Çekya zaferinin ardından Montella: Avusturya’yı önceden biliyoruz, iyi hazırlanacağız

A Milli Takım'ın Çekya'yı mağlup ederek EURO 2024'te son 16'ya yükseldiği maçın ardından zaferde payı olan isimler mikrofonlara konuştu. Teknik Direktör Montella"Çok gereksiz eleştiriler oldu ve baskı yaratıldı" dedi.

Spor 27 Haziran 2024
Vincenzo Montella: Kim gelirse gelsin bu saatten sonra fark etmez.

Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın Çekya’yı 2-1 mağlup ederek son 16’da Avusturya’ya rakip olduğu maçın ardından Teknik Direktör Vincenzo Montella ve futbolcular röportajlar verdi. İtalyan teknik adam “Türk milletimiz için çok mutluyum, böyle bir başarı için. Hepimiz için çok mutluyuz. Son dönemde gereksiz eleştiriler oldu ve baskılar yaratıldı. Bu tabii ki ister istemez bizleri etkiledi. İlk golün verilmemesi gerekiyordu, fauldü. Genç bir takımız. Turu geçen en genç milli takım biziz. Bütün bu baskılar hissedildi. Ama herkes için böyle bir sonuç aldığımız için çok mutluyuz” dedi.

Kazanılan maç ve Avusturya eşleşmesi hakkında da söz alan Montella “Bu tarz turnuvalarda hesap yapmamak lazım. Ne kadar ilerlerseniz iyi rakipler gelir. Avusturya’yı daha önceden biliyoruz. İyi hazırlanacağız. Bundan sonra itibariyle farklı bir turnuva başlıyor. Avusturya’yı istediğimi söyleteceksiniz. Herkesin böyle bir rövanş ruhuna sahip olması beni mutlu ediyor. Bende var bu. Ama kim gelirse gelsin bu saatten sonra fark etmez” dedi.

Maçın oyuncusu seçilen Barış Alper’e de değinen İtalyan teknik adam “Barış Alper Yılmaz çok iyi bir maç oynadı. Fiziksel olarak muazzam ötesi. Ama sonuna kadar mücadele etmeyen hiçbirini bulamazsınız” diye konuştu.

Cenk Tosun: Kursağımızda kalan bir yenilgi vardı

Cenk Tosun galibiyeti değerlendirdi

Oyuna sonradan dahil olarak takımının galibiyet golünü kaydeden Cenk Tosun da maçın ardından söz aldı. Türkiye’nin şampiyona tarihindeki en yaşlı golcüsü olan Tosun “Bu mutluluğu anlatmak kolay değil. Takım arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Bu daha her şeyin başlangıcı. Golüm için çok mutluyum. Ben bunu hayal ediyordum. Biz takım arasında konuştuk. Bizim kursağımızda kalan bir yenilgi var Avusturya’yla ilgili. Şimdi tam zamanı. Taraftarlarımız muhteşem. Sanki turnuva Türkiye’de oynanıyor” dedi.

Hakan Çalhanoğlu: Eleştiri geliyorsa bana gelsin

Millileri Çekya karşısında öne geçiren golü atan kaptan Hakan Çalhanoğlu “Eleştiri geliyorsa yeter ki bana gelsin, genç arkadaşlara gelmesin, onlar benim için çok değerli. Takımın morali iyi, arkadaşlık iyi, kardeşlik güzel. Dışarda olan şeyler içeri giremez. Ben buna izin vermem. Kardeşlerim izin vermez. Avusturya önemli bir takım. Bizim hala aklımızda 6-1 var. Hazırlık maçında, burada duruyor. O yüzden çok iyi hazırlanacağız. Top bizde değilken üçlüye döndük hep; Salih, İsmail, ben. Bugünkü taktik oydu, Arda’yı önde serbest bıraktık. Golüme 10 üstünden 10 puan veriyorum” dedi.

Merih Demiral: Karakter gösterdik

Maç sonrası konuşan stoper Merih Demiral “Çok zor bir maçtı ama kazanmasını bildik. Çok mücadele verdik sahada. Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum, sahaya karakter koydular. Gerekli mücadeleyi, karakteri gösterdik. Çok mutluyuz. İnşallah yolumuza emin adımlarla devam ederiz. Maç maç gidiyoruz. Avusturya formda bir takım. Elimizden geleni yapacağız. İnşallah güzel sonuç alırız” değerlendirmesi yaptı.

Mert Müldür: Gol yüzde yüz faul!

Mert Müldür maçın ardından “Hep birlikte çok iyi mücadele gösterdik. Bu tarz takımlara karşı geçmişte çok zorlandık. Biz çok hırslıyız. Avusturya’yla eşleşmek istiyorduk. Hazırlık maçının rövanşını almak istiyoruz. Kaleci topu iki eliyle tuttu, daha sonra bir müdahale var. Benim hissiyatım yüzde yüz faul ama hakem vermedi. Biz de hakeme rağmen yenmesini bildik” şeklinde konuştu.

Barış Alper Yılmaz: Bu işin sırrı çalışmak

Maçın oyuncusu seçilen Barış Alper Yılmaz karşılaşmayı şu sözlerle değerlendirdi:

“Ben takıma elimden geldiğince faydalı olmak istiyorum. Çok mutluyum. Tek hedefimiz gruptan çıkmaktı. Şimdi adım adım ilerleyeceğiz. İnşallah o maçı da kazanacağız. Taraftarımız olmasa belki bu kadar ilerleyemezdik. Çalışarak buralara geldim. Bu işin sırrı çalışmak.”

Kaan Ayhan: Benim yapıma orta saha daha uygun

Kaan Ayhan karşılaşmanın ardından konuştu.

Kaan Ayhan maç sonrasında; “Daha turnuvanın sonuna gelmedik. Daha işimiz var. Olumsuz şeyler de vardı. Onların analizini yapmamız gerek. Bugün takım gereken mücadeleyi gösterdi. Psikolojik açıdan 1-1’den sonra baskı vardı. Önemli olan böyle zor durumlarda düşmemek oyundan kopmamak. Belki kolay bir süreç geçirmedi aslında ilk üç maçta ama Cenk’i ayrıca tebrik ediyorum. Hazır oyuncular sonradan girip oyunu değiştirebiliyor. Benim yapıma orta saha daha uygun. İnşallah faydamız olur ve böyle devam eder” dedi.

Güç oldu ama Türkiye son 16'ya uçtuGüç oldu ama Türkiye son 16’ya uçtu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.