Sporda cumartesi mesaisi: Mertens’ten nazar çıktı

Futbol, basketbol ve diğer branşlarda gündem yoğun. NBA'de play-off heyecanı sürüyor. Dries Mertens'in ise başına ilginç bir kaza geldi. İşte 10Haber'le günün sporda öne çıkanları.

Spor 27 Nisan 2024
İşte spor dünyasından öne çıkan haberler.

Spor dünyasından öne çıkan haberler 10Haber’le sizlerle. Hem dünyada hem Türkiye’de yaşanan son gelişmeler. İşte sporun her dalında yaşananlar…

Mertens’ten nazar çıktı

Galatasaray’ın yıldızı Dries Mertens ufak bir kaza atlattı.

Galatasaray’ın Adana Demirspor’u deplasmanda 3-0 yendiği karşılaşmayı iki asistle kapatan ve yedi maç üst üste gol pası vermeyi başaran Dries Mertens’in havalimanında ufak bir kaza geçirdiği öğrenildi. İstanbul’a dönmek için uçağa binen Galatasaray kafilesinde yer alan Mertens’in elindeki soda şişesinin patlaması sonucu Belçikalı oyuncunun kaşına cam parçası geldiği aktarıldı. Talihsiz kazayı ufak sıyrıklarla atlatan Mertens’e kulüp doktoru Yener İnce tarafından uçakta pansuman yapıldıktan sonra Galatasaray kafilesi Adana’dan havalandı.

Sivas’ta Manaj fırtınası tam gaz devam

Sivasspor, Konyaspor’u tek golle geçti.

Süper Lig’in 34’üncü hafta maçında Avrupa’ya katılım hakkı kovalayan Sivasspor’la kümede kalma savaşı veren Konyaspor 4 Eylül Stadı’nda karşı karşıya geldi. Mücadeleye ev sahibi ekip hızlı başladı. Murat Paluli’nin henüz dördüncü dakikada sağdan yaptığı orta sonrası ceza alanında topla buluşan Turgunboev aşırtma vuruşla gol arasa da top yandan dışarı gitti. 37’de rakibinden topu çalan Sivas savunmacısı Camara meşin yuvarlağı rakip ceza alanına kadar sürüp sert bir şut çekti ancak çerçeveyi bulamadı. Az pozisyonlu gelen mücadelenin ilk yarısından gol sesi çıkmadı.

İkinci devreye de etkili giren taraf ev sahibi Sivasspor oldu. Ziya Erdal’ın kullandığı duran topa Rey Manaj kafayla vurdu ancak top kaleci Slowik’te kaldı. 67’de N’Jie’nin ortasında Manaj bir kez daha gole yaklaşsa da Arnavut golcü yine kaleciyi geçemedi. Hemen iki dakika sonrasında Konyaspor etkili bir pozisyon üretti. Guilherme’nin kullandığı köşe vuruşunda Damjanovic kafayı vurdu fakat kaleci Nikolic topu kornere çeldi. Mücadelede normal sürenin son dört dakikasına girilirken kaleyi cepheden gören bir noktadan Sivasspor frikik kazandı. Topun başına geçen Manaj doğrudan kaleyi düşündü fakat top barajdan döndü. Dönen topa sahip olan Arnavut futbolcu bekletmeden bir kez daha şutunu çekti ve çok sert bir şekilde kaleye giden top fileleri buldu. Bu golle 1-0 öne geçen Sivasspor son düdüğe kadar skoru korumasını bildi. Sivasspor, Konyaspor’u 1-0 mağlup etti.

Bu sonuçla Sivas’ın puanı 48’e yükseldi, Konyaspor ise 36 puanda kaldı.

Kasımpaşa, Samsunspor’u tek golle geçti

Kasımpaşa, maçın başında Aytaç’la golü bulup kalan dakikalarda skoru korudu.

