Şampiyonluk mu gerekiyor? O zaman Yunus Akgün

Sezon başında Galatasaray'dan İngiltere'ye kiralanan Yunus Akgün takımı Leicester City Premier Lig'e yükseldi. 23 yaşındaki futbolcu böylelikle kariyerinin beşinci lig şampiyonluğuna da uzanmış oldu.

Spor 27 Nisan 2024
Yunus Akgün'lü Leicester City Premier Lig'e yükseldi.

Ağustos 2023’te 8 milyon euro satın alma opsiyonuyla Galatasaray’dan İngiltere ekibi Leicester City’ye kiralanan Yunus Akgün, lig ikincisi Leeds United’ın Queens Park Rangers’a 4-0 mağlup olmasının ardından Championship’te bitime iki hafta kala Premier Lig’e yükselmeyi garantiledi. Sezonu şampiyon tamamlayan Yunus, 2017’de başlayan profesyonel kariyerinin beşinci lig şampiyonluğunu elde etti.

Bu sezon İngiltere Championship’te 21 maç forma giyip bir gol, iki asistlik katkı veren Yunus Akgün’ün takımı Leicester City önümüzdeki sezon 2016’da şampiyonluk yaşadığı Premier Lig’de mücadele edecek. Böylelikle genç yaşta başarılı bir kariyer inşa eden, şimdiye kadar A Milli Takım formasını da dokuz maçta terletip bir kez gol sevinci yaşayan Yunus da tekrar şampiyonluk sevinci yaşadı. Galatasaray altyapısından yetişen futbolcu henüz kariyerinin başlarında olmasına karşın kazandığı kupalarla kişisel müzesini doldurmuşa benziyor.

2015’te girdiği Galatasaray altyapısında etkili bir performans ortaya koyup çocuk yaşta dikkatleri üzerine çeken Yunus Akgün iki sene sonra profesyonel olmuştu. 2017-18 sezonunda hiç forma giymemesine karşın sarı-kırmızılıların A takım kadrosunda bulunan Yunus o sezon Süper Lig şampiyonluğuyla tanışmıştı. Bir sezon sonra Fatih Terim yönetiminde yeniden şampiyon olan takımda bu kez forma şansı da bulan genç yıldız, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nde de boy göstermiş, Süper Lig’de şampiyonluğa bir asistle katkı vermiş, Türkiye Kupası’nı da göğe kaldırmıştı.

2019-20 sezonunda Süper Kupa sevinci yaşayan Yunus Akgün, bir sezon sonra o yıllar alt ligde mücadele eden Adana Demirspor’a kiralanmıştı. Demirspor’da geçen başarılı yılda takımına beş gol, üç asistlik katkı sağlayıp Süper Lig’e çıkmasına yardımcı olmuş, ligdeki ilk sezonunda ise kariyer yılını geçirip 34 maçta 8 gol 11 asist üretmişti.

Adana’da geçen iki başarılı yılın ardından kiradan Florya’ya dönen Yunus, 2022-23 sezonunda Okan Buruk yönetiminde şampiyonluğa uzanan Galatasaray’da önemli bir rol oyuncusu olmuştu. Gösterdiği gelişim sonrası mevcut sezonun başında Leicester City’ye transfer olan genç futbolcu, futbolun beşiğinde de şampiyonluk sevinci yaşamayı başardı. Yunus Akgün’ün kariyerinde üç Süper Lig, bir Türkiye Kupası, bir Süper Kupa, bir 1. Lig ve artık bir de Championship zaferi var. Genç futbolcunun Leicester’da bulunan sekiz milyon euro’luk satın alma opsiyonunun kullanılıp kullanılmayacağı merak ediliyor. Leicester City bu opsiyonu kullanmazsa Yunus Akgün sezon sonu altyapısından yetiştiği Galatasaray’a dönecek.

Kralın şehrinde yeni bir prens var: Arda GülerKralın şehrinde yeni bir prens var: Arda Güler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.