Galatasaray’dan kiraladığı Olimpiu Morutan Beşiktaş ile oynanan Türkiye Kupası maçında sakatlandı. Rumen oyuncu sekiz ay sahalardan uzak kalacak. NBA’de play-off heyecanı devam ediyor. Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Dirk Kuyt teknik direktörlük kariyerinde ilk şampiyonluğunu yaşadı. İşte dünya sporunda yaşanan gelişmeler…

Faal hakemlerden yabancı VAR’a tepki

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD), yabancı VAR hakemi uygulamasına karşı olduklarını açıkladı. TFFHGD’den yapılan açıklamada, milli değerlerin bir milleti millet yapan unsurların başında geldiğini belirterek, “Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Genel Merkezi olarak Türk’ün gücünün her alanda ön plana çıktığı dünyada kendi değerlerimize sahip çıkılması gerektiğini vurgulamak istiyoruz. Liglerimizde uygulanmaya başlayan yabancı gözlemci, yabancı VAR hakemi uygulamasına karşı olduğumuzu belirtmek isteriz. Ülkemizde yönetim kademelerinde Türk insanına duyulan güvenin önemli olduğunu, bunun içinde federasyonumuz ve kurullarında da görev yapan yöneticilere belirtmek isteriz ki 85 milyonluk ülkemizde en üst ligden en alt lige kadar tüm üyelerimize gereken değer verildiğinde bu görevleri en iyi şekilde yapacağına güvenimiz tamdır” denildi. Seçimde verilen vaatlerin hayata geçmesi için çalışmaların sürdüğüne yer verilen açıklama şöyle devam etti: “Genel Merkez seçimlerinden önce yaptığımız lansmanda vaat ettiğimiz tüm projelerimizi hayata geçirmek adına seçim sonuçlarının ilanından itibaren çalışmaya başladığımızı belirtmek isteriz. Bizi destekleyen desteklemeyen kim olursa olsun yöneticisi bulunduğumuz hakemlerimizin, gözlemcilerimizin ve mentörlerimizin hak ettiği en iyi yerlere gelmesi adına her alanda mücadele edeceğimizi gerek devletin bütün kademeleriyle gerekse Futbol Federasyonu ve Kurullarıyla temaslarda bulunacağımızı belirtmek isteriz.”

Alt liglerde play-off tarihleri belirlendi

TFF 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig’de büyük heyecan yaşanacak.

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, TFF 1. Lig’de birinci tur müsabakaları 16 Mayıs’ta oynanacak. İkinci tur ilk maçları 20 Mayıs, rövanşları ise 24 Mayıs’ta yapılacak. Play-off finalinin tarihiyse 30 Mayıs.

TFF 2 . Lig’de play-off mücadelesi 9 Mayıs’ta birinci tur maçlarıyla başlıyor. TFF 2. Lig’de 1. tur müsabakaları İkinci turun ilk maçları 13 Mayıs, rövanşları da 17 Mayıs’ta yapılacak. Üçüncü turda ise 22 Mayıs’ta ilk maçlar, 27 Mayıs’ta ikinci maçlar oynanacak. Ligde final müsabakası ise 2 Haziran’da.

TFF 3. Lig’de ise 1. tur maçları 2 Mayıs’ta oynanacak. Üst tura çıkan takımlar ilk maçlarını 6 Mayıs, ikinci maçlarını ise 10 Mayıs’ta oyayacak. Bu turu geçen ekipler 15 Mayıs’ta ilk maçları, 20 Mayıs’ta rövanşları yaparak finale kalacak. Birinci ve ikinci grupların finalleri 25 Mayıs; üçüncü ve dördüncü grupların finalleri ise 26 Mayıs’ta yapılacak. Final müsabakalarının oynanacağı merkezler daha sonra ilan edilecek.

Hentbolde normal sezonun lideri Beşiktaş

Beşiktaş 51 gollü galibiyetin ardından normal sezonu lider bitirdi.

