Mart çılgınlığı UConn’un zaferiyle bitti!

NCAA’de 'mart çılgınlığı' Connecticut Üniversitesi'nin şampiyonluğuyla sona erdi. Finalde rakibi San Diego State’i 76-59 mağlup eden UConn, tarihinde 5. kez mutlu sona ulaştı.

Spor 5 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
NCAA'de zaferin adı UConn

ABD’de 68 üniversite basketbol takımı, her yıl mart ayı ortalarından nisanın ikinci haftasına kadar süren tek maç eleminasyon sistemiyle yapılan bir turnuvaya katılır. Mart çılgınlığı denilen bu turnuva milyonlarca kişi tarafından takip edilir. Bu yılki mart çılgınlığı Connecticut Üniversitesi’nin (UConn) zaferiyle sonuçlandı. UConn, finalde San Diego State’i 76-59 yendi.  UConn Huskies’de Tremont Newton 19 sayı, 10 ribaunt, Adama Sanogo ise 17 sayı, 10 ribauntla double double yaparak galibiyette önemli rol oynadı. Adeta bir peri masalına imza atarak finale gelen San Diego State’te ise Keshad Johnson’ın 14 ve Lamont Butler’ın 13 sayısı şampiyonluk için yeterli olmadı. UConn böylece, ilki 1999’da olmak üzere katıldığı altı NCAA Final Four’un beşinde mutlu sona ulaştı.

Fenerbahçe derbi haftasında ilk sınavı geçtiFenerbahçe derbi haftasında ilk sınavı geçti

Epey farklı zafer

Final yolculuğu San Diego State için ne kadar özelse şampiyonluk yolculuğu da UConn için bir o kadar şaşaalıydı. Huskies, NCAA Turnuvası’nda oynadığı beş maçı ortalama 20.6 sayılık farklarla kazandı ve mutlu sona ulaştı. İlk turda Iona’yı 87-63 mağlup eden ekip, ikinci turda Saint Mary’s’i 70-55, son 16’da Arkansas’yu 88-65, çeyrek finalde Gonzaga’yı 82-54 ve yarı finalde Miami’yi 72-59 mağlup etti. Son olarak finalde San Diego State’i 76-59 geçen ekip unutulmaz yolculuğunu kupayla taçlandırmış oldu.

Turnuvanın beşinde üç UConn’lu

Yaşananlarla tarihe geçen turnuvanın ilk beşinde ise üç UConn’lu yer aldı.

Alijah Martin – Fla. Atlantic

Lamont Butler – San Diego State

Jordan Hawkins – UConn

Tristen Newton – UConn

Adama Sanogo – UConn

Öte yandan Adama Sanogo, turnuvanın ‘En değerli oyuncusu’ (Most Outstanding Player) seçildi.

 

Anadolu Efes son 10 dakikada Manisa'yı yıktıAnadolu Efes son 10 dakikada Manisa’yı yıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.