Ceza alan kriketçi siyah bandı Filistin için takmadığını açıkladı

Avustralyalı kriketçi Usman Khawaja, Pakistan maçına siyah kol bandı takarak çıktığı için Uluslararası Kriket Konseyi tarafından cezalandırıldı. Khawaja bandı Filistin için takmadığını açıkladı.

Spor 23 Aralık 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Khawaja'nın amacı Filistin değilmiş.

7 Ekim’de Ortadoğu’da başlayan savaşın yankıları spor sahalarına yansımaya devam ediyor. Avustralyalı kriket sporcusu Usman Khawaja, ülkesinin Pakistan’la oynayacağı maça Filistin renklerini taşıyan ve savaşı protesto eden bir ayakkabıyla çıkacaktı. Khawaja, Uluslararası Kriket Konseyi’nin (ICC) bu hareketi yapması sonucu ceza vereceğini açıklaması sonrası bundan vazgeçti. Ancak Khawaja maça kolunda siyah bantla çıkınca kınama cezası aldı.

Avustralyalı sporcu, 3 maçlık serinin ikinci maçı için 26 Aralık’ta sahadaki yerini alabilecek ancak bant takmayı sürdürürse maç cezasıyla karşı karşıya kalacak. Khawaja bandı Filistin için takmadığını söylüyor. Sporcu yaptığı açıklamada “Tüm düzenlemelere uydum,” dedi. Sporcu sözlerine “ICC bana bunun ne için olduğunu sordu, ben de kişisel bir yas için olduğunu söyledim – başka bir şey için olduğunu asla belirtmedim. Sporcular geçmişte ICC onayı olmadan sopalarına çıkartmalar, ayakkabılarına isimler yapıştırdılar ve her türlü şeyi yaptılar ve hiçbir zaman kınanmadılar. Onlardan bunu herkes için adil ve hakkaniyetli hale getirmelerini ve hakemlik yöntemlerinde tutarlılık sağlamalarını isteyeceğim ve buna itiraz edeceğim. Bu tutarlılık henüz sağlanmadı.” dedi.

ICC kurallarına göre sporcular siyasi mesaj içeren kıyafetler ve ekipmanlarla maçlara çıkamıyorlar. Konseyin açıklamasında “Usman, Pakistan’a karşı oynanan ilk Test maçı sırasında, kişisel mesajlara ilişkin düzenlemelerde öngörüldüğü üzere, bu mesajı görüntülemek için Cricket Australia ve ICC’nin önceden onayını almadan kişisel bir mesaj sergilemiştir.” dendi.

Avustralyalı kriketçiye Filistin engeliAvustralyalı kriketçiye Filistin engeli

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.