Önümüzdeki sezon Avrupa kupalarına katılım hakkı elde etmek için rakipleriyle kıyasıya bir mücadeleye girişen Kasımpaşa, Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda Gisdol’ün Samsunspor’unu ağırladı. Mücadeleye çok hızlı başlayan ev sahibi, henüz dördüncü dakikada Hajradinovic’in pasında topla buluşup kaleciyi de çalımladıktan sonra meşin yuvarlağı filelere gönderen Aytaç Kara’nın golüyle 1-0 öne geçti. Karşılaşmada ilk yarım saatlik dilim tamamlanmak üzereyken Kasımpaşa farkı ikiye çıkarmaya çok yaklaştı. Okan Kocuk’un kalesinden açılıp yaptığı hata sonrası topu kapan Da Costa ceza sahasına girdi. Kaleci Okan yerine dönmeye çalışırken dar açıdan kaleyi de yokladı ancak Yeşil Burun Adaları vatandaşı oyuncunun şutu az farkla dışarı gitti. Bu pozisyonun bir dakika sonrasında Taylan Antalyalı Samsunspor’un ilk tehlikesini geliştirdi ancak kaleye gönderilen şutta Gianniotis hata yapmadı. 35’te Aytaç’ın penaltı noktasına doğru ortaladığı serbest vuruşta Nuno Da Costa kafayla kaleyi yokladı fakat top direğe çarpıp auta gitti. İstanbul’da soyunma odasına ev sahibinin tek farklı üstünlüğüyle gidildi.

İkinci devre Kasımpaşa daha kontrollü bir oyun tercih edince iki takım da pozisyon üretmekte zorlandı. Maçta bir saatlik dilim geride kalırken ev sahibi Fall’la kontratağa kalktı. Fall’un pasında topla buluşan Da Costa gelişine kaleyi yokladı ancak Okan Kocuk rakibine gol izni tanımadı. Kalan sürede başka pozisyon olmadı. İstanbul’da oynanan maçtan Kasımpaşa üç puanla ayrıldı.

Bu sonuçla mavi-beyazlılar puanını 49’a yükseltip aynı saatte oynanan bir diğer maçta galip gelen Sivasspor’un bir puan önünde kalmayı sürdürdü. Samsunspor ise 39 puanda kaldı.

Başakşehir, Hatay’a şans tanımadı

Başakşehir, deplasmanda karşılaştığı Hatayspor engelini 2-1’le geçti.

Süper Lig’de kümede kalma yolunda hata payı kalmayan Hatayspor, Avrupa bileti kovalayan Başakşehir’le Mersin’de karşılaştı. Mücadelenin hemen başında ev sahibi tehlikeli geldi. Rivas’ın çok uzaklardan çektiği şutu kaleci Muhammed güçlükle kornere çeldi. Dakikalar beşi gösterirken Pelkas’ın kafa pasında topla buluşan Piatek net bir vuruşla fileleri sarstı ve Başakşehir ilk atağından gol çıkararak maçta öne geçti. 26’da ev sahibi eşitliğe yaklaştı. Rivas’ın kullandığı serbest vuruşta top direkten dönüp altıpas içine düştü. Kale sahasında kafayı vuran Maksimovic’e kaleci Muhammed engel oldu. Mersin’de soyunma odasına Başakşehir’in tek farklı üstünlüğüyle gidildi.