2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler Süper Ligi’nde normal sezonun son haftası oynanan altı karşılaşma ile sona erdi. Hormal sezonu Beşiktaş lider bitirirken alınan sonuçlar şu şekilde…
Rize Belediyesi – Beykoz Belediyesi 33-56

Trabzon BBSK – Köyceğiz Belediyesi 30-33

Spor Toto – İzmir BBSK 31- 24

Sakarya BBSK – Nilüfer Belediyesi 41-34

Beşiktaş – Bahçelievler Belediyesi 51-23

Bu sonuçların ardından play-off eşleşmeleri de belli oldu. İlk dört takımın şampiyonluk için mücadele edeceği ligde Beşiktaş – Spor Toto; Sakarya BBSK- Beykoz Belediyesi serileri oynayacak. İki galibiyet alan takım finale çıkacak. Final ise beş maç üzerinden yapılacak.

NBA’de iki takım servis kırdı

NBA play-off’larına üç maçla devam edildi. Batı Konferansı’nı üçüncü sırada tamamlayan Timberwolves altıncı sıradan play-off bileti alan Suns’a karşı çıktığı serinin ikinci maçından da galibiyetle ayrıldı. Timberwolves’ta Jaden McDaniels 25 sayı, sekiz ribaunt, üç asist, Mike Conley 18 sayı, dört ribaunt, dört asist, Rudy Gobert 18 sayı, dokuz ribaunt, iki asist, Anthony Edwards 15 sayı, sekiz asist, beş ribauntla mücadele etti. Suns’ta Devin Booker 20 sayı, beş asist, üç ribaunt, Kevin Durant 18 sayı, altı ribaunt, iki asist, Eric Gordon 15 sayı, üç ribauntla oynadı.

Dallas Mavericks, Los Angeles Clippers’ı 96-93 yenerek seride durumu 1-1 yaptı. Luka Doncic’in 32 sayı, dokuz asist, altı ribauntluk performans sergilediği Mavericks’te, Kyrie Irving 23 sayı, altı ribaunt, üç asist, P.J. Washington 18 sayı, altı ribauntla galibiyete katkıda bulundu. Clippers’ta James Harden 22 sayı, sekiz asist, altı ribaunt, Paul George 22 sayı, dört asist, iki ribaunt, Kawhi Leonard 15 sayı, yedi ribaunt, ik asistle salondan ayrıldı.

Milwaukee Bucks’ı 125-108 mağlup eden Indiana Pacers, seriyi 1-1 yaptı. Pacers’ta Pascal Siakam 37 sayı, 11 ribaunt, altı asist, Myles Turner 22 sayı, yedi ribaunt, altı asist, Andrew Nembhard 20 sayı, dört ribaunt, üç asistle oynadı. Bucks’ta Damian Lillard 34 sayı, beş asist, dört ribaunt, Brook Lopez 22 sayı, üç asist, Khris Middleton 15 sayı, altı asist, beş ribauntla maçı tamamladı.

Panathinaikos’tan İsrail isyanı: Hakemlerin kararları siyasi

Panathinaikos, ilk maçı kaybederek ev saha avantajını kaybetti.

Ergin Ataman’ın çalıştırdığı Panathinaikos, EuoLeague play-off serisi ilk maçında İsrail temsilcisi Maccabi Tel Aviv 91-87 mağlup olduğu maçta ‘siyasi nedenlerle haksızlığa uğradıkları’ açıklamasını yaptı. Yunan ekibi, sosyal medyadan şu paylaşımı yaptı: “Dünyamızda Rusya, Ukrayna, Filistin, İsrail örneklerinde olduğu gibi bizleri üzen trajik olayların profesyonel basketbolu etkileyeceğine inanmak istemiyoruz ancak maalesef çarpıcı hakem hataları başka türlü düşünmemize izin vermiyor. Sporun siyasi amaçlarla asla kullanılmaması gerek. Basketbol her zaman bu tür durumlardan uzak durmalı. Birçok devletten daha uzun 116 yıllık geçmişe sahip olan Panathinaikos’a gereken saygıyı gösterin.” denildi.

