Kralın şehrinde yeni bir prens var: Arda Güler

Real Madrid formasıyla Sociedad'a karşı ilk kez bir La Liga maçında 11'de görev alan Arda Güler, siftah maçında attığı golle takımına şampiyonluk yolunda üç puan armağan etti. Genç yıldızın başarılı oyunu İspanyol basınında da yankı uyandırdı.

Spor 27 Nisan 2024
Arda Güler, Real Sociedad deplasmanında futbolseverleri mest etti.

2005 jenerasyonunun dünyadaki en önemli ayaklarından biri olan ve Türk futbolseverlerin milli takımın geleceğine daha umutlu bakmasına sebep olan Arda Güler, Real Madrid formasıyla La Liga’da ilk kez 11’de forma şansı bulduğu Sociedad karşılaşmasında golünü de atmayı başardı. San Sebastian’da takımına üç puanı getiren isim olan Arda, karşılaşmanın ardından maçın oyuncusu da seçildi. Carlo Ancelotti tarafından çok az forma şansı verilse de eline gelen fırsatların tamamını dolu dolu kullanan genç yıldız sergilediği oyunla İspanya’da da gündeme oturdu.

Real Madrid TV’ye konuştu

Teknik direktör Carlo Ancelotti’nin önümüzdeki sezon da takımda kalacağını açıkladığı Arda Güler, gol sevinci yaşadığı Real Sociedad maçı sonrası kulüp televizyonuna konuştu. Mutluluğunu ifade eden Arda şu sözleri dile getirdi:

Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum ve bana bu fırsatı verdiği için hocaya da teşekkür ediyorum. Çok mutluyum, burası dünyanın en iyi kulübü ve burada olduğum için mutluyum. Oyuncuların kalitesi inanılmaz. Sadece fiziksel açıdan değil, aynı zamanda zihniyet üzerinde de çalışıyorum. Sakinim, bekliyorum.

İspanyol basını hayran kaldı

İspanya gazetelerinde manşet Arda Güler.

Arda Güler’in Real Sociedad maçındaki performansı İspanya’daki spor gazetelerinde geniş yer buldu. İşte İspanyol basınının Arda ile ilgili kaleme aldıkları…

Marca: Arda, Real Madrid’i şampiyonluğa hazırlıyor
Arda Güler, ligdeki ilk maçında prestijli bir rakibe karşı iyi bir iz bıraktı. Kalitesiyle harika bir performans sergileyen Arda Güler güzel bir maç çıkardı. Savunmada çok kararlı ve kalitesini sergiliyor.

AS: Spot ışıklarını bir araya getirdi
Arda Güler’in ligde 11’de başladığı ilk maçta attığı gol, Madrid’i şampiyonluğa bir adım daha yaklaştırdı. Real Madrid, Real Sociedad’ı gol yemeden mağlup etti. Arda Güler, Real Madrid’in bir elması transfer ettiğini bir kez daha gösterdi. Bu çocuğun bir meleği var ve o nasıl bir melek. Türk oyuncu, Ancelotti tarafından kendisine verilen başlangıcın avantajını kullandı ve Remiro’yu bacaklarının altından geçerek maçın ilk golünü attı.

Mundo Deportivo: Madrid’de Mesut Özil’in anısı…
Arda Güler’in attığı gol, aklı Bayern Münih maçında olan Real Madrid için en güzel haber oldu.

Defensa Central: Zafere bir adım daha yaklaştırdı
Arda Güler Real Madrid’i La Liga zaferine bir adım daha yaklaştırdı. Türk oyuncunun golü, Real Madrid’in Münih deplasmanı öncesinde La Liga’daki liderliğini daha da güçlendirdi

Relevo: Bekleyiş sona erdi
Bekleyişi sekiz ay sürdü, ama artık sona erdi. 29. dakikada Carvajal’ın ortasına yaptığı vuruşla takımını 0-1 öne geçiren golü attı. Geride kalan haftalarda onun ilk 11’de yer alacağı ya da ikinci yarıda önemli bir rol oynayacağı hissi zaten vardı ve o da bu güvene karşılık verdi.

Arda Güler Sociedad maçında attığı golün yanı sıra sahada kaldığı 68 dakikada üçte üç uzun top isabetiyle oynadı. 10 ikili mücadeleye giren genç yıldız bunların yarısından üstünlük çıkardı, üç dribling denemesinde ise iki kez başarıya ulaştı.

Arda Güler daha ilk maçında yıldızlaştı: İlk 11'de başladı, golünü de attıArda Güler daha ilk maçında yıldızlaştı: İlk 11’de başladı, golünü de attı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.