İkinci yarının ilk dakikalarında İstanbul temsilcisi topa daha fazla hakim olmayı başardı. 55’te Duarte’nin pası sonrası pozisyona giren Berkay Özcan ceza sahası dışından kaleyi yoklasa da top üstten dışarı gitti. 70’te Başakşehir yine etkili geldi. Piatek’in topla buluşturduğu Kemen’in şutunda kaleci Erce başarılı oldu. Seken top sonrası oluşan karambolde topu yine önünde bulan Kemen tekrar kaleyi düşündü ve bu kez üst direğin de içinden fileleri bulup takımı adına farkı ikiye yükselten golü attı. Bu golün hemen iki dakika sonrasında Rivas’ın soldan yaptığı orta sonrası Hatayspor fırsat yakaladı. Dadashov’un kafa vuruşundan golü bulan ev sahibi farkı bire indirip umutlandı. Karşılaşmada normal sürenin son anlarına gelinirken Halil Dervişoğlu sert bir şutla kaleyi yokladı ancak kaleci Muhammed gole izin vermedi. Uzatma anlarında ise Hatayspor Halil Dervişoğlu, Strandberg ve Rui Pedro’yla fırsatlar yakalasa da hiçbirini değerlendiremedi ve mücadele Başakşehir’in 2-1’lik galibiyetiyle sona erdi.

Bu galibiyetle Başakşehir puanını 52’ye yükseltip Beşiktaş’ı geride bırakarak dördüncü basamağa yerleşti. Hatayspor ise 33 puanla 18’inci sırada kaldı.

Muslera Adana'da şampiyonluk modunu açtıMuslera Adana’da şampiyonluk modunu açtı

Manisa, Bodrum’u yendi; kendisini play-off’a, rakibini alt lige gönderdi

Manisa BBSK, Bodrumspor’u deplasmanda mağlup etti.

Basketbol Süper Ligi’nde heyecan 29’uncu hafta maçlarıyla sürdü. Manisa Büyükşehir Belediye Spor Kulübü, Bodrumspor deplasmanına konuk oldu. Karşılaşmanın başından sonuna üstün bir oyun sergileyen Efe temsilcisi, rakibini 20 sayı farkla, 87-67 mağlup etmeyi başardı. Bu sonuçla ligdeki 16’ncı galibiyetini alan Manisa play-off’u garantiledi. Bodrumspor ise Samsunspor’un ardından küme düşen ikinci takım oldu.

Manisa’da Daron Russell 22 sayı, 6 ribaunt ve 5 asist; Ryan Luther 14 sayı, 8 ribaunt; Pako Cruz 15 sayı ve 4 asist ile oynadı. Bodrum’da Chris Warren 19 sayı; Dominic Artis ise 12 sayı, 3 ribaunt ile mücadele etti.

Wolves süpürgeyi çıkardı

NBA’de play-off ateşi üç maçla yanmaya devam etti. Batı Konferansı’nı üçüncü sırada tamamlayan Minnesota Timberwolves, Kevin Durant’li Phoenix Suns’a karşı deplasmanda oynadığı maçı da kazanarak seride durumu 3-0’a getirdi. Wolves’ta Anthony Edwards 36 sayı, 9 ribaunt, 5 asist, Rudy Gobert 19 sayı, 14 ribaunt, Karl Anthony Towns 18 sayı, 13 ribauntluk performans sergiledi. Suns’ta Bradley Beal 28 sayı, 4 ribaunt, 4 asist, Kevin Durant 25 sayı, 5 asist, Devin Booker 23 sayı, 8 asistle mücadele etti.

Batı’nın bir diğer eşleşmesinde ise Luka Doncic’in sihri sahnedeydi. Doncic’li Dallas Mavericks, evinde ağırladığı Los Angeles Clippers’ı 101-90 yenerek seride 2-1 öne geçti. Luka Doncic’in 22 sayı, 10 ribaunt, 9 asistle triple-double’ın kıyısından döndüğü maçta Kyrie Irving 21 sayı, 6 asist, 4 ribaunt, Dereck Lively 13 sayı kaydetti. Kaybeden tarafta James Harden 21 sayı, 5 asist, Norman Powell 21 sayı, 6 ribaunt, Ivica Zubac 19 sayı, 8 ribauntla salondan ayrıldı.