Morutan’dan kara haber: Sekiz ay yok

Olimpiu Morutan, Galatasaray’dan kiralık olarak Ankaragücü’ne gelmişti.

Türkiye Kupası yarı final ilk maçında sahasında Beşiktaş’ı konuk eden Ankaragücü’nde Morutan şoku yaşanıyor. Başkent ekibinde, mücadelenin son bölümünde sakatlanarak oyundan çıkan Rumen futbolcunun aşil tendonunda kopma meydana geldi. Ankaragücü’nden yapılan açıklamada, “Beşiktaş JK karşılaşmasında sakatlanarak oyundan çıkan Profesyonel Futbol A Takım futbolcumuz Olimpiu Morutan’ın yapılan muayenesinde sağ aşil tendonunda kopma tespit edilmiştir. Futbolcumuz en kısa süre içinde operasyon geçirecektir” ifadeleri kullanıldı. Galatasaray’dan bu sezon başında satın alma opsiyonuyla kiralanan Rumen oyuncunun yaklaşık 7-8 ay sahalardan uzak kalması bekleniyor. Galatasaray, Olimpiu Morutan için geçmiş olsun mesajı yayımladı.

Dirk Kuyt Beerschot’u şampiyonluğa taşıdı

Dirk Kuyt Beerschot’u Belçika 2.Ligi’nde zirveye taşıdı.

Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Dirk Kuyt teknik direktörlük kariyerine hızlı başladı. 43 yaşındaki çalıştırıcı ilk kez şampiyonluk yaşadı. Dirk Kuyt’ın çalıştırdığı Beerschot bitime iki hafta kala Belçika 2. Ligi’nde şampiyonluğunu ilan etti. Fenerbahçe’de dört sezon forma giyen Dirk Kuyt Sarı-Lacivertli takımda da şampiyonluk sevinci yaşamıştı. Kuyt Fenerbahçe’de Süper Lig, Türkiye Kupası ve Süper Kupa şampiyonlukları kazandı. 2012-13 sezonunda 1 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Liverpool’dan transfer edilen Hollandalı dört sezonda 130 maça çıktı, 37 gol, 28 asistle oynadı.

Jorge Jesus yıkıldı! Asya Şampiyonlar Ligi’ne veda

Jorge Jesus, El Hilal’in başında art arda en çok galibiyet alan hoca olarak tarihe geçti.

Fenerbahçe’nin eski hocası Jorge Jesus’un yönetimindeki El Hilal Asya Şampiyonlar Ligi yarı finalinde El Ain’ı 2-1 yenmesine rağmen turnuvaya veda etti. Birleşik Arap Emirlikleri ekibi El Ain ilk maçı evinde 4-2 kazanmıştı. El Ain’in rakibi, Güney Kore ekibi Ulsan HD ile Japon temsilcisi Yokohama F. Marinos arasında oynanacak rövanş maçı sonrası belli olacak. İki ekip arasındaki ilk maçı Ulsan deplasmanda 1-0 kazanmıştı.

Carlos Tevez hastaneye kaldırıldı

Carlos Tevez, Independiente’nen başında bulunuyor.

Eski Arjantinli futbolcu Carlos Tevez, göğüs ağrısı nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Teknik direktörlüğünü yaptığı Arjantin ekibi Independiente’den yapılan açıklamada, 40 yaşındaki Tevez’in tedavisi tamamlanana kadar hastanede kontrol altında tutulacağı belirtildi. Kariyerinde Manchester City, Manchester United ve Juventus ile şampiyonluklar yaşayan Tevez, geçen yaz Independiente’nin başına geçmişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.