Muslera Adana’da şampiyonluk modunu açtı

Galatasaray'ın kaptanı Fernando Muslera, Adana Demirspor karşısında da kalesini gole kapatarak kendisine ait olan rekoru geliştirdi. Karşılaşmada birçok kritik kurtarışa imza atan Muslera, 37 yaşındayken aldığı yeni kontratın hakkını verdi.

Spor 27 Nisan 2024
Fernando Muslera Adana Demirspor karşısındaki oyunuyla övgüler topladı.

Galatasaray’ın kaptanı Fernando Muslera, takımının şampiyonluğa yürüdüğü şu günlerde performansını yükseltti. Adana Demirspor karşısında yaptığı sekiz kurtarışla kalesinde devleşen Uruguaylı eldiven, ortaya koyduğu oyunla taraftarlarına “Muslera şampiyonluk modunu açtı” dedirtti.

Galatasaray’ın Adana’da kazandığı maçta tam sekiz kurtarışa imza atıp kalesini gole kapatan Muslera böylelikle bu alanda da yeni bir rekor kırdı. Süper Lig’de 17 kez gol yemeden maç tamamlamayı başaran ‘Nando’, bu alanda daha önce kendisine ait olan rekoru geliştirdi. Muslera, Galatasaray’a ilk geldiği sezon, yani bundan tam 13 yıl önce bir sezonda 16 maç gol yememişti.

Kurtarış yüzdesinde zirve onun

Fernando Muslera bu sezon kurtarış yüzdesinde de ayrı bir ligde seyrediyor. Kalesini tutan şutların yüzde 81’ini savuşturmayı başaran tecrübeli file bekçisi, bu alanda istatistik tutulmaya başlandığı günden beri en yüksek oranı tutturmuş konumda. Bu alanda Süper Lig’in ikinci sırasında yüzde 71’lik oranda seyreden Sivasspor file bekçisi Ali Şaşal Vural bulunuyor. Muslera’nın en yakın meslektaşına 10 puanlık fark atması, sergilediği performansın ne kadar üst düzey olduğunu kanıtlıyor.

Artık sadece Galatasaray’ın Nando’su

Galatasaray’da sezon sonu sona erecek sözleşmesini geçtiğimiz haftalarda uzatan Fernando Muslera, hafta içinde de Uruguay Milli Takımı’ndan emekliliğini açıklamıştı. Milli formayı düzenli olarak giydiği dönemlerde uzun süreli Güney Amerika uçuşları sonrası maç günü deplasman şehrinde takıma katılıp sahaya çıkmışlığı bile olan Muslera, bundan sonraki günlerde odağını, yeteneğini ve azmini yalnızca Galatasaray’ın başarısı için kullanacak.

Şampiyonluk mu gerekiyor? O zaman Yunus AkgünŞampiyonluk mu gerekiyor? O zaman Yunus Akgün

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.