Doğu Konferansı’nda ise tek maç oynandı. Milwaukee Bucks’ı uzatmada 121-118 mağlup eden Indiana Pacers, seriyi 2-1 yaptı. Pacers’ta Myles Turner 29 sayı, 9 ribaunt, Tyrese Haliburton 18 sayı, 16 asist, 10 ribaunt, Pascal Siakam 17 sayı, 9 ribauntla zafere giden yolda önemli performanslar sergiledi. Bucks’ta ise Khris Middleton’ın 42 sayı, 10 ribaunt, 5 asistlik çabası mağlubiyete engel olamadı. Damian Lillard 28 sayı, 8 asist, Bobby Portis 17 sayı, 18 ribauntla maçı tamamladı.

Kralın şehrinde yeni bir prens var: Arda Güler!Kralın şehrinde yeni bir prens var: Arda Güler!

Disiplin Kurulu’ndan Enis Destan’a üç maç ceza

Türkiye Futbol Federasyonu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK)’nun aldığı kararları açıkladı. Federasyonun internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada perşembe günü yapılan iki sevke dair cezalar paylaşıldı. Türkiye Kupası’nda Trabzonspor’un Fatih Karagümrük’ü 3-2 mağlup ettiği maçta kırmızı kart gören Enis Destan’a şiddetli hareketi nedeniyle üç maçtan men ve 39 bin TL para cezası verildi. Ayrıca Ankaragücü’ne de saha olayları gerekçesiyle 244 bin TL’lik fatura kesildi.

Partizan’da yola Zeljko Obradovic’le devam

Bu sezon EuroLeague’de son sekize kalamayıp elenen, Adriyatik Ligi’nde ise şampiyonluk yarışını sürdüren Partizan’dan yeni sözleşme haberi geldi. Belgrad temsilcisi, efsane başantrenörü Zeljko Obradovic’le iki yıllık yeni bir sözleşme imzaladıklarını açıkladı. Yaklaşık 30 yıl sonra geri döndüğü Partizan’ı geçtiğimiz sezon Adriyatik Ligi şampiyonu yapan Obra, gelecek iki yılda da siyah-beyazlıların başarısı için mesai yapacak.

Facu Campazzo, EuroLeague’de haftanın MVP

EuroLeague’de play-off heyecanının ikinci maçları tamamlandı. Dört maçın oynandığı turda en değerli oyuncu, Real Madrid’in Baskonia’yı 101-90 mağlup edip seride durumu 2-0’a getirdiği maçı 24 sayı, 7 asist, 4 ribaunt ve 33 verimlilik puanıyla noktalayan Facundo Campazzo oldu. Arjantinli oyun kurucu bu sezon bu onura ikinci kez ulaşmayı başardı.

Marc Marquez’den Ducati’yle ilk pole!

Jerez’de pole’ün sahibi Marquez

MotoGP’de sezonun dördüncü ayağı olan İspanya Grand Prix başladı. Sezon başında Ducati’ye geçen ve geçtiğimiz günlerde İtalyan ekibiyle yaşadığı adaptasyon sürecini tamamen atlattığını söyleyen Marc Marquez, kendi seyircisi önünde tribünleri mutlu etti. Islak zeminde geçilen seansta 1:46.773’lük derece elde eden Marquez, Ducati’yle ilk pole’üne ulaştı. Altı kez dünya şampiyonu pilotu Marco Bezzecchi ve Jorge Martin takip etti.

Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde sezonun “En’leri” açıklandı

Basketbol CL’de sezonun en iyi beşi.

Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde sezon ödülleri açıklandı. Tofaş forması giyen Austin Wiley sezonun en iyi beşine seçildi. Takımı MVP seçilen Marcelinho Huertas, Kendrick Perry, Joe Ragland ve David Kravish tamamladı. Karşıyaka oyuncusu Vernon Carey Jr. ise en iyi ikinci beşte kendisine yer buldu. Organizasyonda yılın koçu ödülü ise Vassilis Spanoulis’e gitti.

