LeBron James 23 efsanesini raftan indiriyor

Los Angeles Lakers'ın yıldız oyuncusu LeBron James, gelecek sezon 23 numaralı formaya geri dönecek.

Spor 17 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
LeBron'dan 23'e dönüş kararı.

NBA’in en büyük yıldızlarından LeBron James, gelecek sezon 23 numaralı formaya geri dönecek. James, 2019 yazında transfer olduğu Los Angeles Lakers’ta 2021’e kadar 23 numaralı formayı giymiş ve 2021-22 sezonu başında 6 numaralı formaya dönüş yapmıştı.

James’in 6 numarayı bırakma sebebinin, geçtiğimiz yaz hayatını kaybeden NBA efsanesi Bill Russell’la saygı göstermek için olduğu söylendi. James’in menajeri Rich Paul “Bu LeBron’un kararı. Bill Russell’a duyduğu saygıyı göstermek için bu kararı aldı” dedi.

Stephen Curry uzun mesafeyi yalnızca basketbolda sevmiyor: Hole in one!Stephen Curry uzun mesafeyi yalnızca basketbolda sevmiyor: Hole in one!

11 kez NBA şampiyonu Boston Celtics efsanesi Russell, tarihin en iyi uzunlarından biri olarak gösteriliyor. 1960’ların efsane ismi, 22 Temmuz 2022 tarihinde hayatını kaybetmişti. Russell, oynadığı dönemde insan hakları eşitliği adına yaptıklarıyla da büyük bir efsane olarak anılıyor. Efsane isim hayatını kaybettikten sonra NBA yönetimi lig genelinde 6 numaralı formayı emekli etmişti. Russell’ın kariyeri boyunca terlettiği forma böylece tüm ligde rafa kalkmıştı. Halihazırda 6 numaralı formayı giyen oyuncular sırt numaralarını tutma hakkına sahip olmuşlardı.

LeBron da geçtiğimiz sezon 6 numaralı formayı terlettikten sonra bu sezon yeniden 23’e geçme kararı aldı. 21. sezonuna giren süper yıldız, geçtiğimiz 20 sezonun 14’ünde 23 numaralı formayı terletmiş, yalnızca Miami Heat’te 4 sezon ve Lakers’ta 2 sezon 6 numarayı sırtına geçirmişti.

Tyler Dorsey – Dimitris Itoudis gerginliğinde yeni perdeTyler Dorsey – Dimitris Itoudis gerginliğinde yeni perde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.