CEV Şampiyonlar Ligi finallerine Türkiye ev sahipliği yapacak

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ kadın ve erkeklerde CEV Şampiyonlar Ligi finallerine Türkiye'nin ev sahipliği yapacağını duyurdu.

Spor 19 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Mehmet Akif Üstündağ, Şampiyonlar Ligi finallerini Türkiye'ye getirmeyi başardı.

Avrupa’nın kulüpler düzeyindeki en önemli organizasyonu olan CEV Şampiyonlar Ligi Süper Finalleri’ne hem erkeklerde hem de kadınlarda bu yıl Türkiye ev sahipliği yapacak. İtalya’nın Trieste şehrinde Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Başkanı Aleksandar Boricic’in katılımıyla düzenlenen toplantıda alınan karara göre tarihte ilk kez Süper Finaller organizasyonu Türkiye’de düzenlenecek. 5 Mayıs’ta oynanacak 2024 CEV Şampiyonlar Ligi Süper Finalleri’nin ev sahipliğini üstleneceği şehir ise daha sonra açıklanacak.

Beş Türk takımı yoluna devam ediyor

Şu an erkeklerde Ziraat Bankkart ve Halkbank CEV Şampiyonlar Ligi’nde ilk sekiz takım arasına girmiş durumda. Kadınlarda ise Fenerbahçe, VakıfBank, Eczacıbaşı çeyrek finale yükseldi.

Sinan Erdem Spor Salonu ihtimali

Finallerin nerede oynanacağı açıklanmadı. Ancak 4500 kişilik Burhan Felek Spor Salonu yerine 16 bin 500 kişilik Sinan Erdem Spor Salonu’nun finallere ev sahipliği yapma olasılığı var. TVF Başkanı Üstündağ 10Haber’in sorusu üzerine 10 Şubat’ta Sinan Erdem Spor Salonu’nun voleybola ev sahipliği yapabileceğini söylemişti.

Voleybolun yükselişi salonlara sığmadı: Bekle 'Sultanlar'ı Sinan ErdemVoleybolun yükselişi salonlara sığmadı: Bekle ‘Sultanlar’ı Sinan Erdem

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.