Fenerbahçe'de Uğur Dündar'ın yerine Şekip Mosturoğlu geldiFenerbahçe’de Uğur Dündar’ın yerine Şekip Mosturoğlu geldiBatman Petrolspor 2. Lig’e yükseldi

Batmanlı futbolcular bir üst lige yükselme sevinci yaşadı.

TFF 3. Lig 2. Grup son hafta mücadelesinde Turgutluspor ve Batman Petrolspor karşı karşıya geldi. Turgutlu 7 Eylül Stadı’ndaki mücadelede 21. dakikada Akın Akman’la öne geçen Batman Petrolspor, ikinci yarıda 76. dakikada Nurettin Çağlar’la farkı 2’ye çıkardı. Turgutluspor’un 83. ve 86. dakikalardan Noyan Öz’le 2-2 beraberliği yakaladığı müsabakada konuk ekip 90’ıncı dakikada Tunç Murat Behram’la 3-2 üstünlük kurdu. Batman Petrolspor, müsabakadan 3-2 galip ayrıldı. Bu sonuçla puanını 60’a çıkaran teknik direktör Mesut Toros yönetimindeki Batman Petrolspor TFF 2. Lig vizesi aldı. En son 2021-2022’de sezonunda TFF 2. Lig’e çıkmayı başaran Batman temsilcisi, geçen sezon ligden düştükten sonra tekrar TFF 2. Lig’de mücadele etmeye hak kazanmış oldu.

Kayserispor’dan TFF’nin belirlediği seçim tarihine destek

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı, TFF’nin seçimli genel kuruluna ilişkin konuştu.

Kayserispor Kulübü Başkanı Ali Çamlı, TFF’nin seçimli genel kuruluna ilişkin fikir beyan etti. Çamlı yaptığı açıklamada federasyon tarafından işaret edilen 18 Temmuz tarihini desteklediğini söyledi. Daha önce katıldıkları Kulüpler Birliği toplantısında, federasyonun işleyişini ve kurullarıyla ilgili sıkıntılar dikkate alınarak seçime gidilmesi yönünde bir görüş ortaya çıktığını anımsatan Çamlı, TFF’nin buna dikkat ederek 18 Temmuz tarihini seçtiğini belirterek:

“Burada amaç federasyonun erken bir seçimli genel kurul kararı alması idi. 18 Temmuz tarihini Kayserispor Kulübü olarak biz yeterli buluyoruz. Bunun üzerinden kaosa götürecek konuşmalar yapmak veya işi zora sokmak için bir çaba içerisine girmenin hiç kimseye bir faydası olmayacağı kanaatindeyim. Bu hem benim şahsi görüşüm hem de yönetim kurulumun görüşü. Bu yüzden biz 18 Temmuz’da yapılacak seçimli genel kurulun Türk futboluna ve federasyonumuza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz. Kimin şampiyon olduğu veya kimin düştüğü bizi ilgilendirmiyor. Kendi konumumuz ve kulübümüzün durumu bizi çok ilgilendiriyor. O yüzden bu işe yoğunlaştık. Bundan sonraki süreçte kulübümüzü en iyi yere taşımak için yapılması gereken çalışmalara kendimizi adapte ettik. Bu konu bizim açımızdan kapanmıştır.” dedi.

Süreci kaosa ve kavgaya dönüştürmenin kimseye bir fayda sağlamayacağını belirten Çamlı, “Tamam, imza toplanabilir, seçime götürülebilir. Kayserispor Kulübü başkanı olarak ben imza vermeyeceğimi ilk başta ifade ettim. Şimdi de ifade ediyorum.” dedi. Kayserispor başkanı ayrıca yeni dönemde adaylığını açıklayan herkese de eşit mesafede olduklarını vurguladı.

Türkiye Bisiklet Turu'nda sona '1' varTürkiye Bisiklet Turu’nda sona ‘1’ var

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.