Phoenix Suns’a şampiyon koç!

NBA’de Batı Konferansı takımlarından Phoenix Suns, son olarak Los Angeles Lakers’ı çalıştıran Frank Vogel’ı resmi olarak açıkladı.

Spor 8 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Vogel'dan Ayton açıklaması geldi.

Phoenix Suns, sezonu Batı Konferansı yarı finalinde Denver Nuggets’a elenerek kapadı. Bunun üzerine koç Monty Williams’la yollar ayrıldı. Kadrosunda Kevin Durant, Devin Booker, Chris Paul ve DeAndre Ayton gibi yıldızları bulunduran Arizona ekibinin hangi koçla yola devam edeceği merak konusuydu.

Phoenix’te kritik karar Frank Vogel yönünde verildi. 11 sezon koçluk deneyimi bulunan isimle 5 senelik sözleşme imzalandı.

Milwaukee Bucks'a çaylak koçMilwaukee Bucks’a çaylak koç

Vogel, son olarak Los Angeles Lakers’ı çalıştırdı. 2019-20 sezonunun başında Lakers’a geçen Vogel, LeBron James ve Anthony Davis gibi yıldızların olduğu takımı ilk sezonunda şampiyonluğa taşıdı. Tecrübeli koç, takım 2021-22 sezonunda bekleneni veremeyince Los Angeles’taki koltuğunu yitirdi. Vogel’ın kariyerinde daha Indiana Pacers, Orlando Magic gibi takımlar da yer alıyor.

Vogel, çalıştığı takımlara yaptığı savunma dokunuşlarıyla dikkat çekiyor. Deneyimli koçun çalıştırdığı kadrolardaki oyuncuların oyunun iki yönünde de sağladığı gelişim göze çarpıyor.

Karşıyaka seriyi dengeledi, Telekom 13 ay sonra evinde yenildiKarşıyaka seriyi dengeledi, Telekom 13 ay sonra evinde yenildi

Ayton’ı All-Star yapmak istiyor

Takımın eleştirilen ve adı takas dedikodularında sıkça anılan uzun DeAndre Ayton hakkında konuşan Vogel, oyuncuyu All-Star seviyesine getirmekten bahsetti. Vogel “Bence o ligin en iyi pivotlarından biri olabilir. Hücumda kendini geliştirebileceği alanlar var. All-Star seviyesinde bir oyuncuya dönüştürmesi için onunla çalışmak istiyorum” şeklinde konuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.